HABERLER>GÜNCEL
31 Mayıs 2015 Pazar - 12:09

İzmir'de üniversitelilere final haftası zorla ifade!

İzmir'de, Ege Üniversitesi öğrencilerinden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun geçen 20 Şubat'ta bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Senato tarafından alınan karar gereği okulda eylemler yasaklandı. Bu karara rağmen çeşitli etkinlikler düzenleyip eylem yapmak isteyen öğrenciler hakkında çok sayıda soruşturma açıldığı ve ifadelerini de final haftasında vermek zorunda oldukları ortaya çıktı.

İzmir de üniversitelilere final haftası zorla ifade!

İZMİR - Şimdiye kadar hakkında 14 soruşturma açıldığını belirten üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Emine Akbaba, "Soruşturma dosyalarında, balon şişirmek, bezlere yazılama yapmak ve bunları sac bariyerlere asmak gibi suçlamalar var. Yaklaşık 200 arkadaşımız hakkında bine yakın soruşturma açıldı. İfadelerimiz final haftasında alınacak" dedi.

Ege Üniversitesi'nde, Güneydoğu kökenli öğrencilerle sağ görüşlü öğrenciler arasında geçen 20 Şubat'ta çıkan kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine eğitime 3 gün ara verildi ve Ege Üniversitesi Senatosu 24 Şubat'ta aldığı kararla eylemlere izin verilmeyeceğini duyurdu. Eğitime tekrar başlanmasının ardından yaşanabilecek gerginlikler nedeniyle kampüs ve çevresindeki güvenlik önlemleri de arttırıldı. Senato kararına rağmen, basın açıklaması için toplanmak, valiyi protesto etmek, Nihat Kazanhan, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve hayvan haklarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlemek isteyen öğrencilerse, polis ve üniversitenin güvenlik personeli tarafından engellendi, zaman zaman çıkan arbedelerde gözaltına alınanlar oldu. Söz konusu etkinliklere katılan öğrencilerin birçoğu şimdi de üniversite tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 'Soruşturulan' sıfatıyla ifade vermeye çağrılmaya başlandı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_05/2015_05_30/75e49dfc51020512dabfa2b5b6af4a39.jpg

FİNAL HAFTASINDA İFADE
Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği 1'inci sınıf öğrencisi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 20 yaşındaki Emine Akbaba, yalnızca kendisi hakkında 20 Şubat'tan buyana 14 soruşturma açıldığını belirtti. 20 Şubat'ta yaşananlarla bir ilgilerinin bulunmadığını savunan Akbaba, "Soruşturma dosyalarında, balon şişirmek, bezlere yazılama yapmak ve bunları sac bariyerlere asmak gibi suçlamalar var. Yaklaşık 200 arkadaşımız hakkında bine yakın soruşturma açıldı. İfadelerimiz final haftasında alınacak, okulun artık normalleşmesini istiyoruz. Ayrıca sınav haftasında ifade verecek olmamız da bizleri olumsuz etkiliyor. Suçlamalar ailelerimize de çok komik geliyor, öğrencileri lütfen rahat bıraksınlar" dedi.

TACİZ İDDİASI
Geçen 18 Mayıs'ta bir eylem sırasında üniversitenin güvenlik personelinin, elle tacizine uğradığını ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekleyen Akbaba, "Hayvan katliamlarını protesto etmek istedik. Bu sırada bir arkadaşımızla üniversitenin güvenlik personeli arasında tartışma yaşandı. Gerginlik çıkınca bir güvenlik personeli eliyle tacizde bulundu. Darp edilen arkadaşlarımız oldu. Demokratik hakkımızı kullanmamız engelleniyor. Bize stant açtırmıyorlar ama firmalar her yerde stant açabiliyor. Biz artık bu gerginliğin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

'BABAM DAVA AÇACAKTI'
Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencisi 20 yaşındaki Özgür Duran da okul yönetimi tarafından hakkında 6 soruşturma açıldığını belirtti. Duran, "İlerleyen günlerde yeni soruşturma evrakları da gelecektir. Babam evimize gelen soruşturma evrağını gördüğünde, okul yöneticilerine dava açmak istedi, ancak hem maddi açıdan hem de vakit sıkıntısı nedeniyle bu kararından vazgeçti. Balon şişirmeyle bizleri terör örgütleriyle ilişkilendiriyorlar. İfadelerimizin final haftası döneminde alınacak olması bizleri zor durumda bırakıyor. Birçok arkadaşımız hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Artık normale dönülmesini istiyoruz" dedi.  Üniversiteden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.(dha)
 

 
Yıldırım 5 bin kişilik miting: 2002 öncesini hatırlayın
 
Gaziemir'den örnek çağrı: Doğa için pedala
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADEM 1 Haziran 2015 Pazartesi 12:24

SİZİN GİBİLERE AZ BİLE.VAR MI ÖYLE İZMİRİ KARIŞTIRMAK.İZMİRLİ DEĞİLSİN DIŞARIDAN GELİYORSUN.İZMİRİ KARIŞTIRIYORSUN.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 1 Haziran 2015 Pazartesi 11:34

tertemiz bir vatan evladını katlettiniz. şimdi ortalıkta insan onuru, kardeşlik diye nutuk atıyorsunuz. Allahınızdan bulun

Yorumu oyla      13      5  
halim 1 Haziran 2015 Pazartesi 09:08

Çıbanbaşları orada. Allahtan fırsat vermiyorlar. Şu an tam bir sukunet var bu önlemler sayesinde.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Psikolojik danışmanlar sempozyumda buluştu
İzmir Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi, "Psikolojik danışmada ...
Gezi Parkı ve Taksim Anıtı yayalara kapatıldı
Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı çevresi yayaların girişine kapatıldı
Hastanede 'aşk' kavgası: Evli doktor, kadın meslataşına....
İstanbul’un en büyük devlet hastanelerinin birinin acil servisinde evli ...
 
Adana'da vahşet: Küfreden arkadaşına....
Adana'da bir kişi, tanesi 25 kuruş olan kola şişesini kırdığı için kendisine ...
Tarihi Konak Doğumevi dökülüyor!
İzmir'de 1851'den bu yana hizmet veren, Konak Doğumevi olarak şifa dağıtırken ...
İstanbul'u 'teksas'a çevirdi: Yine kaçtı!
Yeraltı dünyasının ünlü kabadayısı Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın ...
 
Ünlü karikatürist Koraman hayatını kaybetti
Ünlü karikatürist Bedri Koraman, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitirdi.
Flaş! Gezi alarmı: Taksim'e tüm çıkışlar kapalı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle ...
Hastanede öldürülen doktor sonsuzluğa uğurlandı
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren doktor Kamil Furtun için ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva