HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2018 Çarşamba - 11:55

İnciraltı Platformu: Körfez Geçiş'e haksızlık yapılıyor!

İzmir Körfez Geçişi’nin yapılması ile “Gediz Deltası’nın zarar göreceği” şeklinde İzmir kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyenlerin olduğunu söyleyen İnciraltı 2.Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Körfez Geçişi İzmir’in ve İzmirlilerin faydasına olacak çevreci bir projedir” dedi.

İnciraltı Platformu: Körfez Geçiş e haksızlık yapılıyor!

İzmir’de bazı çevrelerin, “flamingolara dokunma” ve “Gediz Deltası bitecek” gibi söylemlerle, Kuş Cenneti’ne 14 km., Ramsar alanına 1,5 km. uzaklıktaki İzmir Körfez Geçişi hakkında, İzmirli’nin kafasını karıştırmaya çalıştığını belirten İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Gediz Deltasının bugüne kadar koruyup kollayanlar tarafından bu proje’nin zarar vermeyeceğinin onayı, İzmirli’nin Körfez Geçişine destekleme nedenidir.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED sürecinde merkezi İsviçre’de bulunan RAMSAR’a (Uluslararası Sulak Alanları Koruma Kurulu) başvurduğunu hatırlatan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye bu kuruma 1994 yılında üye olmuştur. Gediz Deltası da Ramsar Sözleşmesi ile koruma altındadır. Ülkemizde bugün 14 sulak alan RAMSAR sözleşmesi ile koruma altındadır. Türkiye’de Ramsar alanlarından sorumlu olan WWF-Türkiye’nin araştırma ve incelemeleri sonucunda Mart 2017 tarihinde İzmir Körfez Geçişi’nin Gediz Deltası'na zarar vermeyeceğine karar vererek, projeye onay vermiştir. Bu sonuca göre, bilimin bu projenin arkasında olduğunu görüyoruz. Körfez Geçişi yapılmazsa şehrin içerisinde yaşayan kuşlar değil ama biz insanlar zarar göreceğiz.”

DOĞAYA ZARAR VERMEDEN ÇÖZÜLÜR
Önceki yıl hizmete giren Türkiye’nin en uzun, Dünya’nın ise 4. En uzun asma köprüsü olan “Osman Gazi Köprüsü”nün yakınında da Hersek Lagünü bulunduğunu dile getiren Karabulut, “Köprünün yapım aşamasında Hersek Lagünü’nde bulunan flamingolara ve göç yollarına zarar vermemek için proje iki bin metre yarıçapıyla yeniden tasarlanarak kavis verilmişti. Bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren yapılar arasında yerini almıştı. İzmir Körfez Geçişinde de aynı hassasiyet yaşanacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRECEK
İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin, İzmir adına hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen Karabulut, şu ifadeleri kullandı; “Karşıyaka’dan Balçova’ya iki yaka araç ile 6 dakikada geçebilecek. Aynı zamanda demir yolu hattı ile tramvay bağlantısı sağlanarak tüm İzmirlilerin kullanacağı, İzmir Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, ihtiyacıdır. İzmir Körfez Geçişi kentin kuzey ve güney yakası arasında, şehre girmeksizin çok kısa sürede ulaşım sağlayarak; 31 km sahil yolunu 12 km’ye, 55 km uzunluğundaki çevre yolunu ise 12 km’ye düşürecektir. Şehrin içerisine giren araç sayısını da önemli miktarda azaltarak, trafiği rahatlatacaktır. Körfez Geçişi hem satın alamadığımız zamanı bize kazandırarak, hem de çevre için çok önemli olan “Egzoz Emisyonu” azaltacağı için çevre duyarlılığı ile yakıt tasarrufu sağlayacaktır” dedi..

İZMİR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlaması ile İzmir Körfez Geçişi’nin İzmir’e çok yakışacağını vurgulayan Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın İnciraltı Planları ve Körfez Geçişi müjdelerini dört milyon İzmirlinin sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

 
Sürpriz nikah! Amerika’da evlendiler
 
İlyas atıyor, Buca coşuyor!
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altuğ alatli 25 Ocak 2018 Perşembe 11:35

amaç tek vede sabit izmirde sonu kalan ziraat alanlarıyla imar rantı açıp betonlaşmak yol köprü hikaye baktığınızda her tarafın özdilek gibi olması peşinde kosturan akpli umarcılar....Betonlaş para kazan.......

Yorumu oyla      11      5  
25 Ocak 2018 Perşembe 08:49

Körfez geçişi yerine buna harcanacak paralarla, Egekent-BornovaEvka3 metrosu, Buca metrosu, karşıyaka-yenigirne metrosu yapılırsa daha faydalı olur. tüp geçide sadece araçlar girer kamyon giremez.

Yorumu oyla      11      5  
25 Ocak 2018 Perşembe 08:48

Tüp geçit olmaması gerekir. Petrol tankeri kamyonlarının tünele girmesi yasak. Bu yüzden Anadolu caddesi altınyol trafiği devamlı yoğun. Tamamen köprü şeklinde olmalı ve balçova çevreyoluna bağlanmalı. Tüp geçidin faydası yok.

Yorumu oyla      11      5  
Hak sahibi 24 Ocak 2018 Çarşamba 23:13

Kesinlikle olmalı ...Her şekilde yakışır izmirimize...Zorunluluktan dolayı ksk tarafındaki hastaneye gitme durumumuz olmuştu, o anki acelemi yaşadığım paniği ben bilirim .İnşallah olmasın diyenler muhtelif bir acıdan dolayı keşke demezler.Saygılar....

Yorumu oyla      11      5  
Gönül 24 Ocak 2018 Çarşamba 21:58

Devletimiz yapacağız dedilerr yapıcaklar da bu güne kadar dediklerini yaptılar gerisi boş laf konuşsunlar dursunlar izmir körfez geçişini kazanıyorr

Yorumu oyla      11      7  
İzmir‘liye sorulsun 24 Ocak 2018 Çarşamba 21:50

Referandum yapılsın "körfez geçişi mi" "İzmir‘e metro mu" yapılsın bütün İzmir‘de yaşayanlar oy versin herkes sonuca razı olsun.Değişik isimlerle aynı yorumu yapanlar, perde arkasında onlara destek veriyormuş gibi yapanlar, aslında yapımcılara söz verenler hiçbiri referandumu istemez çünkü perde arkası farklı.Görün artık gerçeği.

Yorumu oyla      13      5  
İstemezükçü değil istemiyorum 24 Ocak 2018 Çarşamba 21:33

Açık ve net istemiyorum.İnciraltının tohum üretme merkezi için ideal yer olduğunu kimse inkar edemez.Bırakın ton,kilogram fiyatını tohumun gram fiyatına bir bakınız gözleriniz yerinden oynar.Devlet geçiş garantisi verdi Osmangazi köprüsünü yapan müteahhite 760 milyon dolar hepimizin borcu var.Önerim; bu körfez geçişini isteyen siyasiler ve isteyen bir kısım insanlar istiyorlar o zaman ceplerinden para verip yaptırsınlar bitince de ortak işletsinler.Devleti milleti işin içine karıştırmasınlar.Bitince kimi getirirlerse getirip anlı şanlı açılışta yapsınlar.İhale için söz verilen yapımcılar zaman geçtikçe huysuzlanıyor çünkü 2019‘a az kaldı, söz verenler temcit pilavı gibi zaman zaman gündeme getiriyor oradan devede kulak nemalanacaklar da veryansın ediyor.Körfez geçişi için milletvekilinin biri "BU KERVAN YÜRÜYECEK KÖRFEZ GEÇİŞİ YAPILACAK" diyor o deyimin tamamını İzmir‘li biliyor.Devlet İzmir‘in heryerine metro yapsın.Bugün yine akaryakıta zam geldi hazinede para varsa çalışana emekliye zam verilsin.Çocuklarımızı geçtim doğmamış torunları müteahhitlere döviz cinsinden borçlandırmayalım.

Yorumu oyla      12      5  
Balçovalı 24 Ocak 2018 Çarşamba 21:21

Poyraz adlı yorumcu Allah seni İnciraltı’nda toprak sahibi yapsın inşallah.

Yorumu oyla      11      8  
Poyraz 24 Ocak 2018 Çarşamba 20:29

Çeşme Ovacık 'ta 3500 metrekare tarla 500 bin lira.Inciraltindaki arazilerde yaklaşık bu fiyattan kamulaştırılıp halkın kullanımına açılsın.

Yorumu oyla      14      5  
Bülent ışık 24 Ocak 2018 Çarşamba 20:17

Körfez geçiş projesine harcanacak para ile 60 kilometre metro yapılır. Petrol ithal eden ülkemizde hala tekerlekli ulaşımda ısrar etmek hangi akla hizmettir. Bu projenin şehir içi ulaşıma hiçbir katkısı olmayacak.Amaç izmir istanbul otoyol projesinin devamını sağlamak.Kanal Istanbul gibi bu projede tarihe kara harflerle geçecek.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TARİŞ’in ‘efsane başkanı’ndan siyaset çıkışı: Milletvekili olmak isterdim!
Cahit Çetin, “Hiçbir zaman TARİŞ’i basamak olarak düşünmedim. Ama kariyerimde ...
İzmir'de kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın 4 ay önce İzmir'de açtığı 'Nahıl' ...
Araç sahipleri dikkat! Bu gece zam geliyor...
Benzinin litresine bu gece yarısından itibaren 12 kuruş zam geliyor.
 
Türkiye'ye buğday gönderildi: Bir ilk daha!
Rusya'nın Rostov limanından kalkan ve Samsun'a gelen buğday yüklü geminin ...
İzmir'de üretimin ana vatanına müjde: Şevketi Bostan galip, taş ocağı mağlup!
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Seferihisar Orhanlı’da ...
'Türkiye Kart' dönemi başlıyor
Metrodan müzeye ve taksiden uçağa kadar Türkiye’de geçerli olacak ‘Türkiye ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar fiyatları, dün 3.83 ile başladığı günde Afrin harekatının uluslararası ...
Dev satın almada önemli gelişme! Vestel'in en büyük rakibi belli oldu
Dongbu Daewoo Elektronik için teklif veren Vestel'in yarışta en büyük ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' için açıklama
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva