HABERLER>GÜNCEL
11 Ağustos 2017 Cuma - 11:49

İnciraltı Planı ve Körfez Geçişi'ni bekliyorlar!

İnciaraltı 2. Nesil Platformu, İnciraltı planları ve Körfez Geçişi Projesi'ni dört gözle bekliyor. Plaftorm Başkanı Tayfun Karabulut, planlama sürecinin tamamlanacağı, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde ilk kazmanın vurulacağı tarihin müjdeleneceği günün İzmir'in düğün günü olacağını söyledi.

İnciraltı Planı ve Körfez Geçişi ni bekliyorlar!

İzmir'de yıllardır tartışmalara neden olan, açılan davalarla iptal edilen İnciraltı planlarının tamamlanmasını bekleyen bölgedeki arazi sahip ve hissederlarının kurduğu İnciraltı 2. Nesil Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de hayata geçmesini istiyor.

Projenin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ve Doğa Derneği ile Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin (TMMOB) iptal davasından çıkacak sonucun da beklendiği süreçte açıklama yapan Platform Başkanı Tayfun Karabulut, planlamanın tamamlanmasını, Körfez Geçiş Projesi'nin de ihalesinin yapılmasını beklediklerini söyledi. Karabulut, planlamanın tamamlanacağı, Körfez Geçiş Projesinde ihale tarihinin açıklanacağı ve ilk kazmanın müjdeleneceği günün İzmir'in düğün günü olacağını belirtti. Karabulut, kendisi ve Platform yöneticilerinin davul çaldığı fotoğrafla, İnciraltı ve proje görselleriyle montajlayarak düğün günü mizanseni oluşturdukları bir fotoğrafı da basın mensuplarına verdi.

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile başlayan planlama süreci devam ediyor. Bugüne kadar Hükümetin  verdiği her sözü yerine getirmesine güvenerek, ata topraklarını satmayan hak sahiplerinin biraz daha sabırla beklemeleri gerekir. İnciraltı planlama süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahipleri ile şeffaf bir diyalog içerisinde yürütülüyor. Kent Ormanı karşısı, 5 milyon metrekare topraklarımızda sağlık turizmi odaklı planlamalar ve gökdelen imarı olmayan çevreci planlamalar yapılacaktır. Bizler de dedelerimizden aldığımız emaneti şehrimize doğru bir şekilde teslim etmiş olacağız. Bu sayede İzmir ulaşımda ve ekonomide devrim yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu da büyük bir istekle, planlama sürecini destekleyerek süreci yakinen takip etmektedir.  İnciraltı’nın İzmir ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması için AK Parti İzmir Milletvekili sayın Mahmut Atilla Kaya, çözüm için bizlerle istişarelerde bulunuyor. Gayretlerinden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

"ŞEHRİN GERDANLIĞI OLACAK"
İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin, İzmir için önemli olduğunu belirten Karabulut, "Körfez Geçişi için, ‘hiç yapılmasın’ demek şehrin ilerlemesine engel olmaktır. Körfez geçişi üzerinde araçlar ve yapılacak olan demiryolu hattı ile şehrin tramvay projesine entegre olacak ve bu sayede şehri gerdanlık gibi dolaşmasını sağlayacaktır. Geçen günlerde yapılan tartışmalardaki ‘kuşların zarar göreceği’ düşüncesine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı detaylı açıklama ile nokta koymuştur. Yapılan açıklamalar ile ‘suyun akış yönünün değişeceği, körfeze zarar getireceği ve flamingoların üreme ve beslenme  alanlarının etkileneceği düşünceleri’ çürütülmüştür. Eğer Körfez Geçişi yapılmazsa şehrin içerisinde yaşayan kuşlar değil ama biz insanlar zarar göreceğiz" diye konuştu.

"İNCİRALTI PLANLANMASI YEŞİL ALANLARI VE İSTİHDAMI ARTTIRACAK"
9 Eylül 2017 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından temel atılmasını umduklarını ifade eden Karabulut, "İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı, çevreci planlanması ve Körfez Geçişi’nin hayata geçmesi ile şehrimiz, turist sayısında ve istihdamda ciddi artışı yakalayacak, işsizliği yüzde 5 aşağıya çekecektir. Şehrimize 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alanlar kazandırılacaktır. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak; İzmir Milletvekillerimizi, AK Parti, CHP, MHP İl ve İlçe Başkanlıklarına, 45 İzmirli sivil toplum örgütüne, meslek odalarına ve İzmir’deki basın temsilciliklerine ziyaretler gerçekleştirdik, gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde gördük ki İzmir, İnciraltı’nın planlanmasını istiyor. Artık İzmir’de 40 yıllık sorunlar kenetlenerek aşılıyor. İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın İnciraltı Planları ve Körfez Geçişi müjdelerini, sadece bizler değil, 4 milyon İzmirli sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik iki ayrı dava birden açıldı. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Doğa Derneği ve 85 kişi birlikte, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ise ayrı bir davayla projenin yapılabilir olmadığı, imar planlarında yer almadığı, körfezi kirleteceği, sulak ve doğa alanlarına zarar vereceği gerekçeleriyle ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi. Dava devam ediyor. (DHA)

 
Hastane bahçesinde Kızılay'a bağış
 
İzmir'de zehir tacirlerine darbe: Tam 200 kilo!
YORUMLAR
Toplam 62 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:38

Bülent, sen evini yık, yeşil alan yap.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent ışık 12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:15

İnsanları istemezükçülük ile şuçlayanlar,sizin gibi bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinçiler yüzünden dünyada iklim değişiklikleri sonucunda heryeri sel basıyor .Korfez geçiş projesi yapılmasın ,inciraltinda ki çiftçilerin arazileri kamulaştırııp yeşil alan yapılsın.

Yorumu oyla      13      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 22:55

TMMOB demiş ki : "Proje maliyetinin 3.5 milyar TL hesaplanmasının gerçekçi olmadığının altının çizildiği raporda, 1 km metro ile projenin 1 km'lik maliyeti arasındaki kıyaslama dikkat çekici: "Hesaplanan 3.5 milyar liralık maliyet baz alındığında bile 1 km'si yaklaşık 330 milyon liraya mal olacaktır. Uygulanan metro projelerinde açıklandığı şekliyle, 1km. metro maliyetinin yaklaşık 60 milyon lira olduğu düşünüldüğünde ne kadar pahalı bir yatırım olacağı görülmektedir." 60 milyona metro mu kaldı? Bir tarafı güncel kurlar üzerinden hesapla diğer tarafta 10 yıl önce yapılmış metroyu baz al. Bugün Buca'da yapılacak 13,5 km' lik metronun maliyeti 3,3 milyar TL olarak hesaplanmış. Raporda 3,5 milyara İzmir'in tüm metro hatları yapılır yazmışlar ancak daha dünyadan haberleri yok ancak yapılmasın, edilmesin.

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 11 Ağustos 2017 Cuma 22:34

yahu tüm detayları ile projeye neden karşı çıkıldıgını bir kaç kişi anlattık aşşağıda. TC misafir de sağolsun işin mali boyutunu ortaya koymuş . aşşağıda bir yorumcu halen daha " neden karşı çıkıyorlar anlamış deiğilim "diyor. be kardeşim okumazsan anlamazsın tabi daha ne diyelim. zaten hiç bir şeyi okuyup araştırmadıgınız için . bu proje okey diyorsunuz. izmir gelişsin diyenler var. Yahu koca nüfusu 5 ilyona dayanmış bir şehrin gelişimi sadece yapılacak bir köprüyemi bağlı? ayrıca körfez öldükten sonra izmir gelişsse ne olur? artık yürüyerek geçirsiniz karşıya.

Yorumu oyla      13      6  
TC misafir 11 Ağustos 2017 Cuma 21:30

Meraklı isimli yorumcunun sorularını daha önce ilgili haberlerde yanıtlamıştım. Tekrar etmek gerekirse; proje maliyeti 2013 yılında dolar kuru 1,193 TL iken hesaplanmış o haliyle 3 milyar 250 milyon TL hesaplanmış. dolar şimdi 3,53 TL civarında. Geçen yıl izdeniz bir veri yayınladı bu veriye göre günlük feribot kullanan araç sayısı yaklaşık 2 bin. Geçiş ücreti konusunda projede 50bin araç geçiş garantisine 5 dolarlık tarife belirlenmiş yani yaklaşık 17.5 TL. günlük 50 bin aracın geçiş yaptığını düşünürsek günlük 875 bin hasılat elde edilecek. Şimdiki dolar kuruyla maliyet yaklaşık 6 milyar 300 milyon TL olduğuna göre 7200 günde yani yaklaşık 20 yılda proje kendini amorti ediyor. Konak Tünelini günümüzde ortalama 25 bin araç kullanırken bu geçiş projesinden bu kadar aracın geçeceğini beklemek ne kadar mantıklı olur? Şunu da ben sorayım; bu köprü ne üretecek de işsizliğe çare olacak? Güzelyalıdan Konak'a gidemeyenler Konak'a gitmek için karşıya mı geçecek? Trafik sorunu sadece o bölgeye mi özgü? Siz hiç Ankara asfaltını ve Buca Pınarbaşı çevreyolunu gördünüz mü? Bornova merkezi ve Şirinyeri unutmayayım bu proje bu trafiğe katkı sağlayacak mı? Konak tüneli için zamanında İzmir trafiğini çözecek dendi ne oldu? Çözdü mü? Cevabı zaten görüyoruz. İşsizliği çözecek safsatasına kendiniz bile inanmıyorsunuz hangi veriyle bunu savunuyorsunuz ?

Yorumu oyla      13      7  
TC misafir 11 Ağustos 2017 Cuma 21:10

İnciraltı toprak sahipleri platformunun sosyal paylaşım sitesinde körfez geçişi ile ilgili bir yerde haber çıkarsa orada paylaşıp örgütlenip algı yaratmaya çalışıyorlar. Orada yazılan yorumlarda da projenin arsa değerlerini artıracağından bahsediyorlar bunu düşünmek da kendi çıkarları açısından gayet doğal. Ama maalesef olaya çok dar açıdan baktıkları da bir gerçek hem ülke kaynakları önceliği olmayan bir projeye gidecek hem de negatif dışsal etkiler yaratacak körfez kirliliği gibi. Körfezin temizlenmesi için kaç yıl bekledi bu kent? Eski kokusunu mu özlediniz? İmara açıldığında metrekare birim fiyatları size yetmeyecek mi? Proje 6,5 milyardan fazla maliyetli olacak bu sizi hiç ilgilendirmiyor mu? sizlerin arsasının değeri koca İzmirin çevresel tehtidinden daha mı mühim? Bu köprüyle kentin hangi sorunu çözülecek?

Yorumu oyla      13      7  
Teyze 11 Ağustos 2017 Cuma 21:08

İzmir e güzel birşeyler olmalı Izmirimiz bunu hak ediyor... İnciraltini da destekliyorum niye desteklemeyelim yok rantmis yok bilmem ne bırakalım artık bunları izmiri yaşayalım!!!

Yorumu oyla      11      7  
Fener''li 11 Ağustos 2017 Cuma 21:04

Neden karşı çıkıyorlar anlamış değilim.50 yaşındayım doğma büyüme İzmir''liyim ama maalesef İzmir bir çok yönden bir çok Anadolu şehrinden geri kaldı.Bunu bende görüyorum önceden İzmir''de yaşayıp tekrar gelenlerde söylüyor.Bırakın siyasi görüşü destek verin İzmir kazansın.

Yorumu oyla      11      7  
Güler 11 Ağustos 2017 Cuma 21:00

İzmir in gelişmesine körfezin güzelliğine değer katacak,Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelere garip bahanelerle karşı koymak toprak sahiplerini bahane ederek rantçı muhabbeti yapmak kimlere ne kazandıracak epey merak konusudur...

Yorumu oyla      11      6  
sezo 11 Ağustos 2017 Cuma 20:26

projeyi karşı çıkanları istemzükçülük ile suçlayanlar! bir zahmet google dan üniversite raporlarını aratın ve okuyun. bakın bundan 60 sene önce yeşil deredeki tabakhaneler için kirlilik arz etmez raporu verilmiş biliyormuydunuz? sonuç olarak körfeze geri dönülmesi çok zor şekilde zararlar verdi. tabi bilmeyenler körfezi sadece lagım kirletti sanıyor. hayır arkadaşlar. elbetteki lagım olayının da payı var ama daha çok fabrika atıkları körfezi kirletti. o dönem DP yönetimindeki türkiye ve izmir de bir çok kirletici unsura temizdir raporu çıkarıldı. tıpkı Körfez geçiş projesinde oldugu gibi. 2 tane üniversite raporu olmasına rağmen. ilgili bakan diyorki tam tersi körfezi temizleyecek. aklı başında olan kimse buna inanmaz. aklı başında olan kimse de bizi istemüzükçülük ile suçlamaz. DEvlet diyorki istanbul* izmir-ankara *izmir otoyolların yapıcam. izmir * ankara hızlı tren yapıcam. bir kişi karşı çıkıyormu ? hayır çıkmıyor çünkü mantıklı ve yararlı bir yatırım. ancak körfez geçiş projesi . körfezde agır kokulara . plankton patlamalarına. plankton patlamaları sonucu yoğun balık ölümlerine sebep olucak. bu gün körfezden çipura çekip yiyebiliyorsanız . bu proje bittiğinden 1 sene sonra kayabalıgı bile bulamazsınız. bir tane deniz anası göremezsiniz. bunun dışında sasalı gibi bir doğa yok olucak. dünyanın çok az yerinde nüfusu 5 milyona dayanmış bir şehir de flamingoları görebilirsiniz. şimdi bizi istemezükçülük ile sçlayanlara soruyorum!!! sana göre işe yarayacak diye köprümü yapılsın. yoksa toparlanmaya başlamış olan körfez için şimdiden ruhuna el fatihamı ????

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ'ye 2 milyon dolarlık süper bilgisayar
JEOFİZİK ve petrol endüstrisinde önemli bilimsel çalışmalara imza atan ...
Mağazaya hırsız girdi: Kendini odaya kilitledi!
Konya’da gece kaldığı iş yerine hırsız giren genç kız, kendisini odaya ...
Tecavüzcüyü düşürdüğü kol saati ele verdi!
Diyarbakırr’da 2012 yılında, 37 yaşındaki bedensel engelli kadına cinsel ...
 
5 yıldızlı otelde 'vale' skandalı!
Antalya Aksu İlçesi Kundu Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen ...
TRT bandrol zammına İzmir'den tepki
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, cep ...
İzmir'de '800 ton altın' işkencesi: Yakalandılar!
İzmir Nif Dağı’nda bulunduğu düşünülen 800 ton külçe altının yerini bildiği ...
 
Kaymakama suikast yapacaklardı: Öldürüldüler!
Siirt’in Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey’e suikast girişimi ve ...
Mehmet Karabel yazdı... Akşener'in partisi tutar mı, tutmaz mı?'
Mehmet Karabel yazdı... Akşener'in partisi tutar mı, tutmaz mı?"
Bu iki bölümde boş yer kalmadı!
Üniversitelerde çok boş kontenjan kalmasına rağmen tamamı dolan bölümler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva