HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2015 Perşembe - 12:21

İzmir’de kabus görüntüleri: Sel suları vatandaşları, arabaları…

Kentte yarım saat etkili olan şiddeti sağanak ve dolu yağışı yaşamı felç ederken cep telefonuyla çekilen görüntüler kabusun boyutunu gözler önüne serdi.

İzmir’de kabus görüntüleri: Sel suları vatandaşları, arabaları…

İzmir’de dolu ve sağanak sonucu yaşanan su baskınıyla ilgili yeni ortaya çıkan cep telefonu görüntüleri, olayın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde sel suları, arabaları ve insanları sürüklüyor.

- İZMİR’DE HAYAT YARIM SAATTE KABUSA DÖNDÜ…

İzmir'de dün öğleden sonra bastıran dolu ve sağanak, yarım saatte şehri adeta felç etti. Önce sağanak şeklinde başlayan yağış, ardından doluya döndü. Cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, bazı yerlerde su baskınları yaşandı. Selle sürüklenen çöplerin tıkadığı rögarlar, belediye ekipleri tarafından açılmaya çalışıldı.

Sel sularının Konak ilçesi Gültepe semtinde arabaları ve insanları sürüklemesi, bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

İŞTE O ANLAR

Adem Yavuz Caddesi üzerinde çekilen görüntülerde sel sularının önce çöp konteynırlarını, daha sonra bir minibüs ve otomobilleri metrelerce sürüklediği görülüyor. Sel sularına kapılan kimliği öğrenilemeyen bir erkek şahsı da akıntı alıp götürüyor.



DEHŞETİ ANLATTI
Gültepe semtindeki Çankaya Caddesi'nde sel sularında sürüklenen kişinin görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi çekti. Çankaya Caddesi'nde sel sularına kapılan, 400 metre sürüklendikten sonra Adem Yavuz Caddesi'nde mucize eseri kurtulan Adem Altıparmak yaşadıklarını anlattı. Su almak için işyerine geldikleri anda yağmurun bastırdığını söyleyen Altıparmak, “Yağış sele dönünce yukarından 1.5 metre yüksekliğinde sular gelmeye başladı. Ben bu sırada minibüsün sürüklenmeye başladığını görünce, kurtarmak içini müdahale etmeye çalıştım. Ancak minibüs sürüklenmeye devam etti. Ben de sel sularına kapıldım. Başımı sudan çıkartamadım. Kendimi kurtarmaya çalıştım anlarda ise arkamdan sürüklenen çöp konteyneri bana çarpıyordu. Bu keze daha hızlı sürükleniyordum. Yaklaşık 400 metre sürüklendikten sonra bir minibisün arkasına takıldım. Öylece durabildim ve kendimi kurtardım. Ancak bu sırada benim şiddetli şekilde çarpmamdan dolayı da, minibüs sürüklenmeye başladı" dedi.
 


EŞİ DE KURTARMAK İÇİN PEŞİNDEN GİTMİŞ
Eşi Sümeyye Altıparmak'ın da kendisini kurtarmak için peşinden sel sularına girdiğini de anlatan Adem Altıparmak, “Ben sürüklendiğim sırada. Artık öldüğümü düşündüm. O anlarda, geride bırakacağım eşimi, çocuğumu ve borçlarımı düşündüm. Ama mucize oldu ve kurtuldum. Sonra arka sokaklardan dolaşıp işyerinin olduğu yere geldiğimde çocuğumu gördüm. Şükür ettim. Ama oğlum ve arkadaşlarım, bana eşimin de arkamdan kurtarmak için sel sularına girdiğini söyledi. Ben hemen peşinden gittim. Onu da iki kilometre uzaklıkta aşağıda buldum. O da bir işyerinin kepengine takılıp öyle kurtulmuş. Hastaneye gitti. Durumu şimdi iyi. Hayatta kaldığımıza inanamıyorum. Allah şükür ettik. Büyük sevinç yaşadık" dedi.
 
Bu arada, sel sularına kapılan araçlarda büyük hasar meydana geldiği, bunların çekicilerle tamirhanelere götürüldüğü öğrenildi. Mahallede bazı vatandaşlar da, sel sularından kurtulan araçlarını temizledikleri gözlendi. Vatandaşlar, sel tehlikesini sık sık yaşadıklarını, yetkililerin bir an önce önlem almasını istediklerini söyledi. (cihan, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bostanlı 22 Mayıs 2015 Cuma 09:03

Böyle bir afet İzmir'e düştü mü, Aziz Kocaoğlu'dan hiç ses çıkmıyor.

Yorumu oyla      16      6  
Gerçekler 21 Mayıs 2015 Perşembe 21:23

valla bravo Gültepeyi Torosu sular seller götürüyor Konak Belediyesi Alsancak Şenliği yapıyor.

Yorumu oyla      27      9  
21 Mayıs 2015 Perşembe 17:19

Bu görüntüler Gültepe Semti için ilk değil. Dev yağmur kanalları lazım. Öyle yeri 50 cm kazıp, üstüne petek koymakla bu işler olmaz.

Yorumu oyla      25      7  
ercan 21 Mayıs 2015 Perşembe 13:28

yine birisi çıkmış.Bu arkadş bir anlatsın bakalım tepelerden bir anda gelen tonlarca suyu dünyada hangi ülke engelliyebilmiş. .Şu afetten bile siyasi yorum yapıyorsunuz ya vallaha bravo.

Yorumu oyla      34      21  
Halk 21 Mayıs 2015 Perşembe 12:33

daha yaşanacak bir Türkiye için oylar chp ye alkışlıyoruz chp yi halk olarakta :))) gülüyoruz ağlancak halimize bunlarmı yaşanacak Türkiye kuracak vah vah vah yanmışız biz daha 4Milyonluk türkiyeyi yönetemeyenler bu ülkeyimi yönetecekler vah vah oylar MHP YE gelin hep beraber yönetelim bu ülkeyi

Yorumu oyla      29      31  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki okulda hırsız talanı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, istinat duvarının çökme tehlikesi üzerine boşaltılan ...
Okul müdürü tahtayı öğrencinin kafasıyla sildi!
Ankara Mamak'ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulu'nda görevli müdür Süleyman ...
İzmir'in 'şampiyon' lisesinde müdür krizi!
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki atama skandallarına bir yenisi daha ...
 
Latif Erdoğan'a asansörde saldırdılar!
MHP Milletvekili Meral Akşener'in kasedi olduğu iddiasını dile getiren ...
Bursa direnişinde bir iyi bir de kötü haber!
Metalde bir haftadır büyüyerek devam eden direnişe dün devletten ilk müdahale ...
Polisten çifçiye sert müdahale: '60 yaşındayım dedim...'
Tokat’ın Turhal ilçesindeki Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mali kongresinde ...
 
İzin çıkmayınca 'Can Yücel'i sokakta oynadı!
Edirne'de, Genco Erkal’ın şair Can Yücel’in şiirlerinden uyarladığı 'Can' ...
Doktora 'Ak Parti ve Erdoğan'ı eleştiri' soruşturması
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde ...
Bursa'da işçilere savcılıktan tebligat
Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva