HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2016 Pazartesi - 10:20

İzmir’in üst geçitlerinde Vandalizm kabusu!

Asansörlerin kapısını ve camlarını kıran, engelli ve yaşlılar için yapılan kabin içi tutamakları, kablolarını ve panolarını çalan, yürüyen merdivenlerin bantlarını kesen, kabinlerde motor-at taşıyıp tuvalet ‘yapan’ ve butonlara gereksiz basanlar yüzünden, üst geçitler kullanılamaz hale geliyor.

İzmir’in üst geçitlerinde Vandalizm kabusu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların güvenliği ve konfor için yaşama geçirdiği asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri, zaman zaman “vandalizm ve hırsızlık” kurbanı oluyor.  Yaya üst geçitlerine verilen bu zararlar, en çok da  toplumun dezavantajlı bölümünü oluşturan yaşlı ve engellileri etkiliyor.

Maddi değeri çok küçük parçaların çalınması bile bu geçitlerin bir süre sistem dışı kalmasına yol açıyor. Verilen hasarın durumuna göre Büyükşehir Belediyesi kendi imkanları  ile üst geçidi onarıp en kısa sürede hizmete almaya çalışırken, bazen çalınan ya da hasar gören parçaların alınması ve montajı için ihaleye çıkılması gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda söz konusu üst geçitler 2 ay gibi uzun bir süre kapalı kalabiliyor.

Vandalizm artıyor
Son aylarda yaya üst geçitleri ile ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yaya üstgeçit ve altgeçitlerdeki asansörlerin veya yürüyen merdivenlerin çalışmaması durumunda arızanın Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalinden kaynaklandığı düşünülüyor. Oysa tüm asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya geçitlerinde periyodik olarak bakım ve onarım çalışmalarını yapıyoruz. Zaten arızaların büyük kısmı vandalizm ve hırsızlık olaylarından kaynaklanıyor” dedi.

2015 yılında şehrin muhtelif yerlerindeki alt geçit ve üst geçitlerin yürüyen merdiven ve asansörlerinde 80’e yakın vandalizm ve hırsızlık olayı yaşandığına dikkat çeken Büyükşehir yetkilileri şöyle devam etti: “Zarar gören asansörlerimizin yeniden kamu kullanımına açılabilmesi için yapılan onarımlar, ciddi anlamda işçilik, malzeme ve zaman kaybına yol açıyor. Bu zarardan hem vatandaşlarımız hem de idare olumsuz yönde etkileniyor. Lütfen biraz sağduyu!”

Yok artık!
Asansörlerin kapısı ve panel camları, asansör iç-dış gösterge çağrı ve kumanda sistemlerinin butonları ve kabinlerdeki aynalar her montaj sonrası kısa süre içinde kırılarak kullanılmaz hale getiriliyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için yapılan kabin içi tutamak küpeşteleri sökülüp çalınıyor. Yürüyen merdivenlerin el bantları kesici aletlerle kesilip zarar veriliyor. Genellikle sistemlerin ana elektrik tesisatı kabloları, topraklama tesisatı kabloları, asansör kontrol panosu ekipmanları çalınıyor. Ayrıca asansör kabinleri geceleri madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanılabiliyor ve zarar görüyor. Asansör kabin içerisine bisiklet, motorsiklet ile  at-eşek gibi yük hayvanlarının taşınması ve kapasitesinin üzerindeki sayıda yolcu binmesi gibi uygunsuz kullanımın yanında yine asansör kabinleri bazen tuvalet olarak kullanılıyor.

Öte yandan yürüyen merdivenlerin acil durum butonuna gereksiz yere basılması sonucu çalışmayan yürüyen merdivenlerin arızalı olduğu sanılarak Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetler geliyor.

Emniyet’ten yardım istendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle hırsızlık olaylarının da artmasıyla birlikte geçtiğimiz Aralık ayında, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek; kamu kullanımına açık olan söz konusu üstgeçit ve altgeçitlerdeki denetimlerin arttırılması ve ek tedbirlerin alınması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda yardım istedi.

 
Bornova’nın kadınlarına iş garantili kurs
 
CHP'den Diyarbakır hamlesi: Doktor vekilleri…
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asmak Asansör 23 Eylül 2018 Pazar 19:24

Çözüm için güvenlik kapısı taktırsalar böyle olmazdı. Kameradan polis hırsızları tespit eder ve yakalardı. http:asmakasansor.com

Yorumu oyla      9      5  
tarık yalçın 12 Ocak 2016 Salı 09:44

izmir suç yüzdesi yüksek şehir olmaktan çıkmalı.

Yorumu oyla      11      5  
Izmirli 11 Ocak 2016 Pazartesi 22:23

Buralarda neden mobese kameraları yok ?

Yorumu oyla      11      5  
Haşim Uluşanlı 11 Ocak 2016 Pazartesi 15:31

Hizmet layık olan halka yapılır.

Yorumu oyla      11      5  
11 Ocak 2016 Pazartesi 13:54

Kamera koyup tespit etmek çok zor olmasa! Ayrıca bizim semte de altgeçide asansör yaptılar ama geçen yıldan beri bozuk ve tamir edilmiyor. Şikayet ediyoruz cevap bile verilmiyor. HİM ne işe yarıyor ?

Yorumu oyla      11      5  
3544 11 Ocak 2016 Pazartesi 12:53

Her taraflara kamera yerleştirin,tesbit edin zararı bu terbiyesizlerin evlerini haczederek karşılayın ki caydırıcı olsun.

Yorumu oyla      11      5  
secret 11 Ocak 2016 Pazartesi 11:17

Halk olarak birey olarak bu konularda daha duyarli olmaliyiz ve gerektigi zaman üsenmeden polise belediyeye ihbarda bulunmaliyiz. Bu hizmetlere hangimizin ne zaman ihtiyaci olacagi belli olmaz, bunlar hepimizin parasiyla yapiliyor. Korumak, sahip cikmak da bizim görevimiz. Insallah polis de gerekli calismalari yapar, sorumlular bulunur ve bu masraflar onlardan temin edilir.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan Öztan 11 Ocak 2016 Pazartesi 11:15

Büyükşehir Belediesi İzmir'de yaşayan vatandaşların rahatı için güzel hizmetler yapıyor.Ne var ki,bazı hain ve kendini bilmezler özellikle yürüyen merdivenlere ve asansörlere zarar veriyor.Sonrada kalkıp Belediye'yi suçluyoruz.Bu konuda çanak tutan bazı gazetelerde var.Hepisine yazıklar olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın kadınlarına iş garantili kurs
Bornova Belediyesi’nin MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile ...
Güzelbahçe'de 'interaktif' gelişim
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Eğitim Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ...
İzmir'e çamur dopingi: Milyonluk tasarruf
Menderes’teki arıtma tesisinde üretilen çamuru güneş enerjisiyle kurutan ...
 
Buca'da 'engelsiz' servis dönemi
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu ...
Seferihisar Başkanı Soyer'den 10 Ocak mesajı
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı.
Başkan Gönenç'in gazeteciler günü mesajı
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
 
İzmirim Kart bayilerinden 'komisyon' isyanı!
İzmir'deki ulaşım ihalesi sonrası yaşananlardan en çok zarar gören bayiler ...
Torbalılı müteahitlerden beton zammına karşı ortak tavır
İzmir'de hazır beton firmalarının yaptığı zam Torbalı ilçesindeki müteahhitleri ...
Yavru Vatan heyeti Çeşme'ye hayran kaldı
Çeşme'yi ziyarete gelen KKTC heyeti, ilçenin turizmdeki yükselişi konusunda ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva