HABERLER>EKONOMİ
4 Eylül 2013 Çarşamba - 16:09

İzmir’de akademili taksici dönemi!

İzmir'de taksi şoförlerine yönelik yabancı dilden kentin tarihi özelliklerine kadar birçok dersin yer aldığı akademi programı başlatacak. Oda Başkanı Anık, “Akademiye herkesi almayacağız, uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını da soracağız, kılık kıyafetinin düzgün olmasına da dikkat edeceğiz. Şoför arkadaşımızın iç dünyası temiz olabilir ama kıyafetine dikkat etmiyorsa müşteri bir başka taksiyi tercih ediyor” dedi.

İzmir’de akademili taksici dönemi!

İZMİR - İzmir Şoförler ve Taksiciler Esnaf Odası, taksi şoförlerine yönelik yabancı dilden kentin tarihi özelliklerine kadar birçok dersin yer aldığı akademi programı başlatacak.
Oda Başkanı Celil Anık, AA muhabirine yapıtığı açıklamada, son dönemde taksi şoförlerinin adli sicil kaydına ilişkin çalışmaların başlatıldığını hatırlattı. İzmir'de şoförlere uygun eğitim programları başlatacaklarını belirten Anık, oda üyesi taksi sahiplerinin de sertifikalı şoförlere araçlarını teslim edeceğini söyledi.

Anık, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki sertifikalandırma projesi çerçevesinde taksi şoförlerinden yüz kızartıcı suç işlemediğine dair belge, psikoteknik performans değerlendirmesi ve uyuşturcu kullanmadığına dair rapor isteyeceklerini ifade ederek, "Amacımız meslek standardını yükseltmek. Bundan sonra her önüne gelen taksi şoförü olamayacak" diye konuştu.

AKADEMİ GELECEK YIL BAŞLAYACAK
Celil Anık, sertifikalandırma projesi dışında taksi şoförlerine daha kapsamlı eğitim vermeyi hedeflediklerini, bu amaçla İŞKUR ve İzmir'deki bir üniversite ile işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Yurt dışında sektöre ilişkin araştırma yaptığını ifade eden Anık, gelişmiş ülkelerde taksi şoförlerinin eğitimden geçtiğini vurguladı.

Türkiye'ye örnek olacak "taksicilikte akademi" projesini ilk olarak İzmir'de hayata geçireceklerini anlatan Celil Anık, şöyle konuştu: "Şoför arkadaşlarımıza 2-3 aylık eğitim programı vermeyi amaçlıyoruz. Halkla ilişkiler kurallarından trafik durumuna, şehrin genel konumundan tarihi özelliklerine, yabancı dilden giyim kurallarına kadar birçok şeyi eğitim sırasında öğrenecekler. Akademiden mezun ettiğimiz şoförleri biz de taksi sahiplerine tavsiye edeceğiz. Taksi şoförlerinin yüzde 80-90'ı sigortalı çalışıyor. Taksi sahibi sigortalı çalıştırdığı şoförün düzgün olması ister." 


"VALİ KONAĞINI MÜŞTERİYE SORMAYACAK"
Akademiden mezun bir taksi şoförünün müşteriye "vali konağı, emniyet müdürlüğü" gibi önemli merkezlerin nerede olduğunu soramayacağına işaret eden Anık, akademili bir şoförün kentin tarihi mekanları hakkında da yeterli bilgiye sahip olacağını ve az da olsa İngilizce konuşabileceğini bildirdi.

Kaliteli taksi şoförü yetiştirmek için çalıştıklarına belirten Anık, şunları kaydetti: "Ülkemizin eğitim durumu göz önüne alındığında 'taksi şoförleri lise ya da üniversite mezunu olsun' demek hayalcilik olur. Ancak şoförün mesleğini sevmesi çok önemli, biz hem meslek standardını geliştireceğiz hem de taksiye binen müşterinin memnun olmasını sağlayacağız. Ben yolcuyu tüketici olarak görüyorum, nasıl bir tüketici satın aldığı malın görüntüsüne bakarak karar veriyorsa taksi şoförünün de görüntüsü o kadar büyük önem taşıyor. Biz de akademiye herkesi almayacağız, uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını da soracağız, kılık kıyafetinin düzgün olmasına da dikkat edeceğiz. Şoför arkadaşımızın iç dünyası temiz olabiir ama kıyafetine dikkat etmiyorsa müşteri bir başka taksiyi tercih ediyor." (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilginç 4 Eylül 2013 Çarşamba 20:53

bu şehirde dolmuşları kaldırmadığınız sürece bu şehir gelişemezzzzzzz 18 kişilik dolmuşlara 40 kişi biniyor ama bunu kimse görmüyor

Yorumu oyla      15      5  
vatandaş 4 Eylül 2013 Çarşamba 18:26

taksi şoförleri sigortalıymış çoğu ek iş olarak ikinci bi iş olarak çalışıyor denetleyin görürsünüz bence taksi plakalı olan kişilere mecburi şartlar getireceksiniz en az iki şoförü olacak sigortalı tek tipp kıyafet eli yüzü düzgün konuşmasını bilen işi sadece taksi şoförlüğü olacak yani diğer türlü kazaların önünü alamazsınız vatandaşıda memnun edemezsiniz aynı şey dolmuşçular içinde geçerli olmalı ulaşım en önemli iş dikkat edilmeli

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orkide’den İzmir Fuarı’na tam destek
İzmir’in dünya yağ sektörüne en büyük armağanı Orkide Yağ, İzmir Enternasyonal ...
Macarlar gemi inşa sanayinde işbirliği istiyor
Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, İMEAK DTO İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.
Benzinde bu kez müjde: Seri zamların ardından...
Geçen haftaki zamlarla 5 lirayı aşan benzin fiyatlarına 12 kuruş indirim geldi.
 
Microsoft'dan dev adım: Nokia'yı satın aldı
Yazılım devi Microsoft, ani bir hamle yaparak Nokia ile dev bir anlaşmaya ...
Flaş! Türk-İş’te sürpriz istifa: Mustafa Kumlu bıraktı
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Mustafa ...
Ege-Koop’la Köy-Koop’tan EGEM35 ortaklığı!
Ege-Koop Proje Merkezi’nin üçüncü projesi EGEM35, üreticiyi heyecanlandırdı. ...
 
Ve ‘içki yasakları’ yola çıkıyor: İşte detaylar
Tartışmalara yol açan ‘içki yasakları’ 9 Eylül günü başlıyor. Gece saat ...
Merkez Bankası'nden sürpriz müdahale bekleniyor
Piyasalar Merkez Bankası’nın dolar kuruna yönelik sürpriz müdahalesini ...
Wall Street’te kabus ayı!
New York borsası, ayın son işlem gününü düşüşle tamamlayarak, 2012 mayısından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva