HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2018 Çarşamba - 14:15

İl Başkanı Yücel’den ‘kurultay’ tartışması için net mesaj, örgütlere çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de yaşananlar ve CHP'deki kurultay söylemleri  ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve CHP örgütlerine çağrıda bulunmak için yazılı bir açıklama yayınladı.

İl Başkanı Yücel’den ‘kurultay’ tartışması için net mesaj, örgütlere çağrı!

İl Başkanı Deniz Yücel, parti içi meselelerin basın ve kamuoyu önünde tartışılmamasını istedi. Yücel, “Birbirimize en çok kenetlenmemiz, soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır” dedi.

- MERAKLA BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ: KOCAOĞLU 'DEĞİŞİM' DEDİ!

- CHP'DE KAZAN KAYNIYOR: VEKİLLER, KOCAOĞLU'NA NE DEDİ?

Yücel açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün 16 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği noktada Cumhuriyetin temel kazanımları, hızla yok edilmektedir. Demokrasi, kişilerin temel hak ve özgürlükleri, hukuk ve adalet sistemi Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç olmadığı kadar gerilemiş, Hukukun üstünlüğü ilkesi tamamen çökmüş, yargı saraya bağımlı hale getirilmiştir. Laiklik ilkesi tahrif edilerek toplum dinselleştirilmiştir. Başta eğitim olmak üzere neredeyse tüm toplumsal hayat, dini esaslara göre yeniden kurgulanmaktadır. Demokratik hukuk devletinin temeli olan denge ve denetim mekanizmaları bütünüyle yok edilmiş, devletin demokratik kurumsal yapısı hızla çökertilme aşamasına gelmiştir.

Ülkenin bu hale getirildiği bir dönemde, OHAL koşulları, yandaş medya ve kamunun tüm olanakları iktidar lehine kullanılarak adil olmayan bir seçim neticesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi sağlanmıştır. Referandumdan önce fiili olarak yürürlüğe giren tek adamlı saray rejimi, 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimlerinin ardından kurumsallaşmış,  devletin yasama, yürütme ve yargıdan doğan tüm güçleri sarayın elinde toplanmıştır.

Geldiğimiz noktada politik ve toplumsal alanda yaşanan tüm tahribatlara, toplumumuzu oluşturan kesimlerin inanç ve her türlü farklılıklarını siyaset malzemesi yaparak toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran uygulamalara karşı, örgütlü bir şekilde mücadele veren ve saray rejiminin karşısında umut yaratabilecek, muhalefet bloğunu bir arada tutabilecek yegane siyasi güç ülkemizin kurucu partisi, aydınlanmanın öncüsü Cumhuriyet Halk Partisidir.

Ülkemizin ve milletimizin geleceği için hayati öneme haiz 24 Haziran seçimleri öncesinde de, bu mücadele genel başkanımız Sayın Kemal Kılıcdaroğlu liderliğinde kararlılıkla sürdürülmüştür. Nitekim adalet yürüyüşü ardından adalet kurultayı, İYİ partinin seçime girebilmesi için demokrasi adına 15 vekilimizin verdiği destek, seçimde 3 siyasi partinin bir araya gelmesi sağlanarak millet ittifakının oluşturulması ve genel başkanımızın karşısında iki kez aday olan Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı  gösterilmesi sayın genel başkanımızın liderliğinde gerçekleşmiş doğru ve özverili adımlardır.

Seçim çalışmaları, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce ve CHP örgütleri tarafından fedakarca yürütülmüştür. Bu demokrasi yarışının üzerinden daha 10 gün geçmeden, tabiri caizse terimiz soğumadan, bu durumu başarısızlık olarak göstermek ve genel başkanımızı tartışmaya açmak, kamuoyu önünde partimizi tartışmaya açmak demektir. Birbirimize en çok kenetlenmemiz, soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır.

İçişleri bakanının "Valilere şehit cenazelerine CHP İl başkanları alınmasın talimatı verdim" dediği, küçücük çocuklarımızın, kadınlarımızın katledildiği, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini yoksullaştırdığı, topluma ait tüm değerlerin iktidar eliyle erozyona  uğratıldığı bir ortamda, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce'yi karşı karşıya getirip yarıştırmaya çalışmak ancak 16 yıldır süregelen dinci-despotik düzenin sorumlularını mutlu eder.

Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir. Herkes siyaset etiği çerçevesinde, tüzüğümüze uygun olarak hareket edebilir. Bu koşullarda kimin kimi desteklediği ya da desteklemediğinden ziyade, öncelikle Altı Ok'a ve partimize taraf olmamız bilhassa önemli ve gereklidir. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de, partimiz için ve ülkemiz için birbirinden kıymetli iki değerdir. Sonuç olarak her birimizin tarafı bellidir; tarafımız Cumhuriyet Halk Partisi ve Altı Ok'tur.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Bugün yapılması gereken aklı selim, sağduyulu bir şekilde davranmaktır. TBMM’de milletvekilleri, Cumhurbaşkanı yemin etmeden,  verdiğimiz demokrasi mücadelesinin üzerinden 10 gün geçmeden parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru bir siyasi tutum değildir. Her sorumluluk sahibi partilinin yapması gereken parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp saray rejimi karşısında muhalefet bloğunu bir arada tutan, partimizi kamuoyunda tartıştırmadan yerel seçimlere taşıyacak bir olgunluk içinde davranmaktır. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ülkemize, sonra partimize karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl başkanı olarak, bu tartışmaların kamuoyu önünde daha fazla sürdürülmemesi, tüm örgütlerimizin sağduyulu ve itidalli olmaları, birlik ve beraberliğimizi bozmadan seçim sonuçlarının bir an önce il ve ilçe örgütlerimiz ve genel merkez düzeyinde analiz edilerek mücadelemize devam edilmesi konusunda tüm örgütlerimize, üyelerimize ve yöneticilerimize çağrıda bulunuyorum"

 
Ege'nin turizm cennetinde 'Uber' operasyonu
 
Ege Üniversitesi'ndeki işçilerin eylemi sonlandırıldı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.... 5 Temmuz 2018 Perşembe 10:54

Ne oldu İzmir de 3,5 milyon kişi geldi mitinge oy vermediler mi?

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 5 Temmuz 2018 Perşembe 10:52

Merkez rumuzlu başka rumuz bulamadıysan bari (sahte merkez) kullansaydın.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 5 Temmuz 2018 Perşembe 08:08

Anlamıyorum ! sen 9 tane seçime girip hepsini kaybetmişsin. üstelik hepsinde agır hezimetler almışsın . şimdi çıkıp " bu partide koltuk sevdalılarının yeri yok" diyorsun . gerçekten anlamak mümkün değil! CHP kendi seçmenini AKP seçmeni ile karıştırıyor. Şu açıklamayı çıkıp tayyip erdoğan yapsa 1 gün hiç yorulmadan alkışlayacak bir güruh var karşısında ama CHP seçmeni olarak Sayın kemal kılıçdaroğlu bu açıklamayı yaptıgında biz dalga geçer bir hale geldik. yani Kemal kılıçdaroğlunun aynı şeyi tekrar tekrar yapıp bizden farklı sonuçları bekliyor olmasına hepimiz nediyoruz? biliyorsunuz sanırım :) Muharrem İnce CHP için +8 puanlık , iyi bir çalışma ile +10+12 puan civarı yükselebilecek bir şans. Bunu değerlendirmeyen bir CHP nin de afedersiniz ama parlementoda beni temsil etmeye hakkı yoktur. hatta ve hatta ! parlemento da yeri yoktur!!!

Yorumu oyla      9      5  
Gedizli 4 Temmuz 2018 Çarşamba 23:10

Aziz neden böyle bir açıklama yaptırdı buna acaba

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 4 Temmuz 2018 Çarşamba 21:21

Yenilenme şart kaybeden metal yorgunu olan Belediye başkanları ve parti yöneticileri değiştirilmelidir. Gençler kadınlar desteklenmelidir.

Yorumu oyla      10      6  
4 Temmuz 2018 Çarşamba 20:04

Değişim, değişim, değişim.

Yorumu oyla      9      5  
Beydaglı 4 Temmuz 2018 Çarşamba 19:12

Başkan genel başkanla bu yol daha fazla ileriye gitmez artık değişim engellenemez bi hal almıştır artık değişim zamanı artık İNCE zamanıdır...

Yorumu oyla      11      8  
mehmet yıldırım 4 Temmuz 2018 Çarşamba 19:00

sn.başkan sağduyulu tutum ve davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum.size yakışanda budur.ayrıca şuda bilinmelidirki partinin HDP VE İYİ partiye giden oyları ülkede demokrasiyi yeniden inşa etme adına idi.cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir kayıp sözkonusu olmadığı için oy sayısı yüksek ve partinin gerçek oyu budur.

Yorumu oyla      9      8  
izmirli 4 Temmuz 2018 Çarşamba 18:39

Tebrikler Başkan, İşte Bu açıklamadan sonra il başkanı nasıl olunur gösterdin. Seni İl başkanı olarak göremeyenlerden bu süreçte ses seda yok.

Yorumu oyla      10      8  
Ramiz 4 Temmuz 2018 Çarşamba 18:12

İl başkanı ile Büyükşehir belediye başkanı ile fikir ayrılığıma düşmüştür

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kazan kaynıyor: Vekiller, Kocaoğlu'na ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun, Haziran seçimlerinin 'Cumhuriyet ...
Erdoğan'ın yemin tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Büyük ...
Liste dışı kalan Özcan'dan partiye sitem, belediye başkanlığına yeşil ışık!
CHP’den milletvekili aday adayı olan İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, ...
 
İnce'den MYK çıkışı: Yarın belki başka sonuçlar çıkar
CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun ...
İdam isteyen vatandaşa yanıt: Yavaş yavaş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’ya giderken Tarabya Köşkü çıkışında ...
YSK'dan kesin sonuçlar için saat verildi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, saat 17.00'den sonra seçimin ...
 
Kılıçdaroğlu konuştu: Kurultay çağrısına ne dedi?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili ...
CHP'nin faturası Twitter'da 'dalga'landı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim sonuçları için hazırlattıkları ...
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili ilk KHK
Resmi Gazete'de yayımlanan 477 Sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva