HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2015 Perşembe - 08:16

Doktora 'Ak Parti ve Erdoğan'ı eleştiri' soruşturması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği iddiasıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma açıldı. Çanakkale Tabipler Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipler Birliği, soruşturmaya tepki gösterdi.

Doktora  Ak Parti ve Erdoğan ı eleştiri  soruşturması

Türk Tabipler Birliği ve Çanakkale Tabipler Odası tarafından geçen 25 Nisan'da 'Hekimler ve Barış' konulu uluslararası konferans düzenlendi. Yeni Zelanda Tabipler Birliği Başkanı, Dünya Tabipler Birliği Başkanı, Avustralya Tabipler Birliği Başkanı ve Türk Tabipler Birliği Başkanı'nın konuşmacı olduğu ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki toplantıya dinleyici olarak katılan ve söz alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ı eleştirdiği ve hakaret ettiği iddiasıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 'siyasi ve ideolojik propaganda' yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

TEPKİ GÖSTERDİLER
Çanakkale Tabip Odası, soruşturmaya bugün düzenlediği eylemle tepki gösterdi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi önünde başlayan eyleme Sağlık Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipler Birliği de destek verdi. Yaklaşık 70 kişilik grup, slogan ve alkışlı protesto ile ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'na yürüdü. Burada Çanakkale Tabipler Odası adına açıklama yapan Dr. İlhan Pirinççiler, Dr. Çağdaş Balcı'nın yalnız olmadığını belirterek, "Bugün burada hekimler, asistanlar, ÇOMÜ öğrencileri, idari personeli, akademisyenleri, kitle örgütü üyeleri ile Nöroloji Servisi'nde tedavi olmuş hastalar ve Çanakkale halkının temsilcileri olarak bulunuyoruz. Dr. Çağdaş Balcı'ya yapılan bu hareket suçtur. Bu suçun faili bellidir ve buradadır. Bu yüzden bir bilim kurumunun önünde hem de hekim yetiştiren bir bilim kurumunun önünde ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin kapısında bu açıklamayı yapıyoruz. Herkes anlasın diye bir kez daha tekrar ediyoruz. Dr. Çağdaş Balcı'ya karşı başlatılan haksız, hukuksuz bir soruşturmanın suç ortağı olmadığımızı haykırmak için buradayız. Çağdaş Balcı'ya karşı tamamen art niyetle başlatılan bu soruşturma en ufak ifadeyle mobingtir. Mobingin kelime anlamı, herkes tarafından bilindiği gibi bezdirmedir. Dr. Çağdaş Balcı'ya karşı bu soruşturma ile başlanan psikoloji şiddet, baskı, taciz, kuşatma ve sıkıntı vermektir. Arkadaşımız, doktorumuz, akranımız Dr. Çağdaş Balcı'ya, bir akademisyene karşı işlenen suçun ve soruşturmanın geri çekilmesini istiyoruz" dedi.

'AKADEMİNİN GECEKONDULULARIYIZ'
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çanakkale Basın Sözcüsü ve ÇOMÜ Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı, düzenleyicisi ve katılımcısı olduğu konferansta barışın nasıl temin edilebileceği konusunda fikirlerini dile getirdiğini belirtip, "Barışı, tarih boyunca her zaman ezilenlerin getirmiştir. Tarihin az bir kısmını kapsıyor olsa da barışı tesis edenlerin her zaman ezilenler olduğunu belirtim. AK Parti hükümetinin bu konuda engelleyici bir tutum takındığını söyledim. Türkiye'de de önümüzdeki hedefin Türkler'in, Kürtler'in, Ermeniler'in, halkların kardeşliği içerisinde barışı tesis etmek olduğunu söyledim. Fakat maalesef akademi, ortamı müthiş politize olmuş ve AKP devletinin Tayyip Erdoğan devletinin hakimiyeti altına girmiş durumda. Akademinin içinde bir saraylı ekip var. Asistanlar olarak, emekçiler olarak, hastane çalışanları olarak biz, 'Akademinin gecekondulularıyız' diyebiliriz. 'AKP devleti onlara bir koltuk verdi' diye söz hakkı kendilerinde sanıyorlar. Fakat söz hakkı her zaman emekçilerdedir, ezilenlerdedir. Her zaman akademinin de gecekondulularındandır' diyebiliriz. Siyasi ideoloji, propaganda yapıldığı söyleniyor" diye konuştu. Grup eylemin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'nde görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında soruşturma başlatıldığını doğrulayıp, konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacaklarını söyledi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'da işçilere savcılıktan tebligat
Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin ...
İzmir’deki 1 Mayıs operasyonu ikinci dalgada flaş karar
İzmir’deki '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamalarında, arama noktası ...
‘Akşener için kaset iddiası’ soruşturmasında flaş gelişme
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in kaset ...
 
Flaş! AK Partili Başkan'a makamında silahlı saldırı
Bursa’nın Gürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız, makamında silahlı ...
İzmir'de hayat yarım saatte kabusa döndü!
İzmir’de öğleden sonra birden bastıran ve yarım saat süren dolu ve sağanak yağış yaşamı felç etti.
Flaş! TSK'dan açıklama: PKK asker kaçırdı
Genelkurmay Başkanlığı, Muş'ta biri uzman onbaşı olmak üzere 2 kişinin ...
 
Flaş! AK Parti seçim bürosuna bombalı saldırı
Mardin merkez Artuklu İlçesi'nde, AK Parti Milletvekili adayı Gönül Bekin ...
Facia: Gölet aynı aileden 5 kişiye mezar oldu
Sivas’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında önceki gece baraj altında kaldığı ...
Flaş! ‘İzmir’in Başbakanlık Ofisi’ önünde bomba paniği
İzmir’in Konak İlçesi'ndeki, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yanında ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva