HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2020 Perşembe - 09:34

İzmir'de buruk 23 Nisan

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir'in dört bir yanında kutlanıyor. Törenlere koronavirüs salgını ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle sınırlı sayıda vatandaş katılıyor.

İzmir de buruk 23 Nisan

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir'de ilçelerde kutlanıyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle ilçelerde düzenlenen törenlere sokağa çıkma yasağı sebebiyle sınırlı sayıda vatandaş katııyor.

Dün ise İzmir'in dört bir yanında etkinlikler vardı. Etkinlikler bugün de devam edecek.

- BALÇOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU

BUCA’DA GEZİCİ 23 NİSAN KONSERİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 100’üncü yılında Buca’da coşkuyla kutlandı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi üzerine Buca Belediyesi, günler öncesinde ilçe genelinde hazırlıklara başladı. Bir yandan Buca sokakları dev Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlara da balkonlarına asmaları için bayrak verildi.

DRONE İLE BAYRAK DAĞITILDI
Gün boyu Buca’nın tamamını dolaşarak çocukların coşkusuna ortak olan kortej, belli noktalarda durarak balkonlardaki vatandaşlarla birlikte şarkılar söyledi. Yasak gereği evlerinden çıkamayan çocuklara ise belediye tarafından hazırlanan bayraklar dağıtıldı. Bayraklar, drone ile havalandırılarak balkonlardan evlere gönderildi.

ÇEŞME TEK YÜREK OLDU!
Çeşme Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Koronavirüs kapsamında Çeşme’de her gün cadde ve sokakların temizliğinde ve ilaçlanmasında kullanılan yüzlerce araçla, iş makineleri Atatürk Posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, korteje açık bir araç üstünde katılarak balkon ve pencerelerdeki vatandaşları selamladı.Çeşme Merkez, Alaçatı, Ilıca, Çiftlik, Dalyan, Reisdere, Ildırı, Germiyan başta olmak üzere tüm mahalleleri konvoy şeklinde gezen araçlar, evlerinde zor günler yaşayan vatandaşlara moral oldu.

BALKONLARA ÇIKTILAR
Her milli bayramda olduğu gibi bu 23 Nisan için de Çeşme sokakları bayraklarla donatıldı. Marşlarla belediye hizmet binasından hareket eden korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti. Cadde ve sokaklara inen vatandaşlar hem bayrak salladı hem o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Konak Belediyesi’nden coşkulu 23 Nisan turu
Bu yıl 23 Nisan’ın koronavirüs salgını önlemleri kapsamında dört günlük sokağa çıkma yasağına denk gelmesi ile Konaklılar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde kutlarken, Konak Belediyesi konvoyu şehri turlayarak vatandaşların kutlamalarına eşlik etti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un startını verdiği Gürçeşme’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yola çıkan 55 araçlık konvoy Liman yolundan Alsancak’a geçerek sırasıyla Kordon, Cumhuriyet Meydanı, Talatpaşa Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı ve Kahramanlar’da tur attı. Gazi Bulvarı üzerinden tekrar sahil yoluna çıkan araçlar Mithatpaşa ve Halilrıfatpaşa Caddelerini de turladı.

Konvoyda yer alan Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Sosyal İşler Müdürlükleri araçları Türk Bayraklarıyla süslendi. Balkonlarına çıkan Konaklılar ellerinde bayraklarıyla, alkışlar ve İzmir Marşı eşliğinde 23 Nisan coşkusunu Konak’ın caddelerine taşıyan konvoya eşlik etti. En renkli ve coşkulu görüntüler ise Konak’ın en bilinen caddelerinden Halilrıfatpaşa Caddesi’nde yaşandı. 

BATUR'DAN PASTALI SÜRPRİZ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu yıl Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik yürekleri yalnız bırakmadı. Başkan Batur, belediyenin spor okullarında futbol branşında eğitim gören ve doğum günü 23 Nisan olan 12 yaşındaki Emrah Ömer Akgül’e sürprizi yaparak doğum günü pastasını evine götürdü. Kapıda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u gören Emrah büyük heyecan yaşadı.

ANNE VE OĞLU 23 NİSAN DOĞUMLU
Annesi de 23 Nisan doğumlu olan Emrah, doğum günü pastasını Başkan Batur’la birlikte kesti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Emrah’ın hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hem de doğum gününü kutladı ve “Bu kadar özel ve anlamlı bir doğum günü tarihine sahip olmak senin için bir şans ve gurur kaynağı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesinin bir sebebi var. Tam 100 yıl önce bugün, demokrasi tarihimizin en önemli kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açıldı, Türk halkı egemenliğini dünyaya ilan etti. Atatürk, bu özel günü çocuklara armağan ederek, cumhuriyetimizin değerlerini geleceğe taşıma görevini sizlere verdi. Biz size çok güveniyoruz ve bizim için çok değerlisiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.

23 NİSAN COŞKUSU BALKONLARDAN TAŞTI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, doğum günü sürprizinin ardından bayrakları ve balonlarıyla balkonlara çıkan çocukların heyecanına ortak oldu. Aracından inerek çocuklarla konuşan Başkan Batur, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

BAYRAKLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU BALKONLARDAN TAŞTI
Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gezici 23 Nisan tırıyla kutladı. Mahallelerdeki boş alanlara kurulan sahnede şarkılarla, marşlarla, danslarla görsel şölene dönüşen kutlamaya vatandaşlar da evlerinin balkonlarından eşlik etti. Etkinliklere katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukların gününü kutlarken, vatandaşlarla selamlaştı

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında Körfez, Postacılar, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerindeki uygun alanlara 23 Nisan tırı kurularak, sahne oluşturuldu. Belediyenin Gitar Eğitmeni Doğa Eryarar, Halk Oyunları Eğitmeni Ege Keç, Piyano Eğitmeni Özlem Menokan, Türk Halk Müziği Koro Şefi Erkan Demir ve Türk Sanat Müziği Koro Şefi Dr. Halil Altınköprü’den oluşan ekibin hazırladığı gösteri, vatandaşların beğenisini kazandı. Sosyal mesafe kuralına özen gösterilen etkinliklere mahalle muhtarları da katıldı. Çocuk şarkılarıyla başlayan etkinlikler, marşlar, şarkılar ve türkülerle devam etti. Evlerinin balkonlarından, pencerelerinden alkışlarla destek veren yurttaşlar, şarkılara da eşlik etti. Pencereleri, balkonları Türk bayrakları ve süslerle donatan çocuklar, aileleriyle hoşça vakit geçirdi. Birbirinden değerli eserlerle keyifli anlar yaşayan vatandaşlar danslar edip, bu anları telefonlarının kameralarıyla da ölümsüzleştirdi. Etkinliklere oğlu Yağız Sandal ile katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukları ve aileleri selamlayarak, günlerini kutladı, vatandaşlara moral verdi.

BAŞKAN KAYALAR’DAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Menderes’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, meclis üyeleriyle birlikte sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Pasta ve hediye ile evlere giden Başkan Kayalar’ı kapıda gören doğum günü çocukları ve aileleri büyük bir mutluluk yaşadı.

GAZİEMİR'DE 100. YIL GURURU
Gaziemir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı bandonun çaldığı marşlar eşliğinde balkonlardan coşku ve gururla kutlandı. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Pozitif Bando, üstü açık otobüsle ilçenin dört bir yanında dolaşarak marşlar çaldı. Bando ekibiyle birlikte ilçeyi dolaşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eşi Deniz Arda ile birlikte vatandaşların bayramını kutladı.

Gün boyunca marşlar çalarak ilçenin sokaklarında dolaşan bandoya yurttaşlar evlerinin balkonlarından eşlik etti. Ellerine bayraklarını alarak balkonlarına ve pencerelerine çıkan Gaziemirliler, bandonun çaldığı marşlara eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram armağan ettiği çocuklar da kutlama etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Evlerinin balkonlarını Türk Bayraklarıyla donatan, yaptıkları özel resimler ve balonlarla süsleyen çocuklar, marşlar eşliğinde bayramlarını coşku ve mutlulukla kutladı. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan Gaziemirliler özel etkinlik sayesinde hem moral buldu hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını gururla kutladı.  

NARLIDERE’DE BALKONLAR KIRMIZI-BEYAZ
Narlıdere Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’ncü yılında, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan Narlıdereliler için araç konvoyu yaptı. Belediye araçlarından çocuk marşları ve bayram şarkıları çalındı. Balkonlarını Atatürk ve Türk Bayrakları ile süsleyen Narlıdereliler, coşkuya bu kez evlerinden ortak oldu. Tüm cadde ve sokaklarda coşku eksik olmadı. Vatandaşlar balkonlarında ve kapı önlerinde marşlara eşlik etti.

“SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Bugünlerde daha iyi anlıyoruz; ‘özgürlük’ ne demek, ‘hürriyet’ ne anlama gelir.. Koronavirüs gibi görünmez bir düşmanla mücadele ediyoruz ama umutluyuz, yeneceğiz.. En güzel ‘bağımsızlık’ şarkılarımızı, içimizdeki çocuk sevgisi ile yeniden söyleyeceğiz.. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılı Kutlu Olsun!" dedi.

KARABAĞLAR'DA YÜZLERCE ÇOCUK BAYRAMINI PAYLAŞTI
Karabağlar'da yüzlerce çocuk, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, Karabağlar Belediyesi sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaştı.

Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklar, resim ve şiirlerini “[email protected]” e-posta adresine gönderdiler. Bu kapsamda yüzlerce çalışma, Karabağlar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Çocuklar şiir ve resimlerinde özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e duydukları sevgi ve özlemi dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacaklarını mesajını verdiler.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı olması nedeniyle aylar öncesinden hazırlığını yaptıkları çok özel kutlamaları iptal etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Gelecek yıllarda yine meydanlarda olacaklarını ve 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu yıl evlerimizde de olsak, 23 Nisan'ı aynı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızı bu akşam saat 21.00'de İstiklal Marşımızı hep birlikte söylemeye çağırıyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

KEMALPAŞA’DA 100’ÜNCÜ YIL COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılını kutlamak tüm Kemalpaşalıları pencere ve balkonlara davet eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Milli tarihimizin en önemli günü olan 23 Nisan 1920'nin hatırasını dünyanın tüm çocukları için emsalsiz bir bayrama dönüştüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını saygıyla anıyorum” dedi.

Kemalpaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı coşkuyla kutlanacak. Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda ve tören alanlarında kutlanamayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Kemalpaşa’da hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl pencere ve balkonlarda kutlanacak olan 23 Nisan Bayramı için Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan 5 bin bayrak vatandaşa dağıtılarak kutlamalarda daha renkli halde geçmesini sağlanacak.  Ayrıca ilçenin bütün mahallelerinde vatandaşların şenliğe eşlik etmesi için saat 13.30’ta 100 Yıl Marşı, saat 15.00 ile 17.00 arasında çocuk şarkıları çalınacak. Saat 21.00’de de İstiklal Marşı ilçenin dört bir yanında okunmaya başlanacak.

BORNOVA’DA 19.20’YE RANDEVU
Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da evlerde ve balkonlarda kutlanacak. Bornova Belediyesi bayrak ve balonlar dağıtarak Bornovalılara destek olurken, çocuklar bayram sevincini coşkuyla kutlamak için balkonlarını süsledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını evlere ve balkonlara taşınacak. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm Bornovalıları saat 19.20’de balkonlarda İzmir Marşı söylemeye davet etti.

ÇİĞLİ'DE DE 19.20'DE BULUŞULACAK
Çiğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşların bayram coşkusunu yaşayabilmeleri için Başkan Utku Gümrükçü, üstü açık otobüsle Çiğli’nin cadde ve sokaklarını gezecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 1920 yılına gönderme yaparak bu akşam saat 19.20’den itibaren başlayacak gezide Başkan Gümrükçü’ye bando eşlik edecek. Bandonun çalacağı marşlar eşliğinde balkonlara çıkacak halkla birlikte bayram coşkusu hep birlikte yaşanacak.

BELEDİYE BİNASINDA LAZERLE KUTLAMA
Ayrıca Çiğli Belediye binasının ön cephesinde yapılacak lazer ışık gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı kutlanacak. Atatürk, Türk Bayrağı ve Türkiye haritası görselleri de günün anlamını pekiştirecek şekilde belediye binasına yansıtılacak.

Çiğlili miniklerden videolu bayram kutlaması

Belediye kreşi öğrencileri de video hazırladı

Çiğli Belediyesi Harmandalı Okul Öncesi Eğitim ve Bakım Merkezi’ne devam eden 3 – 6 yaş grubundaki minikler de coşkularını yansıttıkları 23 Nisan bayram videoları hazırladılar.  Atatürk ve Türk Bayraklı tişörtlerini giyen minikler şiirler okuyup, coşkularını paylaştılar.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: Bayram coşkusu evlerde
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Ulusal Egemenliğimizin 100. yaşını çocuklarımızla kutlamak için hazırlıklar yapıyorduk ancak salgın nedeniyle kutlama programlarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Ancak çocuklarımız evlerinden çok güzel videolar hazırladılar. Minik sporcularımız ve kreş öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden güzel videolar için kendilerini kutluyor, başta çocuklar olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

ÇOCUKLARA PUZZLE VE BAYRAK
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çocukları da unutmadı. Egemenliğin 100. Yılını sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde geçirecek olan Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi öğrencilerine puzzle ve bayrak dağıtıldı. Gümrükçü, Birinci Meclis’in önünde çekilmiş simge fotoğrafın yer aldığı Ulusal Egemenliğin 100. yılına özel logolu puzzle ile çocukların bayramını kutladı. 

GÜMRÜKÇÜ: İÇİMİZ BURUK AMA...
Ulusal Egemenlik kutlamalarının salgın nedeniyle çocuklar olmadan kutlanması nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Gümrükçü, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ulusal Egemenliğimiz 100 yaşında. 100. yaşını büyük coşkuyla ve en önemlisi çocuklarımızla kutlamak için hazırlıklar yapıyorduk. Maalesef salgın nedeniyle kutlama programlarımızı değiştirdik. Çocuklarımız madem sokağa çıkamıyorlar biz onlara gidelim dedik. Üstü açık bir otobüsle bando ekibinin çalacağı marşlarla sokaklarda olacağız, çocuklarımızı da balkonlarına bekliyoruz. Çocuklarımızın coşkusunu biz hissediyoruz ve onlara söz veriyorum salgın süreci bittiğinde en coşkulu en büyük katılımlı bayramı hep birlikte kutlayacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

ŞARKILAR ÇOCUKLARDAN, ‘NUTUK’ İLKAY BAŞKANDAN
Korona virüs salgını nedeniyle 23 Nisan’ı evlerinde kutlamak zorunda kalan Karaburunlu çocukların yüreklerindeki coşku, evlerden çıkarak sokaklara ve sosyal medyaya taştı. Atatürk sevgisi ve bayram coşkularını yansıtan videolarını Karaburun Belediyesi’ne gönderen minikler, Başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın hoş sürprizi ile karşılaştı.

Videolarını paylaşan çocuklara; Nutuk ve Atatürk portresi puzzle hediye eden Erdoğan; Türk Milleti’nin milli egemenliğini eline aldığı günün 100’üncü yılını buruk şekilde kutladıklarını belirterek, “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız, yaşadıkları ülkenin hangi zorluklarla mücadele ederek kazanıldığını iyi anlamalılar. Bu düşünceden hareketle onlara verilecek en güzel armağanın Nutuk olduğunu düşündük. Onlar atalarını tanıdıkça, bu cennet vatanı çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkarmak için kendilerine gereken kuvveti bulacaklar. Onları çok seviyor ve güveniyoruz.” dedi.

Torbalı'da efeler vatandaşın ayağına gitti
Torbalı Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı vatandaşların coşkulu bir şekilde kutlaması için özel bir program hazırladı. Bu kapsamda belediye hoparlörleri aracılığıyla kentin dört bir yanında şarkı ve marşlar çalındı.Belediye Halk Oyunları ekibi de kentin çeşitli noktalarında zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Covid -19 nedeniyle 3 kişiden oluşturulan ekip, ilçe sakinlerine unutulmaz anlar yaşattı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle balkon ve pencerelere çıkan çocuklar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş alkışlarla zeybek oynayan ekibe eşlik etti. Bazı vatandaşlar da balkonlarında zeybek oynadı.

d34c77be-dfd0-4a3a-a595-0dc6faf3a2e2.jpg

UYGUR: HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAM DİLİYORUM
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı  gururla kutladıklarını söyledi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında evde kalmanın önemine dikkati çeken Başkan Uygur ayrıca, "Bu yıl yurdumuzun en önemli günlerinden birini buruk kutluyoruz. Bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Demirezen Bayındır'ın gururlarını yalnız bırakmadı!
Bayındır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları sürerken Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İlçe genelinde öğrenciler arasında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100.Yılı'da ''100. Yılda Ulusal Egemenlik" konulu resim yarışmasında birinci olan Ceren ve Ceyda isimli öğrenciler ve aileleri ile telefonla görüştü.

Başkan Demirezen Bayındır ın gururlarını yalnız bırakmadı!

Öğrencileri başarıları nedeniyle tebrik eden Demirezen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlarım. İnşallah önümüzde kutlayacağımız daha nice güzel bayramlar olacak. Sizleri ayrıca kutluyorum, çok güzel bir resim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemiz sizlere emanet. Sizlerle beraber daha nice 100 yıllar göreceğiz, bu makamlarda yarın sizler olacaksınız.” dedi.

Bayındır Belediyesi’nden Bando Sürprizi
Bu yıl Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerimizden kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı’nın 100. yılı Bayındır’a yine de coşku getirdi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, 23 Nisan’ı evlerinde kutlamak zorunda kalan hemşehrilerine ve bayramın asıl sahibi çocuklara büyük bir sürpriz yaparak bir bando ile Bayındır sokaklarını neşelendirdi, bayram coşkusunu evlere taşıdı.

Dört günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle 22 Nisan gecesi gerçekleşen etkinlik Bayındırlılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız Demirezen; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında yine hep birlikteyiz. 23 Nisan öncesi alınan tüm önlemlere uyarak, 100. yılın coşkusunu hep birlikte yaşamak, değerli hemşehrilerimize ve çocuklarımıza moral vermek için getirdiğimiz bando Bayındır sokaklarını neşelendirdi. Salgın nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu, 23 Nisan’ı coşku ile kutlamamıza engel değil. Umarım bu günleri en kısa sürede atlatıp bayramlarımızı yine hep beraber şenliklerle kutlayacağız.” dedi.

Efes Selçuk'ta Başkan Sengel'den sokak sokak bayram turu!
Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kentin her noktasında coşkuyla kutlandı. Kentte bayram sevinci evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı. Üstü açık araçla sokaklarda dolaşarak vatandaşların bayramını kutlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, " Böyle bir günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerin içinde kalmanıza gönlümüz razı olamazdı. Bu coşku eve de sığmazdı. Hep birlikte balkonları bayram yerine çevirdik" dedi.

Efes Selçuk ta Başkan Sengel den sokak sokak bayram turu!

Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kentin her noktasında coşkuyla kutlandı. Kentte bayram sevinci evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı. Efes Selçuk, ne koronavirüs salgını, ne de salgına karşı evde kalmanın 100. Yıl coşkusundan hiçbir şey eksiltemeyeceğini, zaman ve mekândan ziyade önemli olanın Ulusal Egemenlik ruhu olduğunu gösterdi.

BALKONLAR BAYRAM YERİ
Üstü açık araçla sokaklarda dolaşarak vatandaşların bayramını kutlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Böyle bir günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerin içinde kalmanıza gönlümüz razı olamazdı. Bu coşku eve de sığmazdı. Hep birlikte balkonları bayram yerine çevirdik. 100. Yıl coşkusu Efes Selçuk’ta evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı Teşekkürler Efes Selçuk” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 22 Nisan akşamı 00.00’da başlayan 26 Nisan 00.00’da sona erecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında Efes Selçuk Belediyesi’nin “23 Nisan Eve Sığmaz Balkonlardan Taşar” çağrısıyla Efes Selçuklular balkonlara çıktı. Her yaştan Efes Selçuklu vatandaş bayrakları, balonları, 23 Nisan’a özel pankartlarıyla muhteşem karelere imza attı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
İsabey Mahallesi’nden başlayan bayram coşkusu Efes Selçuk’un tüm sokaklarını sardı. Efes Selçuk Belediye Bandosu da tüm mahallelerde gezerek marşlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına renk kattı.

Başkan Sengel, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçerken görevli emniyet personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  Sağlık Ocağı ve devlet hastanesi önünden geçerken; sağlık çalışanlarına seslenen Başkan Sengel; “Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı ödenmez, onlara sadece teşekkür edilir. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kendimizi her zaman onlara emanet ederiz” dedi.

ANDIMIZ OKUNDU
Tüm mahallelerde olduğu gibi Cumhuriyet Mahallesi’nde de çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Sengel, bir öğrencinin balkondan Andımızı okumasından dolayı duygulanarak; “Güneşli günler gelecek, meydanlarda yine hep beraber olacağız. Bu bayramı hep beraber kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Her mahallede, her sokakta vatandaşların coşkusu ve neşesiyle karşılanan Başkan Sengel, tüm çocukları temsilen gök yüzüne rengarenk balonlar bıraktı. Çocuklar ayrıca evlerinin balkonlarından okudukları şiirlerle ve zeybek gösterisiyle kutlamalara renk kattı.

Başkan Sengel, çocuklar başta olmak üzere tüm Efes Selçuklular’a Koronavirüs salgının sona ermesinin ardından Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çok daha görkemli bir şekilde kutlanacağı sözünü verdi.

Bergama’da 23 Nisan için sürpriz kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100.’ncü yılı nedeniyle Bergama’da farklı bir kutlamaya imza atıldı. Bergama Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı günün anlamına uygun olarak 23 Nisan doğumlu üç çocuk ve TBMM’nin açılışıyla yaşıt olan 100 yaşındaki üç büyüğü evlerinde ziyaret ederek sürpriz yapıp, doğum günlerini kutladılar.

Bergama’da 23 Nisan için sürpriz kutlama

Sürpriz karşısında sevinç ve şaşkınlıkları yüzlerinden okunan çocuklar ve 100 yaşı deviren çınarlar ziyaretten ve doğum günlerinin kutlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaretler Koronavirüs tedbirlerine uygun, sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleştirildi.

BAŞKAN KOŞTU; “HER ŞEY GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”
Doğum günü kutlamaları sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Sizlerin şahsında tüm çocuklarımızın 23 Nisan Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışıyla yaşıt olan büyüklerimizi de selamlıyor, doğum günlerini kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.’sünü bu yıl, her ne kadar meydanlarda bir arada kutlayamasakta, bizlere emanet koltuklarımızda çocuklarımızı ağırlayamasak da, bayramımızın 100.yıl coşkusunu sizlerin şahsında tüm çocuklarımız ve büyüklerimizle yaşamak istedik.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı biz kez daha buradan kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

TİRE BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARI MUTLU EDEN SÜPRİZ 
Tire Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yüzüncü yılında Tireli çocuklara süpriz hazırladı.

Tire Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sokak, cadde ve meydanlara çıkamayan ve evde kalmak zorunda olan çocukların ayağına giderek onları mutlu etti. 

Mahalle mahalle gezen ses yayın aracının arkasında bulunan palyaço tüm çocuklara seslenerek onların gününü kutladı. Çocuklar da ses yayın aracından çalınan şarkılara balkon ve camlardan çıkarak eşlik etti. Çalınan şarkılarla dans eden ve şarkı söyleyen çocuklar doyasıya eylendi. 

Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire hayalinde bugün çocukları mutlu etmek için çalıştıklarını söyleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yüzüncü yılının onurunu yaşadığımız bugünde çocuklarımızı bir nebze olsun mutlu etmek istedik. Başarabildiysek ne mutlu bize. Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Çocuklarımızı mutlu etmeye, onları korumaya ve yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Duran konuşmasında çocuklara da seslenerek "Biliyorum okulunuzda arkadaşlarınızla, bu güzel havalarda parklarda en önemlisi de kendi bayramınızda dışarıda olmadığınız için içiniz buruk ama merak etmeyin bu zor günler geçecek ve sizler yine tüm coşkunuz ve neşenizle okul, meydan ve parklarımızı neşelendireceksiniz" dedi.

 
Balçova’da muhteşem 23 Nisan coşkusu
 
Buca’da sağlık fırsatçılarına suçüstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da muhteşem 23 Nisan coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal ...
İzmir'de tarihi konser!
Haluk Levent 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılında ...
Başkan Soyer, SonSöz TV’ye konuştu: İtalya’dan maskematik talebi geldi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, metro istasyonlarına konulan maskematiklerle ...
 
İzmir’de 23 Nisan coşkusu bandoyla yola çıktı
İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yıl kutlamaları ...
Başkan Aksoy açıkladı: O bina kent müzesi olacak
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, AK Parti Menemen Belediye Meclis ...
Başkan Soyer’den çocuklara sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
Karabağlar'da 4 günlük önlem!
Karabağlar Belediyesi, geçen hafta sonu olduğu gibi yarından itibaren ...
CHP’li belediye meclis üyelerinden dayanışmaya destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li belediye meclis üyeleri de Biz ...
Konaklı çocuklara 23 Nisan sürprizi
Konak Belediyesi, salgın önlemleri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva