YORUMLAR
Toplam 62 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:38

Bülent, sen evini yık, yeşil alan yap.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent ışık 12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:15

İnsanları istemezükçülük ile şuçlayanlar,sizin gibi bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinçiler yüzünden dünyada iklim değişiklikleri sonucunda heryeri sel basıyor .Korfez geçiş projesi yapılmasın ,inciraltinda ki çiftçilerin arazileri kamulaştırııp yeşil alan yapılsın.

Yorumu oyla      13      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 22:55

TMMOB demiş ki : "Proje maliyetinin 3.5 milyar TL hesaplanmasının gerçekçi olmadığının altının çizildiği raporda, 1 km metro ile projenin 1 km'lik maliyeti arasındaki kıyaslama dikkat çekici: "Hesaplanan 3.5 milyar liralık maliyet baz alındığında bile 1 km'si yaklaşık 330 milyon liraya mal olacaktır. Uygulanan metro projelerinde açıklandığı şekliyle, 1km. metro maliyetinin yaklaşık 60 milyon lira olduğu düşünüldüğünde ne kadar pahalı bir yatırım olacağı görülmektedir." 60 milyona metro mu kaldı? Bir tarafı güncel kurlar üzerinden hesapla diğer tarafta 10 yıl önce yapılmış metroyu baz al. Bugün Buca'da yapılacak 13,5 km' lik metronun maliyeti 3,3 milyar TL olarak hesaplanmış. Raporda 3,5 milyara İzmir'in tüm metro hatları yapılır yazmışlar ancak daha dünyadan haberleri yok ancak yapılmasın, edilmesin.

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 11 Ağustos 2017 Cuma 22:34

yahu tüm detayları ile projeye neden karşı çıkıldıgını bir kaç kişi anlattık aşşağıda. TC misafir de sağolsun işin mali boyutunu ortaya koymuş . aşşağıda bir yorumcu halen daha " neden karşı çıkıyorlar anlamış deiğilim "diyor. be kardeşim okumazsan anlamazsın tabi daha ne diyelim. zaten hiç bir şeyi okuyup araştırmadıgınız için . bu proje okey diyorsunuz. izmir gelişsin diyenler var. Yahu koca nüfusu 5 ilyona dayanmış bir şehrin gelişimi sadece yapılacak bir köprüyemi bağlı? ayrıca körfez öldükten sonra izmir gelişsse ne olur? artık yürüyerek geçirsiniz karşıya.

Yorumu oyla      13      6  
TC misafir 11 Ağustos 2017 Cuma 21:30

Meraklı isimli yorumcunun sorularını daha önce ilgili haberlerde yanıtlamıştım. Tekrar etmek gerekirse; proje maliyeti 2013 yılında dolar kuru 1,193 TL iken hesaplanmış o haliyle 3 milyar 250 milyon TL hesaplanmış. dolar şimdi 3,53 TL civarında. Geçen yıl izdeniz bir veri yayınladı bu veriye göre günlük feribot kullanan araç sayısı yaklaşık 2 bin. Geçiş ücreti konusunda projede 50bin araç geçiş garantisine 5 dolarlık tarife belirlenmiş yani yaklaşık 17.5 TL. günlük 50 bin aracın geçiş yaptığını düşünürsek günlük 875 bin hasılat elde edilecek. Şimdiki dolar kuruyla maliyet yaklaşık 6 milyar 300 milyon TL olduğuna göre 7200 günde yani yaklaşık 20 yılda proje kendini amorti ediyor. Konak Tünelini günümüzde ortalama 25 bin araç kullanırken bu geçiş projesinden bu kadar aracın geçeceğini beklemek ne kadar mantıklı olur? Şunu da ben sorayım; bu köprü ne üretecek de işsizliğe çare olacak? Güzelyalıdan Konak'a gidemeyenler Konak'a gitmek için karşıya mı geçecek? Trafik sorunu sadece o bölgeye mi özgü? Siz hiç Ankara asfaltını ve Buca Pınarbaşı çevreyolunu gördünüz mü? Bornova merkezi ve Şirinyeri unutmayayım bu proje bu trafiğe katkı sağlayacak mı? Konak tüneli için zamanında İzmir trafiğini çözecek dendi ne oldu? Çözdü mü? Cevabı zaten görüyoruz. İşsizliği çözecek safsatasına kendiniz bile inanmıyorsunuz hangi veriyle bunu savunuyorsunuz ?

Yorumu oyla      13      7  
TC misafir 11 Ağustos 2017 Cuma 21:10

İnciraltı toprak sahipleri platformunun sosyal paylaşım sitesinde körfez geçişi ile ilgili bir yerde haber çıkarsa orada paylaşıp örgütlenip algı yaratmaya çalışıyorlar. Orada yazılan yorumlarda da projenin arsa değerlerini artıracağından bahsediyorlar bunu düşünmek da kendi çıkarları açısından gayet doğal. Ama maalesef olaya çok dar açıdan baktıkları da bir gerçek hem ülke kaynakları önceliği olmayan bir projeye gidecek hem de negatif dışsal etkiler yaratacak körfez kirliliği gibi. Körfezin temizlenmesi için kaç yıl bekledi bu kent? Eski kokusunu mu özlediniz? İmara açıldığında metrekare birim fiyatları size yetmeyecek mi? Proje 6,5 milyardan fazla maliyetli olacak bu sizi hiç ilgilendirmiyor mu? sizlerin arsasının değeri koca İzmirin çevresel tehtidinden daha mı mühim? Bu köprüyle kentin hangi sorunu çözülecek?

Yorumu oyla      13      7  
Teyze 11 Ağustos 2017 Cuma 21:08

İzmir e güzel birşeyler olmalı Izmirimiz bunu hak ediyor... İnciraltini da destekliyorum niye desteklemeyelim yok rantmis yok bilmem ne bırakalım artık bunları izmiri yaşayalım!!!

Yorumu oyla      11      7  
Fener''li 11 Ağustos 2017 Cuma 21:04

Neden karşı çıkıyorlar anlamış değilim.50 yaşındayım doğma büyüme İzmir''liyim ama maalesef İzmir bir çok yönden bir çok Anadolu şehrinden geri kaldı.Bunu bende görüyorum önceden İzmir''de yaşayıp tekrar gelenlerde söylüyor.Bırakın siyasi görüşü destek verin İzmir kazansın.

Yorumu oyla      11      7  
Güler 11 Ağustos 2017 Cuma 21:00

İzmir in gelişmesine körfezin güzelliğine değer katacak,Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelere garip bahanelerle karşı koymak toprak sahiplerini bahane ederek rantçı muhabbeti yapmak kimlere ne kazandıracak epey merak konusudur...

Yorumu oyla      11      6  
sezo 11 Ağustos 2017 Cuma 20:26

projeyi karşı çıkanları istemzükçülük ile suçlayanlar! bir zahmet google dan üniversite raporlarını aratın ve okuyun. bakın bundan 60 sene önce yeşil deredeki tabakhaneler için kirlilik arz etmez raporu verilmiş biliyormuydunuz? sonuç olarak körfeze geri dönülmesi çok zor şekilde zararlar verdi. tabi bilmeyenler körfezi sadece lagım kirletti sanıyor. hayır arkadaşlar. elbetteki lagım olayının da payı var ama daha çok fabrika atıkları körfezi kirletti. o dönem DP yönetimindeki türkiye ve izmir de bir çok kirletici unsura temizdir raporu çıkarıldı. tıpkı Körfez geçiş projesinde oldugu gibi. 2 tane üniversite raporu olmasına rağmen. ilgili bakan diyorki tam tersi körfezi temizleyecek. aklı başında olan kimse buna inanmaz. aklı başında olan kimse de bizi istemüzükçülük ile suçlamaz. DEvlet diyorki istanbul* izmir-ankara *izmir otoyolların yapıcam. izmir * ankara hızlı tren yapıcam. bir kişi karşı çıkıyormu ? hayır çıkmıyor çünkü mantıklı ve yararlı bir yatırım. ancak körfez geçiş projesi . körfezde agır kokulara . plankton patlamalarına. plankton patlamaları sonucu yoğun balık ölümlerine sebep olucak. bu gün körfezden çipura çekip yiyebiliyorsanız . bu proje bittiğinden 1 sene sonra kayabalıgı bile bulamazsınız. bir tane deniz anası göremezsiniz. bunun dışında sasalı gibi bir doğa yok olucak. dünyanın çok az yerinde nüfusu 5 milyona dayanmış bir şehir de flamingoları görebilirsiniz. şimdi bizi istemezükçülük ile sçlayanlara soruyorum!!! sana göre işe yarayacak diye köprümü yapılsın. yoksa toparlanmaya başlamış olan körfez için şimdiden ruhuna el fatihamı ????

Yorumu oyla      14      6  
sezarın hakkı sezara 11 Ağustos 2017 Cuma 20:18

yav arkadaşlar yorumların başında bir soru sordum ama herkes yapılsın yapılmasında. bence bu proje yapılmasın. Başkasına göre de yapılsın !! ama benim anlamadıgım şey bu inciraltı bilmemkaçıncı nesil toprak sahiplerine ne oluyor? nedir yani bu? tammam kardeş bir şekilde magdur olmuşsunuz ama belediye başkanımısın? millet vekilimisin ? bakanmısın? nesin ? yani sana ne oluyorda projenin tanıtımını üstleniyorsun? kendi çapında kutlama yapıyorsun vs.. ne akdar kıro hareketler bunlar yahu. bu şehrin millet vekili var. bakanı var. belediye başkanı var. ayrıca inciraltının imara açılması ile körfez geçiş projesinin ne alakası var!!! hadi proje yapıldı diyelim. zaten binlerce ağaç gideceği için ya o bölgeleri imara açmazlarsa? mesela istanbulda 3. köprü için de aynı şey oldu. hatırlatayım dedim. yaptıkları kuru gürültü. AKP yalakalıgı başka da bir şey değil.

Yorumu oyla      14      5  
Ülker mavisel 11 Ağustos 2017 Cuma 20:15

İzmiri uçuracak bir proje..

Yorumu oyla      11      6  
Ülker kaşkanlılar 11 Ağustos 2017 Cuma 20:14

İzmir Ak partiyle şaha kalkacak.Ak parti sözünde durur.

Yorumu oyla      11      7  
11 Ağustos 2017 Cuma 19:36

İzmirli, senin bu mantığınla Fuar İzmir'de yapılmaması gerekiyor. Fuar İzmir'den benim ne çıkarım var? Otelcimiyim, gelinlikçi miyim, mermerci miyim? Belli sektörler para kazanacak diye benim vergilerim ile niye 400 milyon harcanıyor diyor muyuz?

Yorumu oyla      11      7  
izmirli 11 Ağustos 2017 Cuma 18:05

proje üzerinde çok tartışıldı hala birileri neden karşı çıktığımızı anlayamıyormuş.Her proje optimum olacak diye bir kuralı bilim reddeder.Belediyemizin yaptığı birçok projeyi destekledik.Azınlık yararına yani rant kapsamlı projelerin maliyetlerine kamu yararına ve çevreci projelerin yapılması temel tesbit noktamız.Zorunluluk dışında hiçbir pahalı proje tartışılmadan kabul edilmez.Verilerle tartıştık belleğimizde ve bu kadar maliyete üstelik yararından çok zararı olacak bir projeyi neden destekliyelim ki?Bu projesi sadece avantası ve çıkarı olanlar destekliyor

Yorumu oyla      12      6  
Erban 11 Ağustos 2017 Cuma 17:50

İzmire faydasına olacak her türlü projeyi bir İzmirli olarak destekliyorum.Körfez geçiş Projesi''de yapım aşaması ve sonrasında izmire çok büyük istihdam sağlayacaktır ve yatırımlarında izmire gelmesini sağlayacak dünya çapında bir projedir

Yorumu oyla      11      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 16:58

Bu proje her seçim öncesi gündeme geliyor. Yapılacağını zannetmiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
ERİM 11 Ağustos 2017 Cuma 16:45

Arkadaşlar oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin. İzleyin ve görün sonunda inanın çok memnun kalacaksınız. İlk kullananlar bu projeye itiraz edenler olacaktır :)) Amaç izmir bunu unutmayın

Yorumu oyla      11      6  
Eda 11 Ağustos 2017 Cuma 16:35

Hizmet veriliyor ve sürekli kendi egolarınız için red ediyor karşı çıkıyorsunuz beyler bayanlar tşk etmelisiniz

Yorumu oyla      11      6  
Efe 11 Ağustos 2017 Cuma 16:22

Güzel izmirimize geç bile kalındı İzmir''in Barcelona dan ne eksiği var fazlası bile var köprüyle beraber arkasından diğer projeleri bekliyoruz yatırımın zararı olmaz bu istemiyoruz yazanları hiç anlamıyorum çok ilginç !!!

Yorumu oyla      13      8  
Selda 11 Ağustos 2017 Cuma 16:13

Devletimize güvenimiz tam söyledikleri şeyleri yerine getirecekler hayırlısıyla inşallah izmir inciraltı planı ve Körfez geçişini bekliyorr

Yorumu oyla      12      8  
11 Ağustos 2017 Cuma 16:12

Projenin içinde tramvay da var. Çiğli-Karşıyaka-İnciraltı-Konak , Karşıyaka-İnciraltı-Konak şeklinde de işletme yapılabilir. İnciraltı planlanıp dev bir sağlık üssü olursa her gün binlerce insan buraya gider. Zaten AVM'ler, hastane ve yerleşim var.

Yorumu oyla      11      8  
cemal 11 Ağustos 2017 Cuma 16:11

Bu "yapay ada" beni kuşkulandırdı! Körfez ortasına yapılacak bu yapı körfezin tabii sörkülasyonunu bozarsa; deniz suyu kirliliğinin artabileceği korkusundayım. Bu konu dikkate alınmış mıdır? Konunun can noktası burasıdır. Yoksa, geriye dönüşü olmayan bir yola girilebilir..!

Yorumu oyla      13      7  
11 Ağustos 2017 Cuma 15:56

Toplu ulaşım yapılsın diyenler, tramvaylar da davalık , haberiniz var mı ? Proje beğendiremiyoruz :)

Yorumu oyla      11      7  
Gerçek 11 Ağustos 2017 Cuma 15:48

Çok merak ediyorum bu istemezük çüler çalışma hayatıyla ilgileri varmı emekli olupta buraya muhalefet olsun diye yorum yazılıyor bütün gün trafikte biz rezil oluyoruz siz ve sizin gibiler sayesinde izmir köy kaldı köy isteyen köyünde yaşamalı burası türkiyenin 3. Büyük şehri idi sayelerinde geriye gidiyoruz gerçekçi ve vicdanlı olun hizmetin kötüsü olmaz bu köprü yapılacak izmirin başbakanı dediyse yapar kimse kendini yırtmasın konak tüneli örnektir

Yorumu oyla      13      7  
Izmirli 11 Ağustos 2017 Cuma 15:47

Gelişmiş ülkeler bu tür projeleri 1900 yılların başlarında yapmışlar. Biz gelmişiz 2017 yılına hala yok yapımasın orada kuş var tavuk var kedi var. Şehirin trafiği kitlenmiş hergün araç sayısı artıyor. Nasıl olacak bu iş?

Yorumu oyla      12      7  
Dilekh 11 Ağustos 2017 Cuma 15:44

Izmir artik cok büyüdü ve büyumeye devam ediyor her yapilan projeye hayir demeye devam ediyor ama yapildiktan sonra kullanmaya baslayinca cok iyi olmus diyorlar izmirin artik istemezukculeri bunlari yapmasinlar izmire bir civi cakmislarml ona baksinlar bir izmirli olarak sehrimize yapilacak faydali olacak hayatimizi kolaylastiracak projelere destek verelim

Yorumu oyla      14      7  
Gencler 11 Ağustos 2017 Cuma 15:25

Izmir''i trafik cilesinden, istihdam probleminden ve ekonomik duraganliktan kurtaracak 2 guzel proje. Hem maddi hem manevi avantajlari tartisilmaz olan bu 2 projeye SUPHESIZ EVET demeyen herkes Izmir dusmanidir. Izmir icin artik ilerleme vaktidir. Suregelen trafik cilesini biterecek Korfez Gecisi Projesini sabirsizlikla bekliyoruz. Inciralti''nin yillardir suregelen atil durumundan kurtulmasini ve hakettigi sekilde Izmir''imizin yeni cazibe merkezi olmasini dort gozle beklemekteyiz. Izmir icin artik kalkinma vaktidir!

Yorumu oyla      13      7  
Gencler 11 Ağustos 2017 Cuma 15:25

Izmir''i trafik cilesinden, istihdam probleminden ve ekonomik duraganliktan kurtaracak 2 guzel proje. Hem maddi hem manevi avantajlari tartisilmaz olan bu 2 projeye SUPHESIZ EVET demeyen herkes Izmir dusmanidir. Izmir icin artik ilerleme vaktidir. Suregelen trafik cilesini biterecek Korfez Gecisi Projesini sabirsizlikla bekliyoruz. Inciralti''nin yillardir suregelen atil durumundan kurtulmasini ve hakettigi sekilde Izmir''imizin yeni cazibe merkezi olmasini dort gozle beklemekteyiz. Izmir icin artik kalkinma vaktidir!

Yorumu oyla      11      6  
Arkadas 11 Ağustos 2017 Cuma 15:23

Sadece ama sadece İzmirimize güzel şeyler olsun istiyorum. Bırakalım artık bu fiyatlar ne olacak yok inciraltililar sevinmesin söylemlerini... Arkadaşlar bu şehir bizim

Yorumu oyla      11      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 15:22

Yapılmasın , ne gerek var, rant varcılar yine her zaman ki gibi her projeye muhalif oldukları gibi buna da muhalifler. Bunun yerine metro yapılsınmış. Belediye ne yapacak ? Tüneli bakanlık yapsın, metroyu bakanlık yapsın, kentsel dönüşümü bakanlık yapsın ... 8 yıl kaynak sorunumuz yok ile geçti. Kaynak sorunun yoksa metroları niye yapmıyorsun ? 8 yıldır 1 km cik hat Bornova Merkeze gidemedi. 20 km metro yapılacak yıllardır bekliyor. Önce metronu yap sonra fuar alanını , tramvayını yap. 5 tramvay hattı yapılacaktı yalan oldu. Bornova Merkez Salhane tramvayı neyi bekliyor? Şehir çiğli taraflarına gelişiyor ama tramvay projesi daha yeni yapılıyor. Baştan Çiğli' den olacak şekilde ihale etsene. Kaynak sorunu yok ama proje de yok. Körfez geçişi olmasın , ne olsun ? Alsancak Tüneli ne bekliyor ? Mithatpaşa önüne tünel , meydan çok mu lazımdı yoksa Alsancak Gar önüne mi veya Karşıyaka iskele önüne mi altgeçit lazımdı? 500 milyona gemi alınacağına 5 km daha metro yapılırdı. Karabağlar' da , Buca' da metro yok. 1 milyon kişiyi otobüslerle taşıyoruz. 20 yıl oldu otogar açılalı hala daha metro yok. Koskoca belediye 20 yılda 4,5 km metroyu yapamıyorsa dükkanı kapatsın. Kredi notumuz şu, kaynak problemimiz de yoksa projeleri AKP'den niye bekliyorsun ? siz niye bekliyorsunuz, yorum yazanlar ? İzmir'e akp metro yapsa kırk defa reklamı yapılır.

Yorumu oyla      11      6  
Meral Çiftçi 11 Ağustos 2017 Cuma 15:20

Izmire cok yakışacak bir proje. Yaşasın izmir e yapılacak güzelliklere... Yaşasın İzmire

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa 11 Ağustos 2017 Cuma 15:14

Çok merak ediyorum bu projeye karşı çıkan arkadaşlar en son nezaman İnciraltına gelmişte bişeyler yapmışlar İnciraltı''nın yolunu bile bilmeyen tipler ahkam kesiyor ayıp sizler İzmir''e değil kendinize ve sizden sonra geleceklere ihanet etmiş oluyorsunuz

Yorumu oyla      12      7  
salih tanalı 11 Ağustos 2017 Cuma 15:12

İnciraltı'nda toprağı olanlara RANTÇI diyenlerin aslın arkalarında kimler olduğu çok belli..Artık Arsa simsarlarına yok fiyatlarına toprağını verecek kimse yok burada..Çünkü artık umut var, heyecan var..

Yorumu oyla      11      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 14:58

@Meraklı , ÇED dosyasında bu bilgiler var. Soracağına zahmet edip okusaydın. Bilgisi olmayan insanlar fikir belirtiyor.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 11 Ağustos 2017 Cuma 14:56

hükümet izmire daha bir metro yapamadı, bu körfez geçiş projesinin gerçekleşeceğini pek sanmıyorum, incir-altı toprak sahiplerri pek sevinmesin....

Yorumu oyla      12      5  
seçil özen 11 Ağustos 2017 Cuma 14:46

Şehrimiz için önemli iki projenin hayata geçmesi, muhteşem olur. Umarım İzmir'e verilen sözler tutulur.

Yorumu oyla      12      7  
yazık 11 Ağustos 2017 Cuma 14:24

yüz tane toprak sahibi için cebimizden çıkacak onca paraya yazık.Onun yerine izmirin çoğunluğuna yönelik bütün toplu taşım projeleri hayata geçirilsin

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 11 Ağustos 2017 Cuma 14:18

hahaha bakıyorum bugün yorum yapan yeni kişiler doldurmuş ve hepside bir ağızdan iyi proje diye bize kendi rant arzularını yutturmaya çalışıyor. Çöpe atılacak bir proje.Hem de her yönüyle. Kimse işe gidip gelirken o geçiş ücretini hergün veremez patronlar hariç.Patronlar için de durgun iç körfez yaratıp cebimizden çıkacak dünya kadar parayı vermem.

Yorumu oyla      14      7  
Öznur 11 Ağustos 2017 Cuma 14:11

İzmir trafiği felç olmuş durumda Güzelyalıdan Konak.a 1saatte ancak gidebiliyoruz şehir şantiye halinde Üçkuyulardan Çiğliye 15 dakkada geçsek iyi olmazmı ayrıca bakanlık kuşlara yeşilliklere zarar gelmiyeceğini açıkladı bazı kişilerin bu projelere niçin karşı çıktığını anlayamıyorum vede bu projelerle iş imkanı yaratılacak şehrimizdeki onlarca işsiz işsahibi olacak. Bu projelerin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Yorumu oyla      14      10  
merakli 11 Ağustos 2017 Cuma 14:02

kısaca soruyorum lutfen bilen varsa yanıt versin: 1)Gecis ucreti kac lira olacak ? 2)Projenin kaynagı nereden bulunacak ? 3)Yap işlet devret olarak yapılacaksa o zaman gecis ucreti zaten anormal yuksek olmayacak mı? 4) Yap-islet-devret yapılırsa "yatırım maliyeti kac yılda geri doner" hesabı yapıldı mı? yapıldıysa tahmini arac gecis sayısı ve ucreti ne olarak hesaplanıyor. Benim kisi sadece merak...

Yorumu oyla      12      6  
istemezük 11 Ağustos 2017 Cuma 14:02

Biraz sonra istemezükçüler başlar yine rant var, yapılmasın edilmesin geyiklerine. Bunlar her şeye dava açarlar. Park dersin dava açarlar, tünel dersin dava açarlar, tramvay dersin dava açarlar , köprü dersin dava açarlar , havaalanı dersin dava açarlar , AVM dersin dava açarlar , gökdelen dersin dava açarlar ... bir tek gecekonduya dava açmazlar.

Yorumu oyla      13      9  
mine 11 Ağustos 2017 Cuma 14:00

Dört gözle beklediğim bir proje . Köprüden çıkar gözetmiyoruz İzmire yakışan izmiri izmir yapıcak taçlandıracak bir proje olduğu için destekliyoruz.

Yorumu oyla      14      9  
Oya çaylak 11 Ağustos 2017 Cuma 13:49

İzmirede bu yatırımların olması bizi çok sevindirdi

Yorumu oyla      13      8  
bülent 11 Ağustos 2017 Cuma 13:39

köprüyü tek isteyenler toprak platformu sahipleri

Yorumu oyla      14      8  
Mustafa Can 11 Ağustos 2017 Cuma 13:29

Yorumlara bakıyorum da, yok İzmir'e hava katacakmış, yok istihdamı arttıracakmış, hepsinin aynı kalemden çıktığı nasıl da belli, sizi gidi rantçılar sizi !

Yorumu oyla      14      8  
Seydiköylü 11 Ağustos 2017 Cuma 13:26

İnciraltı planları yeşil alanları mı arttıracak, siz şuna İnciraltı imara açılsın bizde köşeyi dönelim desenize açık açık, bizi enayi yerine koymayı ne zaman bırakacaksınız, hiç mi büyüklerinizden ders almıyorsunuz !

Yorumu oyla      14      7  
11 Ağustos 2017 Cuma 13:21

Bu tip projeleri belediye de YİD ile yapılabilirdi ama nerdeee!

Yorumu oyla      12      6  
SparkAli 11 Ağustos 2017 Cuma 12:59

Emeğinize sağlık Tayfun bey. İnşallah nütün hak sahipleri bu kadar yıl beklemenin karşılığını alsın artık

Yorumu oyla      12      6  
Mine 11 Ağustos 2017 Cuma 12:53

Umuyorumki gerçekleşecek izmire yakışan bir proje olmaması için mücadele eden kişilere güzel bir cvp olacaktır.

Yorumu oyla      12      7  
Mine 11 Ağustos 2017 Cuma 12:53

Umuyorumki gerçekleşecek izmire yakışan bir proje olmaması için mücadele eden kişilere güzel bir cvp olacaktır.

Yorumu oyla      13      5  
Ali Cengiz Kurt 11 Ağustos 2017 Cuma 12:48

Tamamen karşısındayım.Ankaraya ne kadar çabuk gitmek istersiniz.15 dakikada ankaraya gidemezseniz zarar görürmüsünüz?Sadece çabuk gitmek için doğaya işkence etmek ne kadar doğru.

Yorumu oyla      12      7  
gerdanlık geliyor :) 11 Ağustos 2017 Cuma 12:40

"10 yıldır" körfez geçiş projesi yapılıyor ama sözde :) 2019 seçimleri öncesi yine gündeme gelir, "gerdanlık geliyor" haberlerini görürüz. "2007 yılında" Binali Yıldırım yaptığı açıklamada: "körfez geçişi projesinin 2008' de inşaatına başlayacaklarını , projenin kısa sürede hizmete gireceğini" söylüyordu. Aradan 10 yıl geçti, proje gerçekten de çok hızlı bitti(!) Yapılacak projenin de şehir içi trafiğe katkısı olacak mı tartışılmalı. İnciraltı - Çiğli AOSB arası yapılacak bir geçiş şehir içi trafiğe ne katkı verir ? Üçkuyular İskele - Mavişehir' e yakın çevre yolu bağlantısı olsa daha iyi olurdu ancak maliyet yüzünden bu güzergahtan vazgeçilmiş. En ucuz ancak katkı olarak en iyi güzergah seçilmemiş.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 11 Ağustos 2017 Cuma 12:38

İzmirli olarak doğum gününümüzde inciraltının düğünü için orada hazır bulunacağız.Biran önce Köprünün tamamlanıp karşı tarafa trafiğe takılmadan hızlı bir şekilde ulaşmak istiyoruz.

Yorumu oyla      11      6  
Defne 11 Ağustos 2017 Cuma 12:34

Sabırla bekliyoruz İzmir bu sefer kazanacak inşallah...

Yorumu oyla      12      8  
yapılsın 11 Ağustos 2017 Cuma 12:28

ne zaman yapılacak. İzmire bu tarz projeler hem ilgiyi arttırır hem sehre hava katar. Bizim İstanbuldan neyimiz eksik. Yapılsın artık

Yorumu oyla      12      8  
Mustafa 11 Ağustos 2017 Cuma 12:26

İzmir gerdanlığını taktığında birçok işsiz gencimiz arkadaşımız iş sahibi oluçaktır

Yorumu oyla      12      8  
Ali 11 Ağustos 2017 Cuma 12:23

İnciraltı nın planlanması İzmir in ekonomisini uçuraçaktır

Yorumu oyla      12      7  
Mehmet 11 Ağustos 2017 Cuma 12:19

İzmir için çok önemli proje bir an önce hayata geçmesini istiyorum trafiği çok rahatlatacak

Yorumu oyla      13      8  
sezarın hakkı sezara 11 Ağustos 2017 Cuma 12:17

Benim anlamadığım şey. İnciraltı toprak sahiplerinin köprüden ne çıkarı var? yani körfez geçiş projesinin körfeze nasıl zararlar vereceği kanıtlandı. ayrıca davalarda açıldı. yani anlamıyorum . Amaçları arsalarını imara açtırmak ise bunun savaşını köprü olmadan da verebilirler! haksızmıyım? niye illa imzire zarar verecek bir şey peşinde koşuyorlar?

Yorumu oyla      17      7  
Tayfun 11 Ağustos 2017 Cuma 12:15

Keşke devlet gelirleri iyi olsa boyle bir prje yapılabilse ; ama 2017 yılı olarak devletin KDV sini bile zor topladıgı bir donemde bu projeye nereden kaynak bulacaklar ? yap islet devret yapsalar hic bir firma bunu yapmaz cunku yaz dısında kısın kullanıcı az olacak , yuksek gecis bedeli ile zaten gececek insan bulmak cok zor , istanbul-bursa koprusu bile gececek aracı zor buluyor ,gecis eksiklik farkını devlet cebinden oduyor. Kısaca izmir gecis projesinin guncel haber olma dısında daha uzun yıllar yapılması imkansız ,sadece guncel haber nite

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet bolel 11 Ağustos 2017 Cuma 12:11

Ege bölgesinin ve izmirimizin incisi olan inciraltının planlanma surecının bu aşamaya gelmesi çok sevindirici herkese çok tesekkurler

Yorumu oyla      12      7