HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2015 Pazar - 09:21

İzmir'de yaz kararnamesi fırtınası: 13 koltuk değişti!

Mülki İdare Kararnamesi’nin yayınlanmasının ardından İzmir’de 13 ilçenin kaymakamı değişirken dört yeni vali yardımcısı geldi.

İzmir de yaz kararnamesi fırtınası: 13 koltuk değişti!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Vali yardımcıları ve kaymakamları kapsayan yeni Mülki İdare Kararnamesi yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün imzasıyla yürürlüğe giren yaz kararnamesine göre vali yardımcılıkları ve kaymakamların yerleri değişti. İzmir’de ise 13 ilçeye yeni kaymakamlar atandı. Valilikte, yardımcılara takviye geldi.

Yeni düzenlemeye göre İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Özgür Öneği, Muğla Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Politika ve Projeleri Daire Başkanı Raşit Zengin, Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İzmir'e vali yardımcısı olarak atandı.  İzmir’de uzun yıllar vali yardımcılığı görevinde bulunan isimlerden İsmail Kaya Burdur Vali Yardımcılığı’na, İbrahim Ballı İse Aydın Vali Yardımcılığı’na atandı.

KAYMAKAMLAR DA DEĞİŞTİ
İzmir’de kaymakamlarda da değişikliğe gidildi. Karabağlar Kaymakamı Menmet Sadık Tunç Konya Vali Yardımcılığı’na atanırken yerine Hukuk Müşaviri Muammer Sönmez geldi. İzmir Valiliği’nin Avrupa Birliği Projeler Koordinatörlüğü görevini de yürüten Konak Kaymakamı Ahmet Ünal İstanbul’a vali yardımcısı olarak atanırken yerine İstanbul Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek atandı.  Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı Kayseri Vali Yardımcılığı’na atanırken yerine Hatay Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler geldi. Bornova Kaymakamı Kadri Canan Muğla’ya vali yardımcısı olarak atanırken yerine ise Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğal getirildi. Yine İzmir’in en büyük ilçelerinden birisi olan Buca’da Kaymakam Şenol Bozacıoğlu Adana Seyhan Kaymakamı olurken yerine Kocaeli Vali Yardımcısı Fecri Ferit Çelik geldi.

BERKİN ELVAN İSMİNİ VETO ETMİŞTİ
Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan isminin ilçede bulunan Sanatçı Yavuz Bingöl sokağına verilmesi kararını veto eden Narlıdere Kaymakamı Ali Osman Canbaba İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı’na atandı. Canbaba’nın yerine Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi atandı.  İzmir’in turizm cenneti Çeşme’nin kaymakamı da değişti. Türkiye’nin sayılı kadın kaymakamları arasında yer alan İnci Sezer Becel Çatalca Kaymakamı olurken, yerine Mersin Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran atandı.

AB UZMANI KAYMAKAM
Yine değişimde Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü Gaziantep’e vali yardımcısı olurken yerine Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü geldi.  Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Aydın- Söke Kaymakamı olurken Menderes Kaymakamlığına ise Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Ufuk Hasçakal atandı.  Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer Tire Kaymakamı olurken Tire Kaymakamı Mehmet Usta da Konya Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Kararname ile birlikte Kiraz Kaymakamı Metin Demirel Isparta’ya vali yardımcısı olarak atanırken yerine Şırnak Vali Yardımcısı Mustafa Akgül geldi. Menemen Kaymakamı Mustafa Güldal da Trabzon Vali Yardımcılığı’na atandı. Onun yerine ise Antalya Vali Yardımcısı Gülistan Yiğit kaymakam olarak atandı. Bergama Kaymakamlığı görevine ise Afyon Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan getirildi.

Öte yandan vali yardımcıları ve kaymakamların kısa zaman içinde yeni görev yerlerinde olacakları öğrenildi. 
 

 
AVM'nin çatı katında yangın: 1 ölü
 
İzmir'in buz sporları tesisi bakıma giriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de gündem ‘çılgın proje’: Odalar ne yanıt verdi?
İTO’daki toplantıyla görücüye çıkan Körfez Tüp Geçit Projesi Başkan Kocaoğlu ...
‘Sakin Şehir’de can dostlar için 5 yıldız yuva
İzmir’in 'Sakin şehir' unvanlı Seferihisar İlçesi'nde 20 dönüm arazi üzerine, ...
Buca'da hayata açılan yol!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, aday adaylığı sürecinde Çaldıran ...
 
Minik sporcuların ilk madalya sevinci
Konak Belediyesi’nin Zafertepe, Toros, Levent ve Atilla mahallelerinde ...
Anadolu ve Balkanlar’ın tüm renkleri Bornova’da buluştu
Anadolu’nun dört bir yanından ve Balkanlardan gelen halk oyunları ekipleri, ...
Seferihisar Belediyesi'nden evleneceklere müjde!
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan düğün hazırlıkları öncesi yeni ...
 
Karşıyaka’da pazaryerlerine modern dokunuş
Pazaryerlerini modern görünüme kavuşturmak ve konforlu alışveriş imkanı ...
Kocaoğlu’ndan tepki: ‘Çılgın proje’ için ne yorum yaptı?
Büyükşehir Belediye Başkanı 3,5 milyar TL’ye mal olacak Körfez Geçiş Projesi’nin ...
Ve teleferik yola çıkıyor: Test edildi-onaylandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden kurduğu Balçova Teleferik Tesisleri’ndeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva