HABERLER>SAĞLIK
31 Temmuz 2023 Pazartesi - 20:06

Ilıca o iddialarla sarsılmıştı… Laboratuvar sonuçları çıktı!

Ünlü televizyoncu Saba Tümer'in paylaşımında "Zührevi hastalık saçan bir plaj" olarak ifade edilen Çeşme'nin ünlü Ilıca Plajı'ndan alınan numuneler İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından incelendi. Raporda, halk sağlığını tehdit eden hiçbir olumsuzluk yoktur, denildi

Ilıca o iddialarla sarsılmıştı… Laboratuvar sonuçları çıktı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmirli ünlü televizyoncu Saba Tümer'in, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Çeşme'nin dünyaca ünlü Ilıca Plajı'yla ilgili iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Tümer'in sosyal medya paylaşımında "Çeşme Ilıca Plajı'ndan elinizden geldiğince denize girmeyin, Allah korusun zührevi hastalıklara yakalanmayın" şeklindeki paylaşımı üzerine harekete geçen Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir'in başvurusu üzerine Ilıca Plajı'ndan numune alan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı yetkilileri, yapılan incelemenin sonucunu açıkladı. Raporda, Ilıca Plajı'nın deniz suyunun tertemiz olduğu, halk sağlığını tehdit eden hiçbir olumsuzluk taşımadığı ifade edildi.

TÜMER'İN İDDİASI TURİZMCİLERİ FENA KIZDIRMIŞTI
Saba Tümer paylaşımında, "Çeşme'deki takipçilerimi uyarmak isterim. Bizim çok yakın bir aile dostumuz var, kendisi jinekolog.. Birkaç gün önce mesaj atmış, Çeşme Ilıca Plajından mümkünse denize girmeyin, çünkü zührevi hastalıklar baş gösterdi, diye. Uyarayım dedim, böyle bir bilgiye sahibim. Çeşme Ilıca Plajı'ndan elinizden geldiğinde denize girmeyin, Allah korusun zührevi hastalıklara yakalanmayın" demişti. Bu ifadelerin yer aldığı video, Çeşmeli turizmcileri kızdırmıştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir de bu paylaşımı sert bir dille eleştirmiş, "Ilıca Plajı markadır, Mavi Bayraklı bir plajdır. Bu iddia kabul edilemez" yanıtını vermişti.

DEMİR: PLAJ MAVİ BAYRAKLI OLDUĞU İÇİN 15 GÜNDE BİR DENETLENİYOR
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, söz konusu paylaşımdan sonra Ilıca Plajı'ndaki deniz suyundan numune alınıp incelenmesi için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Alınan numunelerin sonuçları açıklanırken, Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birkaç gündür sosyal medyada gündem oluşturan ve biz turizmcileri derinden rahatsız eden, Ilıca plajının kullanıma uygun olmadığı yönündeki paylaşımların gereksiz ve mesnetsiz olduğunu belirtmek isteriz. Şöyle ki; Ilıca Plajı Uluslararası tanınırlığı olan , yüzme suyu kalitesinin yüksek olduğu, simgesel,  Mavi Bayrak  ödüllü bir plajdır. Mavi Bayrağın kuralları gereği, 15 günde bir, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmekte ve denetimler halka açık olarak https://yuzme.saglik.gov.tr/ sitesinde paylaşılmaktadır. Burada ve ekli belgeler de  görüldüğü gibi, Ilıca Halk Plajı başta olmak üzere, Çeşme'mizde bulunan 26 Mavi bayraklı plajımızın hepsi, iyi derecede temiz ve yüzmeye uygun  gerekli tüm kriterlere sahiptir. Halk sağlığını tehdit eden hiçbir olumsuzluk yoktur. Tüm misafirlerimizin, halkımızın plajlarımızı kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Bu belge ve bilgileri,  Çeşme’de yaşayan, Çeşme’de tatil yapan yerli ve yabancı tüm misafirlerimize  saygılarımızla arz ederiz."

 
Saba Tümer’e bir tepki de Başkan Oran’dan: Acı acı gülüyorum!
 
Pizzacıdaki dehşette yasak aşk iddiası!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Ağustos 2023 Salı 10:51

Bu başkan Çeşmenin başına gelmiş olan en büyük talihsizlik.. Yazık yazık halen daha bu beceriksiz basiretsiz zihniyete tıpış tıpış oy verenlere... Çeşmenin alaçatanın çok ciddi bir altyapı sorunu var! Yollar çok bozuk her yer laka, Esnaf ve halk toz tutmaktan bıkmış... Başıboş köpekler her yerde küme küme... Utanmadan sıkılmadan başkam her yere boy resimlerini astırtmış dünya markası alaçatıya hoşgeldiniz diyor.. Resmen insanlar ile alay ediyor dalga geçiyor...

Yorumu oyla      4      3  
1 Ağustos 2023 Salı 08:43

Bu Saba Tümer denen densize dava açılması gerekiyor. Çeşme Kaymakamlığı gereğini yapsın.

Yorumu oyla      3      4  
Konak 31 Temmuz 2023 Pazartesi 23:31

Peki sonuç temiz çıktığına göre halkı paniğe kışkırtan bu iddayı ortaya atan kişi Saba Dümen hakkında Çeşme Kaymakamlık, belediye, Turizm işletmecileri ne yapmayı düşünüyor?

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. ...
Sıcak havalarda rahat uyumak için 10 öneri
Yaz sıcaklarında uyumak çoğu zaman zorlu olabilir.
Koronavirüste korkutan varyant!
Bilim insanlarına göre Asya'da bulunan yeni bir Covid varyantı, virüsün ...
 
Aşırı sıcak ve nemli hava psikolojiyi olumsuz etkiliyor
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü ...
Sağlık Bakanlığı'ndan hepatit açıklaması: Görülme sıklığı azaldı
Sağlık Bakanlığı, hepatit hastalığının yayılımının önemli ölçüde azaldığını ...
'YAŞAM Projesi yurt genelinde yayılacak'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 80 yaş ve üstü kişilere hizmet sunan Sağlıklı ...
 
Hipertansiyona karşı bunlara dikkat
Kan basıncı yüksekliği anlamına gelen hipertansiyon; kalp yetmezliği, ...
Uzmanından adaylara üniversite tercih tüyoları
 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, tercih ...
Hastaneye gidecekler dikkat... Sağlıkçılar o tarihlerde iş bırakıyor!
Yan yana gelen 21 hekim ve sağlık çalışanları sendikaları ve konfederasyonları ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva