HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2016 Cuma - 15:50

İKÇÜ Rektörü’nden CHP’li Baydar’ın iddialarına bir yanıt daha!

CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın ‘FETÖ iddiaları’na yazılı ve detaylı bir açıklamayla yanıt veren Prof. Dr. Akhan, “Hukuki başvurularımla karşısına çıkacağım” dedi.

İKÇÜ Rektörü’nden CHP’li Baydar’ın iddialarına bir yanıt daha!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’ı hedef aldı.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin yaptığı konuşmada üniversitelerin ve akademisyenlerin durumuna değinen CHP Aydın Milletvekili Baydar, “Bazı üniversitelerde FETÖ bağlantılarından söz etmek istiyorum. 15 Temmuz kalkışması şunu göstermiştir ki; üniversiteler hedef olmuştur. Üniversiteler kuşatılmış, ihanetin arka bahçesi haline getirilmiştir” dedi.

İddialar için ‘Çirkin bir iftira’ yorumunu yapan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’dan detaylı bir
açıklama daha geldi.

Baydar’ın TBMM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurumuna bağlı tüm üniversiteleri zan altında bırakan açıklamalarının, İKÇÜ’ye ve şahsına başlattığı iftira politikasına, yalan yanlış rakamlarla devam ettiğini belirten Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, “Sayın Baydar, İKÇÜ’de 370 öğretim üyesinin 180’i açığa alınmış, 70’i gözaltında, 58’i tutuklu,51’i ihraç edildiği yönündeki iftiralarına, yönetim kurulunda benim dışımda herkesin FETÖ’den ihraç edildiği gibi yalan beyanlarını eklemiştir. Açıklamasına eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ü de karıştırarak kamuoyunda yanlış algılaya sebep olacak, “Akrabası diye kimseyi kollayamayız.” gibi talihsiz ve çirkin bir şekilde sürdürmüştür. Bu beyanatlar kurumumuzu ve şahsımı şaibe altında bırakmakta, hakaret ve iftirada bulunulmaktadır” dedi.

İKÇÜ’NÜN DOĞRU AKADEMİK PERSONEL SAYISI
İKÇÜ’nün akademik personel sayısını doğru rakamlarla kamuoyuna aktaran Rektör Prof. Dr. Akhan, sözlerine şöyle devam etti: Öncelikle İzmir Kâtip Çelebi Üniversite’sinde toplam akademik personel sayımız 751’dir. Bu rakamdan 52’si kamu görevinden çıkarılmıştır. Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerden 25’inin tutuklandığı bilgisi alınmış olup; gözaltında bulunan personelimiz yoktur. Halen 2 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış durumdadır. Kendimin de dahil olduğu mevcut yönetim kurulumuzda kamudan çıkarılan herhangi bir öğretim üyesi bulunmamaktadır…

FETÖ MÜCADELEMİZİ SUİSTİMAL EDİYOR
Baydar’ın açıklamalarının büyük bir saygısızlık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akhan,  haddini aşan, yargısız infaz ve linç girişimine dönüşen bu açıklamaların, yalan yanlış zikredilen rakamlarla kamuoyunu yanıltmaya kalkışmasının kabul edilemez bir hezeyan olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Akhan, “Ömrü boyunca bütün benliğini devletine ve milletine adayan biri olarak; devletimizin terör listesinde yer alan FETÖ terör örgütü veya paralel devlet yapılanması ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığını ve olamayacağını tüm kamuoyu ve çevrem yakinen bilir. Tüm kurumlarda yürütülen çalışmalar gibi İKÇÜ'de de FETÖ mensuplarının temizliği, OHAL’in verdiği imkanlarla devam etmekte; diğer taraftan da bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan Sayın Baydar gibi suiistimal edenlerle uğraşmaktayız.” diye konuştu.

“BAYDAR’IN REKTÖRLÜĞÜ BÜYÜTEÇ ALTINA ALINSIN”
Baydar’ın, siyasetin gerçek amacı olan devlete ve millete hizmet aracı olarak görüp çalışmasını tavsiye eden Rektör Akhan, aynı zamanda Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Eski Rektörü olan Baydar’ın döneminin araştırılmasını istedi.

Prof. Dr. Akhan, “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Eski Rektörü CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın rektörlük döneminin büyüteç altına alınmasını, Baydar’ın rektörken aldığı ve FETÖ ile bağı ortaya çıkan kişilerin rakamlarını da kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz” dedi.

“HUKUKİ BAŞVURULARIMLA KARŞISINA ÇIKACAĞIM”
Akhan, “Benim, devletin ve milletin alçak bir düşmanı olan FETÖ ile ilişkili olduğum iftirasını atan, şahsi garazları sonucu menfur darbe girişimi sonrası oluşan bulanık ortamdan istifade ederek şahsımı ve rektörü olduğum İKÇÜ’yü karalama, yalan ve iftira hezeyanına girmiş bu kişiye her türlü hukuki başvurularımla karşısına çıkacağımı hatırlatıyorum.” şeklinde konuştu.

 
Karşıyaka’da edebiyat buluşması: KIBATEK yazarları ağırladı
 
Sertel’den vinç kazası çıkışı: 3 gün oldu, bir özür yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok iddia: Öğretmen öğrencilerine akrep yedirdi
Kahramanmaraş'ta, öğrencilerine sobanın üzerinde akrep kızartıp yedirdiği, ...
Dink davası hakimine duruşmada gözaltı
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın üye hakimi ...
Alaçatı’da yeni yıl şenliği
İzmirliler, yeni yıl kutlamalarına 10-11 Aralık’ta 4. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği ile başlayacak.
 
Akaryakıt tankerinde patlama: 1 ölü
Büyükçekmece'de bir akaryakıt tankerinde kaynak yapıldığı sırada meydana ...
Darbeciler helikopterden mermi kasası düşürmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için giden helikopterler, Marmaris ilçe ...
İzmir’de darbe karşıtı vatandaşlara silahlı saldırı iddianamesi hazır: Ne ceza istendi?
FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de bir kişinin ...
 
Mavi Marmara davasında savcıdan flaş talep
Mavi Marmara davasının, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşma gerekçe gösterilerek ...
'Bordo bere'ye rekor müraacat!
Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanması için Milli ...
İzmir'deki 'Şeb-i Arus davetiyesinde M.K.A skandalı’nda 2 kritik açıklama
Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva