HABERLER>EKONOMİ
2 Eylül 2013 Pazartesi - 10:02

Ege-Koop’la Köy-Koop’tan EGEM35 ortaklığı!

Ege-Koop Proje Merkezi’nin üçüncü projesi EGEM35, üreticiyi heyecanlandırdı. Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği olan KÖY-KOOP, proje ile üreticinin ürününü pazarlayamama sorununun ortadan kalkacağını belirterek, Ege-Koop ile işbirliği kararı aldı. Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a “Projeyi birlikte gerçekleştirelim” önerisinde bulundu. EGEM35 Projesi’ne daha önce de İzmir Ziraat Mühendisleri Odası ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi de tam not vermişti.

Ege-Koop’la Köy-Koop’tan EGEM35 ortaklığı!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında gösterilen Aslan, hayvancılıktan süt üretimine, seracılıktan zeytinyağı işlemesine kadar birçok alanda faaliyet gösteren ve Türkiye genelinde 2 bin 700 koperatifi bünyesinde bulunduran Köy-Koop’un İzmir Birliği Başkanı Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede özellikle Aslan’ın yaklaşık iki ay önce açıkladığı üreticiden tüketiciye doğrudan satışı amaçlayan EGEM35 projesi ele alındı.

ASLAN: İZMİR’DEN TÜRKİYE’YE DALGA DALGA YAYILIR
Projenin uygulanması halinde örnek olacağını ve İzmir’den tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacağını belirten Aslan, “ Proje her şeyiyle hazır durumda. Büyükşehir Belediyesi hamiliğinde gerçekleştirilmesi yerinde olur. Egem35 ile her mahallede muhtarlık uhdesinde kurulacak perakende satış birimleriyle üretici ve tüketiciyi aynı noktada buluşturmayı, doğal ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırmayı amaçladık. Bunun yanında, çevre esnafın da bir bütün olarak hareket etmesini sağlayarak, ekonomik alanda rekabetçi konuma gelmelerini hedefledik. Ege-Koop’un 30 yıldır konut sektöründe yürüttüğü kooperatifleşme hareketini, bu projeyle sosyal perakendecilik alanına da taşıdık. EGEM 35 projesindeki ana hedef, üreticinin malını en iyi fiyatla değerlendirip, tüketiciyi ucuz ve kaliteli malla buluşturmaktır” dedi. Projenin özellikle tarımda ürününü satacak mecra bulamayan üretici için en çarpıcı çözümlerden biri olduğunu kaydeden Aslan, yirmi bine yakın işsizin de iş sahibi olabileceğine vurgu yaptı.

AKBULUT: BİZ EGE-KOOP İLE PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMEYE HAZIRIZ
Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Akbulut ise, EGEM35’i ilk açıklandığı günden itibaren incelemeye aldıklarını, kendilerini fazlasıyla heyecanlandırdığını söyledi. Üreticiler olarak başlıca sorunlarının ürünlerini pazarlayamamak olduğunu dile getiren Akbulut, “ Çiftçinin ürünü çoğu kez tarlada kalıyor. Çünkü satacak mecra çok az. EGEM35 bize bu fırsatı sunuyor. Köy-Koop olarak halı, kilim üretiminden tutunda süt üretimine kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyoruz. Tüm bu ürünleri EGEM35 sayesinde kentin dört bir yanında kurulacak satış noktalarında birinci elden tüketiciye ulaştırabiliriz. Proje Büyükşehir Belediyesi’nin hamiliği öngörülüyor ancak biz buna hazırız ve Ege-Koop ile birlikte ilk adımı atabiliriz. Ege-Koop ve Sayın Aslan’ın tecrübesi, birikimi ve birliğimize bağlı 120’ye yakın kooperatifimizle biz bunu başarırız” şeklinde konuştu. Her iki başkan, işbirliklerini önümüzdeki günlerde protokole dökme kararı aldı.

DAHA ÖNCE DE TAM NOT ALMIŞTI…
Öte yandan projeye İzmir Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun da tam destek vermişti. Çiftçi, EGEM35’in tarım sektöründe üreticiye ürünlerini doğrudan pazarlama şansı sunarak, rahat bir nefes aldıracağını belirtirken Prof. Olgun da, EGEM35’i örnek bir proje olarak göstermiş, uygulanması halinde kısa zamanda ülke geneline yayılacağına olan inancını dile getirmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve ‘içki yasakları’ yola çıkıyor: İşte detaylar
Tartışmalara yol açan ‘içki yasakları’ 9 Eylül günü başlıyor. Gece saat ...
Merkez Bankası'nden sürpriz müdahale bekleniyor
Piyasalar Merkez Bankası’nın dolar kuruna yönelik sürpriz müdahalesini ...
Wall Street’te kabus ayı!
New York borsası, ayın son işlem gününü düşüşle tamamlayarak, 2012 mayısından ...
 
Partner ülke Sri Lanka ziyaretçilerini bekliyor
29 Ağustos’ta kapılarını 82’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ...
Bakan Şimşek’ten e-fatura uyarısı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükelleflerin en geç 2 Eylül'e kadar e-fatura ...
Suriye’ye operasyon kuyumcuları vurdu!
İzmir’de kuyumcular Suriye'ye askeri müdahale haberlerinin zaten düşük ...
 
Yorgancılar’dan 2023 hedeflerine reçete!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu ...
Memur ve emekliye kötü haber
2.5 milyon memuru ve 1.8 milyon emekliyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ...
THY için ‘rekabet’ soruşturması!
Rekabet Kurulu, THY hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva