HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2013 Pazartesi - 09:54

İzmir iş dünyasından hükümete SSB çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege-Koop Proje Merkezi'nin ilk ve mega projesi olan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'nin İzmir için çok önemli olduğunu belirterek, "Gerekli başvurunun yapıldığı Bakanlar Kurulu, artık İzmir'i ilan etmelidir" dedi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de, "Hem Sağlık Serbest Bölgesi hem de Atayol ve EGEM35 projeleri tek kelime ile inanılmaz. İzmir'in bu tür projelere çok ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

İzmir iş dünyasından hükümete SSB çağrısı

İZMİR - Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, seçim sürecini geride bırakan İzmir iş dünyasının iki önemli kuruluşu Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanları Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestelli'yi tebrik etti. Aslan'ın ilk durağı EBSO oldu. Ziyarette başta İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi olmak üzere Ege-Koop Proje Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgiler alan Yorgancılar, " Kentimizin yüzakı kuruluşu Ege-Koop'un İzmir ile ilgili son derece önemli projeleri var. Bunlar içerisinde özellikle Sağlık Serbest Bölgesi gerçekten çok ama çok önemli. Sadece İzmir için değil bölge hatta ülke ekonomisine ciddi katkı yapacak, İzmir'in kimliğini belirleyecek bir proje. Zaten Sayın Aslan'ın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştı. İsteğimiz ilgili kararın bir an önce çıkmasıdır. Hükümet İzmir'i bir an önce serbest bölge ilan etmelidir. Bu teması sağlık olan EXPO 2020 adaylığımız için de çok önemli" dedi.

KESTELLİ: PROJELER İNANILMAZ…
Aslan daha sonra da İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile biraraya geldi. Aslan'dan Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol ve EGEM35 Projeleri hakkında detaylı bilgiler alan Kestelli, " Ege-Koop gibi çok değerli bir markaya sahibiz İzmir olarak. Kooperatifçilikte marka olabilmek gerçekten çok ender rastlanan bir durumdur. Özellikle Türkiye’de kooperatif denince akla nelerin geldiğini herkes çok iyi bilir. Suistimaller, yolsuzluklar, kavgalar. Ancak Ege-Koop 30 yıl boyunca binlerce konut yapan, yine binlerce insanı ev sahibi yapan bir kooperatifler üst birliği olarak birkez dahi bu şekilde gündeme gelmemiştir. Zaten Ege-Koop’a duyulan güven de bu sayede oluşmuştur. İlgiyle takip ediyorum tüm çalışmalarını, projelerini. Projeler tek kelime ile inanılmaz. Bizim İzmir'de bu tür projelere çok gereksinimimiz var. Umarım bunlar hayata geçirilebilir. Çünkü bu projelerle İzmir bir anda renk değiştirir" ifadelerini kullandı.


ASLAN: YARARLI BİR GÖRÜŞME YAPTIK
Aslan ise, ikinci kez seçilen Yorgancılar ve Kestelli’yi tebrik ederek, " İzmir ile ilgili her projede, her platformda yanımızda bulduğumuz, desteğini hissettiğimiz gerek Sayın Yorgancılar gerekse Sayın Kestelli ile yararlı bir görüşme yaptık. Özellikle Sağlık Serbest Bölgesi Projesi için gerekli olan hükümet kararının biran önce çıkarılması konusunda ortak girişimlerde bulunma yönünde fikir birlikleri sağladık" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonlarca esnafı ilgilendiren uzatma kararı
Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark ...
Dev ekonomi zirvesi: Ege iş dünyası İzmir’de buluşacak
Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren 144 Oda ve Borsa, ekonomide yaşanan ...
Ramazan pidesi zamla geldi!
Ramazan pidesinin bu yıl 2 TL'den satışa sunulacağı açıklandı. Türkiye ...
 
İZKİAD 10 bin kadını meslek sahibi yapacak
Kadın girişimcilerin ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlayan ...
Altın dibe vurdu: Son 45 yılın en kötü çeyreği
Spot altın üç ayda yüzde 25 düşerek 1968 yılından bu yanaki en kötü çeyreklik performansı sergiledi.
BT'nin sorunu: Teşvikin yüksek vergisi!
Son yıllarda hızla gelişen bilişim sektöründe yaşanan sorunlar, Bilişim ...
 
Altının geleceği karanlık mı?
Uzmanlar son üç yılın en düşük seviyesinden işlem gören altının uzun vadeli ...
Eyüp Sabri Tuncer'den banyoya geleneksel dokunuş
1923’den bu yana birbirinden özel ürünleri ile sektörün öncülerinden olan ...
Vali'den İTO'ya ziyaret: Gündem 'Gezi' ve EXPO
İzmir Ticaret Odası (İTO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva