HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2017 Salı - 15:39

İzmir'in geleceğini hazırlayan çalıştay

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü  Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan “İzmir Geleceğini Hazırlıyor” mesleki eğitim çalıştayı başladı.

İzmir in geleceğini hazırlayan çalıştay

Küreselleşen ekonomi, Endüstri 4.0 sanayi devrimi, işgücünün geleceği olan gençlerin sosyal yaşam algısı, bilgi toplumu çağının gerektirdiği nitelikte işgücünün yetiştirilmesi amaçları ile yola çıkan çalıştayın açılışına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Belma Güngör, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda eğitimcinin katılımı ile gerçekleşti.  

ESNAF VE EĞİTİM YAN YANA
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi açılışta yapmış olduğu konuşmada mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, sektörün ihtiyacına yönelik bölümler açılması, genç istihdamının sağlanması için esnaf odaları çalışanları ile el ele vererek konunun çalışılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Meslek liseleri tarafından hazırlanan sununun izlendiği açılışta konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi; "İzmir de ilk olarak yapmış olduğumuz çalıştayın, eğitimin her noktasına hâkim olmak, genel tabloyu görmek için mesleki eğitimi masaya yatıralım dedik. Daha önce de okul öncesi, özel eğitim, din öğretimi gibi farklı eğitim konularında çalıştaylar gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarının, esnafımızın çalışmalarımıza destek vermesi, birlikte eğitim politikalarına destek verilmesi olmazsa olmazlarımız. Eğitim dinamik bir yapıdır.  Mesleki Eğitime dönük bakanlığımız tarafından örnek uygulamalar yapılmakta. Çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması, staj gören öğrencilerin staj gördükleri iş yerlerine devlet desteği verilmesi gibi. Bakanlığımızın mesleki eğitimde okullaşma oranı hedefi %60 iken İzmir şu anda %55 lik oranları yakalamış durumdadır. Umuyorum ki bu çalışmalardan sonra okullaşma oranları hak ettiği yerde olacaktır” diyerek çalıştayın önemini vurguladı.

İLK ÇALIŞTAY
“Teknolojik gelişimlerin yoğun olarak yaşandığı ve 4. Sanayi devrimi ile üretim süreçlerinin değişime uğradığı bir dönemdeyiz. Mesleki eğitimin bu değişime ayak uydurması ve sektörün beklentilerine cevap verebilen yeterliklere sahip mezunların işgücü piyasasına sunulması gerekmektedir. Mesleki eğitimin sorunlarının yerel düzeyde tespit edilmesi ve paydaşların katılımı ile çözüm süreçlerinin oluşturulması önem arz etmektedir.

İzmir de mesleki eğitim sorunlarının ele alınıp çözümlerin bulunması ve eğitim kurumlarımızın değişim süreçlerine uyumunun sağlanması çalıştayımızın gerekçesini oluşturmaktadır. İzmir Geleceğini Hazırlıyor Mesleki Eğitim Çalıştayı  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim alanında, yerel düzeyde ve geniş katılımlı olarak düzenlenen ilk çalıştay olma vasfını taşımaktadır.

Etik değerlere ulaşmış mesleki değerlere sahip mesleğinde uzman kişileri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yahşi bunları yaparken çağın gerektirdiği eğitimi vermeyi hedeflediklerini de belirtti.

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK
SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, İzmir'de istihdam seferberliği kapsamında ocak ve şubat aylarında 118 bin 416 kişinin ilk defa işe başladığını söyledi.
 
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği kapsamında kentte 100 bin ek istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaçla bin 243 üyeye 165 milyon lira kredi kullandırdıklarını, yeni protokoller için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çalıştay süresince; Mesleki Eğitim Algısı, Mesleki Yeterlilik Ve İstihdam 4.Sanayi Devrimi Ve Mesleki Eğitim, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Mesleki Eğitimde Proje Uygulamaları konularında grup çalışmaları gerçekleştirilecek. 

 

 
Başkan Gönenç'e büyük onur
 
Başkan Çerçioğlu'ndan Bozdoğan’da açılış yağmuru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultangazi'deki ölümlü kavga sonrası 116 sınırdışı
Sultangazi'de Cinayetin şüphelisi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu ...
İzmir'de hayvan hırsızlığına suçüstü
İzmir'in Menderes İlçesi'nde Mehmet Ali Ertan'ın dört küçükbaş hayvanını ...
AK Parti İzmir’in tek gündemi kongre: Başkent'e büyük çıkarma!
İl Başkanı Delican’ın, ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda ...
 
'Analizi harbiyeli' hesabını kullanıyordu: İlk duruşmada gözlemci istedi!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde adı ...
FETÖ'den yargılanan 'Baklava kralı' tahliye edildi
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 13 gözaltı!
İzmir merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
 
İzmir'deki hastanede korkunç son: Yakınları dışarıdayken...
İzmir’in Çiğli İlçesi’nde tedavi gördüğü hastanenin 4’üncü katından atlayan ...
İzmir'de korkutan yangın: Gökyüzü simsiyah!
İzmir 'in Bayraklı İlçesi'nde, elektrik trafosunun patlaması sonucu hurda ...
İzmir'de kan donduran olay: Eski kocadan çekiçli vahşet!
İzmir'in Dikili İlçesi'nde 58 yaşındaki Yahya Cengiz Küçük, boşandığı eşi,  32 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva