HABERLER>EKONOMİ
24 Şubat 2015 Salı - 14:57

EGİAD ile TARKEM'den Kemeraltı zirvesi

İzmir’in tarihi değerlerine ve kültürel dokusuna önem veren EGİAD Ege Genç İşadamları Derneği EGİAD, dernek merkezinde üyelerine açık bir organizasyonla TARKEM -Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi.

EGİAD ile TARKEM den Kemeraltı zirvesi

İZMİR - TARKEM ile İzmir’in en önemli değerlerinden olan Kadifekale-Basmane-Konak üçgeni arasında kalan bölgenin tarihi değerlerini yeniden canlandırmak, bu tarihi ve ticari bölgeyi önce İzmirliler’e daha sonra da tüm Türkiye’ye kazandırmak için yapılması gerekenler paylaşıldı.

Ege Genç İşadamları Derneği ile bir araya gelen Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım A.Ş. (TARKEM) İzmir’in marka haline gelmekte geç kalmış değerlerine dikkat çekildi.
TARKEM ile İzmir’in en önemli değerlerinden olan Kadifekale-Basmane-Konak üçgeni arasında kalan bölgenin tarihi değerlerini yeniden canlandırmak, bu tarihi ve ticari bölgeyi önce İzmirlilere daha sonra da tüm Türkiye’ye kazandırmak için yapılması gerekenlerin paylaşıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan EGİAD Kurumlarla İlişkilerden Sorumlu Başkanvekili Aydın Buğra İlter, İzmir’in sahip olduğu kültürel değeri yaşatmak için çalışmak gerektiğini vurguladı.
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreter Vekili Sibel Ersin, konuşmasında; İzmir Tarih Projesi’nin içinde saklı İzmir Projesinin önemine dikkat çekti. İzmir’in en önemli değerlerinden olan Kadifekale-Basmane-Konak üçgeni arasında kalan bölgenin tarihi değerlerini yeniden canlandırmak, bu tarihi ve ticari bölgeyi önce İzmirliler’e daha sonra da tüm Türkiye’ye kazandırmak istediklerinin altını çizen Ersin, “Kemeraltı bir turizm kaldıracı. Tarihi dokusu, birden fazla medeniyeti içinde barındırması İzmir için önemli bir değer. 270 hektarlık alanda bir çok iş alanı,  10 bini aşkın tacir var ve 75 bini aşkın çalışanın olduğu bir yer. Bu göz ardı edilemez bir değer” dedi.
270 hektarlık  alana 19 ana bölmeye ayrıldıklarını söyleyen Ersin, “Her bir alt bölge için alt çalıştaylar hazırlandı. Bu proje çok aktörlü bir yapı. Dokuz Eylül ve Yüksek Teknoloji Üniversiteleri  ile protokol imzaladık. Mayıs ayı içerisinde 12 proje seçilerek, bu projelerin hayata geçmesi için fon oluşturulacak, bu gelişmeler de Eylül ayını bulacaktır. Fakat asıl sürecin 20 yıllık bir zaman zarfında tamamlanacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
Basına çokça yansıyan olumsuzluklara değinen Ersin, “Büyük sermaye Kemeraltı Çarsı’nı AVM yapıp geçecek diye söylentiler var. Bu doğru değil. Tarihi doku, sivil mimari ile ayakta kalmazsa buranın değeri kalmayacaktır. Kemeraltını özel kılan 100 yıllık helvacının dükkanını boşaltırsak bu çarşının farkı ne olacak?” dedi.

Ersin, TARKEM’in kurulmasının ardından harekete geçmek için neden beklediğini şu sözlerle açıkladı: “Beklediğimiz bütüncül bir senaryoydu. Tekil çalışmalar evet çok güzel, ilerliyor hatta gelişiyor ama bütüncül çalışmaları destekliyoruz.  Özel sektör olarak belediyeyi bu yönde motive ediyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 24 Şubat 2015 Salı 17:00

kordon projelerinden sonra egiad a antipati duyuyorum. düşünceleri "fakirler ölsün" zihniyeti.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Y 24 Şubat 2015 Salı 16:54

egiad , alsancaktan çıkmıyor, kemeraltı-basmane güzegahına ne katkıları olacak merak ediyorum. basmaneyi hiç gezdiler mi acaba?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2014'ün 'Altın Kalem Ödülleri' belirlendi
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), 2014 yılının "Altın Kalem" ödüllerini belirledi.
Libya’dan Türk firmalarına ağır darbe: Milyarlarca dolar!
Libya’daki Tobruk Hükümetinin, ‘terk etsinler’ kararı verdiği Türkiye ...
Emeklillere 13 maaş yerine promosyon!
10 milyon emeklinin yıllardır beklediği '13’üncü maaş' hayali sürüyor. ...
 
Bitcoin’in gözü Türkiye’de
Bitcoin Foundation’ın Kurucu Direktörü Matonis, Türkiye’nin potansiyel ...
Adana’da EBSO günü: Yorgancılar’dan idam çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısını, şehirler arasında ...
İzmir’in ünlü iş adamına Kemalpaşa’da dev tesis vizesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Bornova Belkahve’deki ...
 
İş Bankası’ndan KAP’a flaş açıklama
İş Bankası hakkındaki Twitter iddiaları ve basında çıkan bazı haberlere ...
EBSO Adana’da Özgecan’ı unutmadı: Aslan ailesine taziye
Ege Bölgesi Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı için Adana ...
Türkiye şirketlerine Libya şoku!
Libya'da Batılı devletlerce desteklenen Tobruk Hükümeti'nin, ülkede projeleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva