HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2016 Cuma - 11:44

İzmir'deki 'Şeb-i Arus davetiyesinde M.K.A skandalı’nda 2 kritik açıklama

Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun adı ‘M.K.A’ olarak yazıldı. İl Kültür Müdürü’nden ilk açıklama gelirken, CHP’li Bakan konuyu Meclis’e taşıdı.

İzmir deki  Şeb-i Arus davetiyesinde M.K.A skandalı’nda 2 kritik açıklama

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl İzmir’den başlayan Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun adı ‘M.K.A’ olarak yazıldı.

- HANZADE ÜNUZ YAZDI: ATATÜRK'Ü SAKLAMAK... 

Davetiye kentte büyük tepki toplarken İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, M.K.A. şeklindeki yazım konusuyla bir ilgileri olmadığını açıkladı. 

İl Müdürlüğünün açıklamasında, "Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu ' isminin 1.İZMİR ŞEB-İ ARUS etkinlik davetiyesinde M.K.A olarak kullanılan hatalı kısaltma hususunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün herhangi bir şekilde tasarrufu ve bilgisi bulunmamakla beraber, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bu etkinliğe herhangi bir katkı sağlamamıştır. Her ne kadar Bakanlığımıza bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından icra ediliyor olsa da, söz konusu etkinliği Ege Neyzenler Derneği'nin organize ettiğini ve dolayısıyla tüm basılı görsel malzemenin, davetiye dahil, bu dernek tarafından basımı ve dağıtımının gerçekleştirildiğini, Müdürlüğümüzün davetiyenin tasarımı ve içeriği konusunda herhangi bir onayı bulunmadığını belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi. 

Karaçanta Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada ise, “Neyzen Derneği’ni tanımıyorum. Bana geldiler, ilk kez o zaman gördüm. Ege Neyzenler Derneği, İzmir’de düzenlenecek Şeb-i Arus etkinliği için Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nu Bakanlık’tan talep etmişler. Bizim görevlendirme yetkimiz yok. Bakanlığımız da görevlendirme yapmış” dedi.

NASIL OLMALIYDI?
Murat Karaçanta, davetiyelerde Mustafa Kemal Atatürk yerine M.K.A. yazılması konusuyla ilgili olarak ne düşündüğünü sorduğumuzda “Size göre nasıl olmalıydı” dedikten sonra şu açıklamayı yaptı: “Bizim davetiyenin mizampajıyla, basımıyla ilgimiz yok. Bana da davetiye geldi, biz de davetiyeyle gittik gösteriye… Davetiyeye baktığımda ben görmedim o yazıyı. Mustafa Kemal’e tavırları olduğunu düşünmüyorum. İhmal var, bilgisizlik. Uyarmak lazım. Daha dikkatli olmaları için uyarı yazısı yazacağız. Destek verdiğimiz etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın logoso olmasını biz zorunlu tutuyoruz, şartımız var. Bu nedenle davetiyelerin üzerinde Bakanlığımızın logosu yer alıyor.”



CHP’Lİ BAKAN MECLİS’E TAŞIDI: BAKAN AVCI’YA 2 SORU
Konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya soran CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Mevlana’nın “Senin dünyaya bakan penceren kirli ise, benim çiçeklerim sana çamur görünür” sözü ile seslendi.


Tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkilemiş Mevlana Celaleddin-i Rumi anısına her yıl 17 Aralık’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde yapılan Şeb-i Arus törenleri bu yıl İzmir’de başladı.


Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümünün 743. Yılı Şeb-i Arus törenlerinin İzmir’den başlayacağının belirtildiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da logosunun olduğu davetiyede Mustafa Kemal Atatürk’ün adı saklandı.

“Sanatsever İzmir’liler gerçek bir Şeb-i Arus, Sema gösterisi ve Tasavvuf dinletisini sunmak amacıyla, 01 Aralık 2016 Saat: 20.30’da M.K.A Karşıyaka Spor Salonunda düzenleyeceğimiz törene Zat-ı Alinizin Katılımından Onur Duyarız.” ifadelerine yer verilen söz konusu davetiyede etkinliğin yapılacağı yer olan “Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu”nun adı “M.K.A Karşıyaka Spor Salonu” şeklinde ifade edildi.

ADINI YAZMAKTAN BİLE İMTİNA EDECEK HALE GELİNDİ!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını yazmaktan bile imtina edecek hale gelindiğinin altını çizen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya şunları sordu: “Söz konusu davetiyede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın logosu bulunmaktadır. Davetiye hangi Bakanlık yetkilisinin kontrolünden geçerek onaylanmıştır? ‘Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ adlı yerin adını yazarken niçin ‘M.K.A Karşıyaka Spor Salonunda’ şeklinde kısaltılma ihtiyacı hissedilmiştir? Amaç nedir?”

MEVLANA’NIN O SÖZÜ İLE CEVAP VERDİ
Kısa bir açıklama yapan Bakan, Mevlana’nın sözüyle seslendi: “Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm  Bakanlığı o Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün adını yazmaktan imtina ediyor... Mevlana’yı anıyor ancak onu anlamıyorsunuz! Sizlere Mevlana’nın şu sözü ile sesleniyorum: ‘SENİN DÜNYAYA BAKAN PENCEREN KİRLİ İSE, BENİM ÇİÇEKLERİM SANA ÇAMUR GÖRÜNÜR.’”

 
Bayraklı Sağlık Kampüsü’nde ÇED süreci tamamlandı
 
'Bordo bere'ye rekor müraacat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i korkutan ihbar asılsız çıktı!
İzmir Karşıyaka'daki ek adliye binasında bomba olduğu ihbarı üzerine olay ...
O uçak Cumhurbaşkanı Erdoğan için İzmir’den gitmiş!
Erdoğan'ı İstanbul'a getiren TC-ATA uçağının, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan ...
Kahreden haber: Çukurca'da 3 asker şehit
Hakkari’nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler ...
 
İzmir'de çifte FETÖ baskını: Yargı yapısı ve işadamlarına operasyon
İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
Fırat Kalkanı'nda 5 terör hedefi vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, ...
Avrupa Şampiyonu boksör kardeşlere silahlı saldırı
Adana'da Avrupa Şampiyonu milli boksör kardeşler Buğra Öner ve Alptuğ ...
 
G.Saraylı eski futbolculara 22 yıl hapis istemi
FETÖ'nün 'futbol yapılanması'na yönelik soruşturma sonunda hazırlanan ...
Darbenin kritik isminin kuzeni 'kaçarken' İzmir'de yakalandı!
İzmir'de hazırlanan FETÖ iddianamesinde "TSK imamı" olduğu belirtilen ...
İzmir'i korkutan iddiaya raporlu yanıt: 3-4 km’lik bir fay…
İzmir Körfezi’nde 6-6.5 büyüklüğünde depreme neden olabilecek 3-4 kilometre ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva