HABERLER>EKONOMİ
25 Şubat 2015 Çarşamba - 18:27

İTO Meclisi Özgecan için simsiyah: Kruvaziyer müjdesi

Şubat ayı Meclis oturumunda Tarsus’ta katledilen Özgecan Arslan’ı anan tüm üyeler siyah giyindi. Başkan Ekrem Demirtaş, İzmir’in kruvaziyer turizmi için Ankara’da bakanların katılacağı zirvenin müjdesini verdi.

İTO Meclisi Özgecan için simsiyah: Kruvaziyer müjdesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis, Türkiye’ye damgasını vuran Özgecan Aslan cinayeti başta olmak üzere tüm nefret cinayetleri için siyah takım elbise giydi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Ankara’da kruvaziyer zirvesi düzenleneceğini duyurdu.


 
ÖZGECAN İÇİN SİYAHA BÜRÜNDÜ
Türkiye gündemine oturan Özgecan Aslan cinayetini kınamak için bütün meclis siyah giydi. Takım elbiselerdeki üzerinde Özgecan’ın resminin olduğu kravat dikkat çekti. 



Türkiye gündeminde yoğun tartışmalar yaratan cinayetleri meclis olarak kınadıklarını ifade eden Demirtaş, “Kadınlara çiçekle bile vurulmayacağı çağda son bir ayda 294 kadın katledildi. Sözün bittiği yerdeyiz. Şiddet sadece kadınlara karşı olmamalı. Ege Üniversitesi’nde öğrencimiz katledildi bunun acısını yaşıyoruz. Umarız kimse şiddete maruz kalmaz. Bu olay dolayısı ile pek çok kesim sokaklara döküldü. En ağır biçimde cezalandırılması en büyük dileğimiz. İdamı önermiyoruz ama ağırlaştırılmış bir cezanın dışında eğitimin önemini görüyoruz. İnsanlıktan yoksun cahil ve yobaz bir toplumsal yapının oluşması engellenmeli” dedi.
 
İTO’DAN VEKİLLERİNE DESTEK
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş oda üyesi milletvekili aday adaylarına destek için gerekirse Ankara’ya genel merkeze gideceklerini söyledi. Demirtaş, ”Görüyoruz ki partiler İzmir’i tanımayan insanları kontenjan ve genel başkan tercihi ile aday yapacak gözüküyor. Elbette Genel Başkanların uzmanlığından yararlanmak istediği ama buna karşılık önseçime, merkez yoklamasına girse bile kazanamayacak isimler olabilir. Böyle isimleri siyasete kazandırmanın yolu da Türkiye Milletvekilliğinden geçiyor. 450 milletvekiline ek olarak 100 milletvekili Türkiye milletvekili olarak seçilir.  Bu milletvekilleri partilerin oy oranlarına göre dağıtılır. Böylece genel başkanlar da bu değerli isimler de tepki görmez. Artık milletvekillerimizi kendimiz seçmek istiyoruz. Tanımadığımız ve bizi tanımayan adaylara oy vermek istemiyoruz” şeklinde konuştu.


 
BİLİMPARK MÜJDESİ
İzmir’in bir bilim kenti olması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Demirtaş, İzmir Bilimpark projesinde sona gelindiğini, Bİlimpark 2’nin de yolda olduğunun müjdesini verdi. Projenin hava şartları nedeni ile uzadığını, aksilik olmaz ise 15 Mart’ta projenin biteceğini duyuran Demirtaş, ikinci Bilimpark için, “Esnek, modüler ve ihtiyaca göre büyütülebilecek üretim birimlerinden oluşan bir sistem tasarlıyoruz. İkinci Bilimpark’ı ise İEÜ’nün Güzelbahçe Kampüsü’nde kuracağız. Güzelbahçe Kampüsü Bilim Vadisi olacak.  Üniversitemizin sağlık ve mühendislikle ilgili tüm fakülteleri ve İzmir Bilimpark-2 orada olacak.  Araştırmaya dayalı ileri mühendislik yapılacak. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü açacağız.   İleri teknolojili ürünlerin ihracattaki payının artmasını sağlayacağız. Güzelbahçe Bilim Vadisi Projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden sonra yaşamımın en önemli projesi” dedi.
 
ANKARA’DA BAKANLARLA KRUVAZİYER ZİRVESİ
İzmir’in kruvaziyer turizmi ile ilgili İTO olarak çalışmaları hızla sürdürüldüğünü 2016 ve 2017 yılına ilişkin temaslarının sürdüğünü belirten Demirtaş, şirketlerin İsteklerini sıraladı. İsteklerle ilgili, “Bunlar olmazsa ve gelen yolcu sayıları düşerse, kimse bizi suçlamasın” diyen Demirtaş, konu ile ilgili 9 Mart tarihinde Ankara’da kruvaziyer zirvesinin düzenleneceğini açıkladı. Zirveye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in, Türkiye’deki tüm liman ve iskelelerin yetkililerini, Liman kentlerimizin ticaret ve sanayi odası başkanlarının, Liman kentleri belediyelerinin katılacağı duyuruldu.  Demirtaş, “Cruise Shipping Miami Fuarı’ndan önce düzenlenen bu toplantının şirketlerle yapacağımız görüşmeler açısından da olumlu olacağına inanıyorum” dedi.
 
BAŞBAKAN’A ÇAĞRI
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdesini verdiği Başbakanlık Ofisi ile yeni açılan AB ofisi ile ilgili Demirtaş, “Şimdi Sayın Başbakandan ikinci bir müjde bekliyoruz. O da Başbakanlık Ofisi bünyesinde Yatırım Destek Ajansının İzmir Şubesinin açılması. Eğer bu da olursa, İzmir’in potansiyeli daha açık ve net olarak görülecek. Buna göre gereken teşvik ve destekler İzmir’e akacak. İzmir daha fazla yatırımcıyı çekebilecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 27 Şubat 2015 Cuma 09:41

Hepsi iyi de,şu öğrenci yuvası Buca için bir tek proje yok ve yapılmıyor.Sayın Kocaoğolu ve hükümet yetkilileri Buca sizlere ne kötülük yaptı söyleyin de bilelim.Yazıklar olsun sizlere verdiğimiz oylara,asla kendime düşen HAKKIMI helal ET Mİ YO RUM...

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 26 Şubat 2015 Perşembe 09:41

ikide bir inciraltı inciraltı. Kardeşim önce Çiğli imar edilecek. Ondan sonra inciraltına sıra gelirse belki. Siz sıranızı bekleyin.

Yorumu oyla      11      6  
reco baba 26 Şubat 2015 Perşembe 00:44

aglamaya devam....filmden

Yorumu oyla      12      5  
Ali ermil 25 Şubat 2015 Çarşamba 18:50

Sayın izto başkanım başka yerlere bakmaya gerek yok..inciraltı hakkettiği şekilde planlansın ,bakın görğn siz izmiri.. Her zamanki gibi ama işte cevabı..

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan sahte rakı uyarısı
Efe Rakı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, tüm tüketicileri sahte ...
Saç ekiminde dünya devi: Likya Estetik
17 yıldır İzmir Alsancak’ta faaliyet gösteren Özel Likya Polikliniği, ...
Ali Koç: Çocuklarımızın geleceğinden...
Antalya'da düzenlenen 'G20 - OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin ...
 
Bakanlıktan araştırma şirketine baskın açıklaması
Gezici Araştırma Şirketi’nden dün yapılan incelemelere ilişkin Maliye ...
26.buluşma: Mobilya sektörünün kalbi İzmir’de atıyor
MODEKO 2015-İzmir Mobilya Fuarı düzenlenen törenle 26'ıncı kez kapılarını ...
İzmirli balıkçılar borç erteleme istiyor
Son 51 yılın en sert kışı, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren balıkçılıkları ...
 
Kestelli’den AB ofisine çağrı: Dışarıda kaldık
İzmir Ticaret Borsası(İTB) Şubat ayı meclisi gerçekleştirildi. İTB Yönetim ...
Genç MÜSİAD İzmir Çiftçioğlu ile devam ediyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik ...
EGİAD ile TARKEM'den Kemeraltı zirvesi
İzmir’in tarihi değerlerine ve kültürel dokusuna önem veren EGİAD Ege ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva