HABERLER>EKONOMİ
28 Haziran 2013 Cuma - 18:40

İZKİAD 10 bin kadını meslek sahibi yapacak

Kadın girişimcilerin ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlayan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, İzmir İş Kadınları Derneği daveti ile İzmirli Kadın Girişimcilere tanıtıldı.

İZKİAD 10 bin kadını meslek sahibi yapacak

İZMİR - Özyeğin Üniversitesi'nin Goldman Sachs ve Goldman Sachs Vakfı ile birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, Konak Belediyesi ve İzmir İş Kadınları Derneğiev sahipliğinde İzmirli Kadın Girişimcilere tanıtıldı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu,10.000 Kadın Türkiye Program Yöneticisi İmge Kaya Sabancı ve program mezunları katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Candan Çilingiroğlu kadın girişimciliğinin desteklenmesinin bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşıdığını belirterek “Kadınlar toplumun mimarıdır. Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır. Bu kapsamda İzmir İş Kadınları Derneği olarak girişimci sayısının artması ve kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmesi için birçok program ve çalışmayı hayata geçiriyor, başarılarını gündeme taşıyor, onlara cesaret aşılıyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütlerimiz ve özel sektör kuruluşlarımız tarafından yürütülen projelere gönülden destek veriyoruz” dedi.

Toplantıda konuşma yapan 10.000 Kadın Türkiye Program Yöneticisi İmge Kaya Sabancı ise kadın girişimcilere rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadınların iş dünyasında önemli yankı bulan başarılara imza attıklarını belirterek “Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan Türkiye'de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci ücretsiz eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 80’e yakını işlerini ciddi oranlarda büyütmeyi başardı. İlk yılından itibaren büyük ilgi gören programımız, kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyor. Bu nedenle işini büyütmeyi hedefleyen tüm İzmirli kadın girişimcileri programımıza katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. Sabancı, ayrıca Türkiye’de 2013 yılının ikinci yarısında toplam 130 kadına daha ücretsiz eğitim verileceğini ve programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org web sitesinden başvurularını yapmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadın girişimciler eğitim deneyimlerini, eğitim sayesinde elde ettikleri kazanımlarını ve başarılarını İzmirli kadın girişimcilerle paylaştılar. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın dibe vurdu: Son 45 yılın en kötü çeyreği
Spot altın üç ayda yüzde 25 düşerek 1968 yılından bu yanaki en kötü çeyreklik performansı sergiledi.
BT'nin sorunu: Teşvikin yüksek vergisi!
Son yıllarda hızla gelişen bilişim sektöründe yaşanan sorunlar, Bilişim ...
Altının geleceği karanlık mı?
Uzmanlar son üç yılın en düşük seviyesinden işlem gören altının uzun vadeli ...
 
Eyüp Sabri Tuncer'den banyoya geleneksel dokunuş
1923’den bu yana birbirinden özel ürünleri ile sektörün öncülerinden olan ...
Vali'den İTO'ya ziyaret: Gündem 'Gezi' ve EXPO
İzmir Ticaret Odası (İTO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Yorgancılar İZSİAD’ta sanayiyi ve ‘Gezi’yi anlattı
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) "Güncel Ekonomik Değerlendirmeler" ...
 
DTO’dan EXPO’ya tam destek
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi meclisi toplandı. Son iki ayın ...
'Faiz lobisi' operasyonu başladı!
‘Gezi’ eylemleri sürecinde sermaye piyasasında gerçekleşen işlemlere ilişkin büyük takip başladı.
İZKA seçimini yaptı: Çolakoğlu'yla devam!
İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Kemal Çolakoğlu, yönetim ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva