HABERLER>EKONOMİ
2 Temmuz 2013 Salı - 16:03

İzmir’de bir tıkla kapıya kravat dönemi!

ANG Tekstil tarafından 2010 yılında kurulan www.bidunyakravat.com, tek bir tıkla kravatı kapıya getiriyor. Yaklaşık 2 bine yakın kravat çeşidini müşterilerinin beğenisine sunan Ahmet ile Mehmet Güven kardeşlerin kurduğu firma, bugün Türkiye’nin 81 iline kravat gönderiyor. Milletvekillerinden bakanlıklara; bankalardan birçok özel kuruluşa kadar ürünlerini gönderen firma, bir süre önce faydalı model belgesi aldığı klipsli kravatların satışını artırmayı hedefliyor.

İzmir’de bir tıkla kapıya kravat dönemi!

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - ANG Tekstil tarafından 2010 yılında kurulan www.bidunyakravat.com, tek bir tıkla kravatı kapıya getiriyor.

Yaklaşık 2 bine yakın kravat çeşidini müşterilerinin beğenisine sunan Ahmet ile Mehmet Güven kardeşlerin kurduğu firma, bugün Türkiye’nin 81 iline kravat gönderiyor. Milletvekillerinden bakanlıklara; bankalardan birçok özel kuruluşa kadar ürünlerini gönderen firma, bir süre önce faydalı model belgesi aldığı klipsli kravatların satışını artırmayı hedefliyor. Bu yıl kravat yelpazesine başka bir markanın kemer ve cüzdanlarını da ekleyen firma,   bu yıl internet mecrasına kupon tarzında kendi üretimleri olan Menerge markalı gömlekleri eklemeye hazırlanıyor. Firma, sevdiklerine kravat hediye etmek isteyenlere ücretsiz hediye paketi gönderimi de sağlıyor.
Köylerinin adı olan Menerge markasıyla kravat ve gömlek üretimi yaptıklarını belirten ANG Tekstil Limited Şirketi Ortağı Ahmet Güven, banka çalışanlarından memurlara, holdinglerden özel sektör çalışanlarına kadar geniş bir kitleye hitap ettiklerini söyledi. Güven, internet sayesinde satışlarını yüzde 40 artırmayı başardıklarını belirterek, bu yıl kravatın yanına başka bir markanın kemer ve cüzdanlarını eklediklerini, gelen talep üzerine bu ürünlerde kendi markalarıyla üretim yapma kararı aldıklarını söyledi.



Güven, “Faaliyet konusu gömlek, kravat imalatı ve toptan satışı olan şirketimiz, internetteki hızlı gelişmeleri göz önünde bulundurarak 2010 yılında müşterilerimize ,kaliteli ürünleri daha uygun fiyatla ulaştırmak için www.bidunyakravat.com internet sitesini kurduk. Sitemiz geniş ürün yelpazesiyle mağaza mağaza dolaşıp yorgun düşen ve aradığı kravatı bulamayıp en yakınına istemeyerek te olsa razı olan müşterilerimize, mağazamızı bulunduğu yere getirerek dolaşma derdinden kurtarıp, istediği kravatı en süratli şekilde ulaştırmak için kuruldu. Bu çerçevede Türkiye'nin güvenli kargo şirketi ile anlaşma yaparak tüm ürünlerimizde kargo ücreti tüm Türkiye'ye firmamız tarafından ödeniyor” diye konuştu. Klipsli kravat üretimiyle kravat bağlama zorluğunun da ortadan kalktığını vurgulayan Güven, 6 ay önce faydalı model belgesi aldıkları klipsli kravat satışlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Güven, günlük ortalama 50-60 civarında kravat sattıklarını, yıllık satışlarının ise 15 bin adet civarında olduğunu bildirdi. 

Yurt dışındaki gurbetçileri de unutmadıklarını anlatan Güven, “Yurt dışından kravat göndermek isteyenler için, hediye olarak gönder seçeneğimiz ile her hangi ek bir ücret ödemeden sadece kredi kartlarıyla yurt dışında ödeme yapıp Türkiye'deki sevdiklerine ve yakınlarına kravat gönderme imkanı sağlıyoruz. Bu imkan sadece yurt dışından tüm Türkiye'yedir. Türkiye’den yurt dışına kargo ücretlerinin ve gümrük vergilerinin yüksek olması sebebiyle şu an için geçerli değildir. Şirketimiz,her geçen gün artan ürün yelpazesiyle kravat konusunda son moda kravatların bulunduğu Türkiye’deki en kapsamlı site olmak için, teknolojik gelişmeleri de kullanarak , ilerlemesine devam ediyor” diye konuştu. 
 
TALEPTE DARALMA VAR
Son yıllarda kravatta talebin düştüğünü ancak bunun kendilerini endişelendirmediğini belirttiğini aktaran Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kravat talebinde bir daralma var. Hatta Avrupa’da da kravat talebinde yüzde 70 bir düşüş var. Bu talep düşüşü karşısında biz iyi tarafından bakmaya çalışıyoruz. Talep düşerse üretim de düşer, mağazalarda çeşitler de azalır. Dolayısıyla bizim gibi internet üzerinden satış yapanlar daha fazla çeşit sunduğu için tercih edilecektir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramada Plaza Ramazan’a hazır
İlbak Holding bünyesinde bulunan Ramada Plaza Tekstilkent Otel, geniş ...
Ramazan coşkusu Swissotel Büyük Efes’te
Swissotel Büyük Efes keyifli atmosferi ve farklı mekan alternatifleri ...
Türk turistin adresi Yunan Adaları
Türk turistin Yunan adalarına olan ilgisi giderek artıyor. Özellikle hafta ...
 
Diasa Şok’u da satın aldı
Diasa Dia Sabancı Süper Marketleri Ticaret A.Ş.'nin tamamı Şok Marketler ...
DİSK'ten asgari ücret raporu: 1 kişilik gıda ile 4 kişi!
DİSK Araştırma Enstitüsü’nün raporuna göre asgari ücretli kötü koşullarda ...
İzmir iş dünyasından hükümete SSB çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege-Koop ...
 
Milyonlarca esnafı ilgilendiren uzatma kararı
Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark ...
Dev ekonomi zirvesi: Ege iş dünyası İzmir’de buluşacak
Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren 144 Oda ve Borsa, ekonomide yaşanan ...
Ramazan pidesi zamla geldi!
Ramazan pidesinin bu yıl 2 TL'den satışa sunulacağı açıklandı. Türkiye ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva