HABERLER>YAŞAM
21 Mayıs 2015 Perşembe - 16:33

İMAF Eski Başkanı Irmak’tan destek haberine tepki

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak ve bazı Mardin yöre derneklerinden bir basın kuruluşunda yer alan bir siyasi partiyi destek haberi ile ilgili açıklama geldi.

İMAF Eski Başkanı Irmak’tan destek haberine tepki

İZMİR - İMAF Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Mardinliler Vakfı (MARVAK) Başkan Vekili İsmail Bedir’in bir gazetede yer alan açıklamasında kendisinin de siyasi bir açıklama yaptığı ile ilgili habere açıklık getirdi.
 
Irmak, MARVAK’ta Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun katılımıyla yapılan toplantıyla ilgili bilgi vererek, “Diyarbakır Milletvekili Sayın Galip Ensarioğlu’nun Mardinliler Vakfı’na yaptığı ziyarete, Sayın Ensarioğlu ve MARVAK Başkan Vekili Sayın İsmail Bedir’in davetiyle katıldım. Toplantıda siyasi partilerle ilgili  bir konu gündeme gelmedi ve desteklememizle ilgili herhangi bir konuşma olmadı. Toplantıdaki konuşmada Sayın Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili fikirlerini söyledi. Biz de bu konudaki görüşlerimizi Doğulu bir vekil olan Sayın Ensarioğlu’na aktardık. Ayrıca, İzmir’de yaşayan Mardinlilerin STK örgütlenmeleri üzerine sohbetimiz oldu. Örgütlenme ile ilgili kendisine bilgi verildi” dedi.
 
BİR PARTİYİ DESTEKLEMEDİM
Gazetede yer alan söz konusu haberde siyasi parti destekçileri arasında isminin yer almasına tepki gösteren Irmak, “Bugün (21 Mayıs) bir basın kuruluşunda ‘İMAF Onursal Başkanı’ olarak adımın bir siyasi parti destekçileri arasında yer alması ise inisiyatifimin dışında gelişen bir durumdur. İMAF’ta başkanlık yaptığım süre boyunca da tüm siyasi partilere eşit mesafede oldum. Haberde  şahıslar üzerine gerçekleştirilen spekülasyonlar da tamamen bilgimin dışındadır. İzmir kamuoyu ve hemşerilerimizin bilgisine sunarım” diye konuştu.
 
Çiğli Mardinliler Dernek Başkanı Fuat Uzunkaya da, toplantıya Doğulu bir vekil olan Galip Ensarioğlu’nu karşılamaya gittiklerini ve herhangi bir siyasi partiye destek açıklamasına imza atmadıklarını kaydetti.
 
DERNEKLERDEN DE TEPKİ VAR
Konu ilgili İzmir’de faaliyet gösteren bazı Mardin yöre dernekleri de açıklama yaptı. Savurlular Derneği Başkan Yardımcısı Eşref Arasan, haberde dernek başkanları Metin Aslan’ın da adının geçtiğini kaydederek, “Bizim böyle bir desteğimiz söz konusu değildir. Başkanımız veya herhangi bir üyemiz böylesi bir destek toplantısına katılmamıştır” ifadesini kullandı.
 
Mardin-Ömerli-Alıçlılılar Derneği Başkanı Mehmet Salih Altuğ da, haberde derneklerinin adının yer almasına tepki gösterdi. Altuğ, “Haberi görünce şaşırdım. Bizim böyle bir desteğimiz yok” dedi.
 
Mardin-Savur-Yenilmez Köy Derneği Başkanı Abdülselam Aydemir de, yapılan toplantıdan haberdar olmadığını kaydederek, “Dernek başkanı olarak orada değildim ve yönetim kurulumuzun böyle bir kararı yoktur” sözlerine yer verdi.
 
Derikiler Dernek Başkanı Ömer Gökalp de, haberde derneklerinin de adının yer aldığını belirterek, “Haberde bir önceki başkanımız Sayın Selahattin Bıçakçı’nın adı geçmektedir. Şu anda derneğin başkanı benim ve dernek olarak böyle bir karede olmamız söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
İzmir'de feci kaza! Otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Gaziemir’te sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği hafif ticari araç ...
Tuğçe’ye veda: İmam hem ağladı hem ağlattı…
İzmir’de arkadaşının kullandığı otomobilin kontrolden çıkıp direğe çarpması ...
 
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
İzmir’de korkunç son: Uyuşturucu mu öldürdü?
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen 30 yaşındaki A.A.D. öldü.
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
 
Egedesonsöz Yazarı Gönül Soyoğul’un acı günü
Egedesonsöz Yazarı, Gazeteci Gönül Soyoğul bir süredir tedavi gören annesini kaybetti.
Buca’da engellilere özel eğlence
Buca Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği ...
Fikret İlkiz'in kaleminden: Yargıya güven var mı?
Fikret İlkiz'in kaleminden: Yargıya güven var mı?
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva