HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2015 Pazartesi - 17:00

İzmir’in ünlü iş adamına Kemalpaşa’da dev tesis vizesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Bornova Belkahve’deki taş ocağını kapatan İzmirli işadamı Samim Sivri’ye ait İKSAŞ Şirketi’ne Kemalpaşa Ulucak’ta yeni tesis izni verildi. Valilik, Asfalt ve Plent Mix Üretim Tesisi için “ÇED gerekli değildir” dedi. Öte yandan Dere Beton’a ait Bornova’daki tesisin de kapasitesi arttırıldı.

İzmir’in ünlü iş adamına Kemalpaşa’da dev tesis vizesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği, iş dünyasının tanınmış isimleri arasında yer alan Sivri Ailesi’ne Kemalpaşa’da asfalt üretim tesisi izni verdi.
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yaptığı bir toplantıda “Ben de çimento fabrikaları kalksın diyorum. Taş ve kireç ocakları, sanayi siteleri taşınsın. Ama bu yetmiyor. Bunu nasıl kaldıracağız. Belkahve’den baktığımda ‘bu şehir nedir, İzmir’e mi giriyorum?’ diyorum. Filmlerde duman çıkan bir yere mi giriyorum? Şehre girerken bizi çimento fabrikasının yarattığı olumsuzluk karşılıyor” diyerek tepki gösterdiği, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Taş ocakları üreticilerine, çimento fabrikalarına buradan açık ve net söylüyorum. Bugün baca salınımlarına, atıklara karşı dünyada her türlü arıtma ve filtre yöntemleri geliştiriliyor. Ya bunu yapacaksınız hayatiyetinizi sürdüreceksiniz, çevreye zarar vermeyeceksiniz. Lafla değil gerekli tedbirler alınacak ve cezai müeyyide uygulanacak” cümleleri ile uyardığı şirketler arasında yer alan Sivri ailesine ait tesise yeni yer onayı çıktı. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Belkahve’den ayrılarak mevcut tesisi terk eden İKSAŞ İzmir Kireç Sanayi Ticaret A.Ş’ye Asfalt ve Plent Mix Üretim Tesisi izni verildi.
 
Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Köyü’nde tesis edilmesi ve işletilmesi planlanan tesis için gerekli dosya İzmir Valiliği’ne sunulmuştu. Dosyayı inceleyen yetkililer ÇED raporuna gerek olmadığına karar vererek doğrudan projeye onay verdi. Yıllarca Belkahve’de faaliyet gösteren İKSAŞ, bundan sonra Bornova Çiçekli Köy’e yakın Ulucak sınırında faaliyet gösterecek. Burada asfalt üretim tesisi açacak.  Proje konusu olan asfalt ve plent mix üretim tesisinde İksaş İzmir Kireç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait kırma-eleme tesisindeki silolardan alınacak hammadde kullanılacak. Ticaret sicil kayıtlarına göre İKSAŞ’ın yönetim kurulunda Samim Sivri, Saim Sivri, Sacit Sivri, Mehmet Burhan İşler ve Cemal Uyaroğlu yer alıyor.
 
DERE BETON’A İZİN
Öte yandan bir izin de Konak Tünelleri inşaatını yapan Dere Beton Şirketi’ne çıktı. Adalet Partisi eski Milletvekili Timuçin Turan’a ait Dere Beton Şirketi’nin ortağı Bornova Çakırağılı mevkiindeki D-R Prefabrik Yapı elemanları İnş. Taah. Müh. Müş.S an. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Hazır Beton ve Yapı Elemanları Üretimi”  projesine onay verildi. Valiliğe yapılan ÇED başvurusu uygun bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mükremin 24 Şubat 2015 Salı 09:32

Yine ve yeni bir doğa ve çevre cinayeti. Aman cebiniz dolsun da ne olursa olsun. Allah yapanın da yaptıranın da yanında bırakmaz inşallah.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş Bankası’ndan KAP’a flaş açıklama
İş Bankası hakkındaki Twitter iddiaları ve basında çıkan bazı haberlere ...
EBSO Adana’da Özgecan’ı unutmadı: Aslan ailesine taziye
Ege Bölgesi Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı için Adana ...
Türkiye şirketlerine Libya şoku!
Libya'da Batılı devletlerce desteklenen Tobruk Hükümeti'nin, ülkede projeleri ...
 
Flaş! Hükümetten İş Bankası iddialarına ilk tepki
İş Bankası hisseleri yüzde 3 kayıpla hareket ederken, analistler düşüşte ...
EGİKAD’tan kadın aday çağrısı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ...
İntibak hamlesi: 2000’den sonra emekli olanlara…
2000'den sonra emekli olan milyonlarca kişinin maaşına 355 TL'ye varan zam yapılması gündemde...
 
Alkole ve sigaraya yeni düzenleme kapıda
Alkol ve sigaraya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi geliyor. Maliye ...
EBSO dostluk için Adana'da: Programda Özgecan da var
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye’de faaliyet gösteren sanayi odaları ...
Flaş! DHMİ Genel Müdürü görevinden alındı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva