HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 15:10

İzmir'de hayat yarım saatte kabusa döndü!

İzmir’de öğleden sonra birden bastıran ve yarım saat süren dolu ve sağanak yağış yaşamı felç etti.

İzmir de hayat yarım saatte kabusa döndü!

EGEDESONSÖZ -  Bir süredir mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcaklarla yaza erken ‘merhaba’ diyen İzmir Mayıs ayını uğurlamaya hazırlanırken dolu ve sağanak yağış şoku yaşadı!

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE HAYATA SAĞANAK DARBESİ!..

- VİDEO: İZMİR'DE MAYIS SONU DOLU ŞOKU!...


Öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur ve akabinde nohut büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı kentte yaşamı felç etti!



Yaklaşık yarım saat süren yağış sonrası kent merkezinde kelimenin tam anlamıyla hayat durdu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar soluğu saçak altlarında alırken, Alsancak’ta yollar gölete döndü.

Talatpaşa Caddesi üzerinde yaya ulaşımı durdu, apartmanları ve çok sayıda iş yerini su bastı. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte büyük zorluk yaşadı. Bornova’nın da özellikle Altındağ, Çamdibi semtleri ile Bayraklı'da bazı sokaklarda rögarlar biriken dolunun da etkisiyle suyu çekmedi. Diz boyuna ulaşan su ve dolu yüzünden zemin kattaki bazı ev ve işyerlerine su girdi.




EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİ SU BASTI
Sağanak yağış her gün binlerce hastaya hizmet veren Ege Bölgesi'nin en büyük üniversite hastanesi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde su baskınına neden oldu. Polikliniklerde bulunan vatandaşlar zor anlar yaşarken araçlar yarıya kadar suya gömüldü. Hastanede kış aylarındaki yağışlarda da su baskınları yaşanmıştı.



64 YILLIK ORTALAMANIN ÜZERİNDE
İzmir, 1950 – 2014 yılları arasında (64 yıllık) 30.9 kilogram olan Mayıs ayı yağış ortalamasının üzerindeki yağışı sadece 30 dakikada almış oldu. Bornova’da metrekareye 62.4, Çiğli’de 40.4, Bayraklı’da 28.6 kilogram yağış düştü. Dolu yağışının yoğun olduğu bölgelerde suyun ızgaralara girmesi gecikirken, oluşan su birikintilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla müdahale etti.

JET MÜDAHALE  
İZSU, kent merkezinde 14 kombine kanal temizleme aracı, 6 pompa, 12 kişilik kaynak ekibi, 15 kişilik teknik ekip, 30 kişilik ızgara ekibi ile birlikte 150 kişilik kadroyla çalıştı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yağışın etkisiyle Bornova Yavuz, Gürçeşme, Gültepe Samsun caddelerinde yollarda meydana gelen çökmelere hemen müdahale etti. Çalışmalar Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı civarı, Bornova Birinci Sanayi Sitesi, Ozan Abay Alt Geçidi ve Alsancak bölgesinde yoğunlaştırıldı. Ekipler bu bölgelerde yollar üzerinde meydana gelen su birikintilerine müdahale etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 21 Mayıs 2015 Perşembe 14:01

İzmirli haklı yapılan eleştriye açıktır. SAdece seçim oldugunda gelen hukumet yetkillerine kapalı. sadece böyle afetler oldugunda belediyeyi eleştiren aktrollere de kapalı. Demokratik olmak demek saçmalıkları dinlemek demek değilki! Soruyoruz işte Hangi şehir sorunsuzda sanki bu su basma olayları bir tek izmirde oluyormuş gibi konuşuyorsunuz? ne çabuk unuttunuz ankara metrosunun su basmasını. istanbulda Tem otoyolunun sular altında kalmasını. Sonuçta izmirde diyer 2 büyük şehir gibi çarpık kentleşmenin sağlam bir örnegi. ama bu demek degilki istanbul ve ankara izmirden iyi durumda. SAnırım insanların eleştirmesi bu yüzden. Sadece bu tip olaylar oldugu zaman çıkıp sallıyorsunuz sonra ortadan kayboluyorsunuz. O yüzden AKTROLL diyoruz.

Yorumu oyla      18      6  
Işık Dikicigil 21 Mayıs 2015 Perşembe 13:46

4-5 AY ÖNCE BOĞAZİÇİNDE BİR GENCİMİZ SEL SULARINA KAPILARAK BAŞINI PARK ETMİŞ BİR KAMYONETİN ALTINA VURARAK ÖLDÜ. KONAK BELEDİYE BAŞKANI SEMA HANIM GELDİ BİR KAÇ BOY GÖSTERDİ, GEÇMİŞ OLSUN BAŞINIZ SAĞOLSUN DEYİP, GİTTİ. PEKİ O GÜNDEN BU GÜNE NE YAPILDI. BEKLEDİK YİNE BİR FELAKET OLSUN. DÜN BİRKAÇ KİŞİ DAHA ÖLEBİLİRDİ. YAZIK, BU AKP LİLERİ KONUŞTURUYORSUNUZ YA.. SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM. ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SÜHA BEY HALK KOMİTELERİ KURMUŞTU. İNSANLARIN DERTLERİNİ DİNLİYOR. BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORDU. DEFALARCA BURALARDAN YAZDIK. BALLIKUYU, YEŞİLDERE, GÜRÇEŞME, FERAHLI MEHTAP, BURALARI İKİNCİ SINIF YER. SONRADAN OLUŞAN LİMONTEPE CENNETÇEŞME, ŞEHRİN KUZEYİ MENEMEN ASARLIK ÇİĞLİ BURALARDAN FAZLA HİZMET ALIYOR. ESKİ SEMTLERE ÇİVİ ÇAKILMIYOR. UÇANYOL ŞU BU OLMASA DAHA DA GERİ GİDER HERHALDE.

Yorumu oyla      14      9  
Vatandaş 21 Mayıs 2015 Perşembe 12:23

yahu hala daha eleştirince akp li oluyor millet bu neyin kafası hani siz demokrattınız eleştiriye açıktınız bana ne kardeşim istanbuldan manisadan ankaradan ben bu şehirde yaşıyorum orda yaşayanlar düşünsün biz kendi şehrimizden sorumluyuz niye eskişehir kötü demiyor bu halk siz iş yapın her dönem seçilin hiç umrumuzda değil değil yeter artık ya ne chp ne akp si kardeşim bu şehrine sahip çıkma kimin kazandığı hiç umurumuzda değil iş yapsınlar iş uyutmayın milletti Atatürkle Atatürkçü insan vicdanlı insandır o işinin en iyisiydi yalan söylemez di milletine hala daha olayı chp akp olayına çekiyorsunuz olay şehrimiz kardeşim bu şehir hergün daha kötüye gidiyor yazıktır azize sahip çıktığınız kadar aziz bu şehre sahip çıkmıyor iş yapsın herdönem kazansın bana ne yazık şehir bitiyor hala daha olayı akp chp meselesine çekiyorlar utanmadan yemişim akp sini chp sini bırakın allah aşkına olan vatandaşa oluyor bu neya bıktık artık sizin boş kavgalarınızdan iş yapın iş

Yorumu oyla      13      10  
kvncozsy 21 Mayıs 2015 Perşembe 11:49

Hakkaten yahu . Sanki sorun sadece izmirde . Alt yapı konusunda ankara başkent olmasına ragmen izmirden çok daha kötü durumda. İzmir tabiki iyi demiyoruz ama aşşagıda arkadasın dedigi gibi sanki bir tek izmir sorunluymuş gibi konuşmak türkiyeden bi haber olmak demektir. Bende böyle konuşanların aktroll oldugunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      17      8  
bayram 21 Mayıs 2015 Perşembe 11:43

Bizim evin catisindaki giderler bile doludan tikandi rogarlarin tikanmamasi abes olurdu zaten buyuk bi afetti Allah muhafaza etsin beterinden

Yorumu oyla      17      8  
elif gürbüz 21 Mayıs 2015 Perşembe 11:20

chp yi milletçe alkışlıyoruz. konser vermeye devam edin uyutun milleti...

Yorumu oyla      18      13  
Heraklitos 21 Mayıs 2015 Perşembe 10:54

Az da olsa belediyenin suçu var diyebiliriz ama en büyük suç vatandaşta... Ya giderlere çöp atma alışkanlığını bırakın artık. 15-20 adım yürüyüp çöp tenekesini kullanmayan kişiler var bu şehirde. Ya tamam rahatız tembeliz keyifliyizde biraz çevreci olalım sayın İzmirliler. Birden yağan bu kadar güçlü bir yağışa elbette birşey yapılmaz ama kendi alışkanlıklarımızı bırakıp daha bilinçli hale gelmemiz gerekiyor.

Yorumu oyla      20      8  
smyrnoff 21 Mayıs 2015 Perşembe 10:35

AK Trollere bakmayın arkadaşlar. Sonuç olarak türkiye de yaşıyoruz. hangi şehir sorunsuz? hangi şehrin alt yapısı çok iyi ? Sorun sanki Sırf CHP nin yönettiği şehirlerdeymiş gibi konuşanlar var. Ankaranın durumunu bilmiyormuyuz? ne cubuk unuttular alt geçitlerin su ile dolmasını . onu bırakın MEtrolarını su basmadımı ankaranın? Yani Türkiyein gerçegi bu tüm şehirlerimizde alt yapı bozuk. Sorun sadece İzmirdeymiş gibi konuşmayın lütfen.

Yorumu oyla      21      9  
Işık Dikicigil 21 Mayıs 2015 Perşembe 08:54

ÜNİVERSİTENİN 60. YILINI BURUK KUTLADIK. SU BASTI.

Yorumu oyla      19      7  
GERÇEKLER 21 Mayıs 2015 Perşembe 08:44

Duman konserinden sonra Kordon'un resmini çekip burada paylaşsam herkes susar.Sahil Harmandalı çöplüğü gibiydi.Bırakın kuru siyaseti..Yediği çiğdemin kabuğunu, içtiği suyun plastik şişesini,bira şişesini çöpe atmayan milletten bir halt olmaz!!

Yorumu oyla      40      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! TSK'dan açıklama: PKK asker kaçırdı
Genelkurmay Başkanlığı, Muş'ta biri uzman onbaşı olmak üzere 2 kişinin ...
Flaş! AK Parti seçim bürosuna bombalı saldırı
Mardin merkez Artuklu İlçesi'nde, AK Parti Milletvekili adayı Gönül Bekin ...
Facia: Gölet aynı aileden 5 kişiye mezar oldu
Sivas’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında önceki gece baraj altında kaldığı ...
 
Flaş! ‘İzmir’in Başbakanlık Ofisi’ önünde bomba paniği
İzmir’in Konak İlçesi'ndeki, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yanında ...
Sibel Can’dan gözyaşları arasında ‘Mutlu’ mesajı
Sanatçı Sibel Can, ses yarışmasıyla tanınan ve silahlı saldırıda yaralanarak ...
İzmir’de ATM vurguncuları tutuklandı
İzmir’de, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) taktıkları ...
 
Geleceğin yönetmenleri Doğa Koleji'nden
Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmak ve küçük yaşta yeteneklerini ...
Ünlülere ‘uyuşturucu’ şoku: 5 yıl hapis istemi
Ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, ...
İzmir’de MHP’li yöneticinin lokantasına silahlı saldırı!
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde MHP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva