HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:17

Turistik ilçede akıl almaz olay: Başkan ilçesini haczetti!

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın talimatıyla belediyeye borcu olan herkesin hesaplarına haciz uygulandı. Başta Foça esnafı olmak üzere binlerce kişi mağdur olurken hiç kimse alışveriş yapamadı. Foça Esnaf Odası Başkanı Sedat Özdemir, “Mağduriyetimizi başkana anlattık. O da ‘borcumuz çok, maaşları bile ödemekte zorlanıyoruz’ dedi. Haksız diyemem ama haklı da diyemem” ifadelerini kullandı.

Turistik ilçede akıl almaz olay: Başkan ilçesini haczetti!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında ekonomik sorunlarla boğuşan yerlerin başında gelen İzmir’in Foça ilçesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP’li Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın talimatıyla gelirlerin arttırılması ve mali durumun düzene sokulması için çalışma başlatıldı. Belediyenin mali hizmetler müdürlüğü ekipleri piyasadan alacakları rakamı Başkan Fıçı’nın önüne koyunca tüm ilçeyi kilitleyen akıl almaz bir durum patlak verdi.

Belediye yönetiminin önerisi, başkanın da talimatıyla ilçe genelinde emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan-reklam-tabela vergisi bulunan herkesin şirket ve şahsi hesaplarına bloke konuldu. Belediyenin uyguladığı e-haciz sonrasında borcun miktarına bakılmaksızın hesaplardaki tüm hareketler sınırlandırıldı. Hiçbir işlemin yapılmadığı banka hesapları dondurulurken binlerce kişi mağdur oldu.  Gelişmelerden habersiz alışveriş yapanlar, bir yere gidip ödeme yapmak isteyenler, otomatik ödeme talimatı bulunanlar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş isyan etti.

Uygulanan e-haciz işlemi sonrasında mağdur olan Foça esnafı da belediyeye koşarken Belediye Başkanı Fıçı “kararlıyız, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ZOR DURUMDAYIZ
Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir yaptığı açıklamada, kendisini çok sayıda kişinin aradığını ifade ederken mağdur vatandaşlar arasında ilçede konutu bulunan, yazlıkta yaşayan ya da arsası-gayrimenkulü bulunanların da yer aldığını söyledi. Özdemir, “Belediyenin uygulaması sonrasında durumu, mağduriyeti sayın başkana anlattık. O da bize ‘borcumuz çok, maaşları bile ödemekte zorlanıyoruz’ dedi. Sonrasında kararlı olduğunu, vazgeçmeyeceğini anlattı. Görüşmemizde “bunu yapmakta haksız mıyım?’ diye soru sordu. Biz esnaflarımızın, vatandaşların mağdur olmasını istemiyoruz. Belediye başkanının yaptığına ‘haksız’ diyemeyiz ama kendisinin tamamen haklı olduğunu da söyleyemeyiz.  Bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Aksi halde kendi durumlarından haberi olmayan insanlar sadece Foça’da değil dışarıda da mağdur oluyor” diye konuştu.

Kendisine gelen telefonların sayısının arttığını anlatan Özdemir trajikomik örneklerin yaşandığını ifade etti. Özdemir şunları söyledi:

“Foça’da yaşayan bir hemşehrimiz İstanbul’da havalimanından İzmir’e gelmek için beklediği sırada bir adet su almak istiyor. Yanında hiç nakit parası olmadığı için kredi kartını uzatıyor. Hesaplarında e-haciz uygulandığı için ve parası bloke olduğu için bir şişe suyu alamıyor. Su içmeden yolculuk yapmak zorunda kalıyor.  Şimdi o vatandaşımız bana ‘ben o içemediğim suyu ne olursa olsun hayatım boyunca unutmayacağım’ dedi. İnsanlar restoranlarda yemek yerken, alışveriş yaparken habersiz mağdur oldular. Biz belediyeyi anlıyoruz ama insani olarak bunları vatandaşa yaşatmak zorunda da değiliz”

 
Karısını bıçaklayarak öldürmüştü... Sanıktan 'pişmanım' savunması!
 
Beşiktaş hisselerinde rekor seri: 14 gündür düşüyor
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mayıs 2024 Salı 11:43

Belediyeelrini yönetip batırmadığınız bir şehir var mı?

Yorumu oyla      0      0  
SÖZDE 14 Mayıs 2024 Salı 10:22

AL SANA HALKÇI BELEDİYE

Yorumu oyla      2      2  
HÜNMANİST 14 Mayıs 2024 Salı 09:12

BAŞKAN SONUNA KADAR HAKLI

Yorumu oyla      6      2  
Mine 14 Mayıs 2024 Salı 08:12

Belediye Başkanı seçim zamanı benim adayım değildi.Ama bu uygulamasını haklı buluyorum.Hele esnaf hiç konuşmasın.Foca ,İzmir''e yakın olduğu için kış aylarında bile özellikle dolup,taşıyor.Restoranlarda,kafelerde oturacak yer bulunmuyor.Hicbir restoran istemedikçe fatura ve fiş de vermiyor,eee o zaman doğru dürüst de vergi vermiyor.Gelelim halka.Sen emlak vergini,Cevre Temizlik Vergini,elektrik-su faturani zamaninda odemezsen belediyenin geliri nereden olacak? O ZAMAN PAMUK ELLER CEBE ZAMANI !!!Diğer taraftan belediye personeli de büyük bir rahatlık ve umursamazlık içinde çalışıyor.Onlar da kendilerine gelsin.Foca pislik,bakimsizlik içinde.

Yorumu oyla      9      1  
baran 14 Mayıs 2024 Salı 06:44

Alen yanlış gencer kötü ekonomi ile belediyelerin batırılması farkli işlerdir. Zırvalayıp durma bankmatik işçisi; Seninv benzerlerin gibi hiç bir iş yapmayan bankamatikçiler beldi.lerin sırtına kene gibi yapışmış. Bir nevi eşkiyalık; kapı önüne konduğunda problemler çözülmeye başlar. Ekonomi dersini kahve köşelerinde anlatırsın artık.

Yorumu oyla      1      1  
Asli unsur 14 Mayıs 2024 Salı 06:23

Özet olarak diyor ki esnaf-beld. bankamatikçileri-adrese teslim ihaleler ile tüm İzmir in ilçelerinin belki de İstanbul Adana bilhassa Ankara nın bütçesini belledik içine ettik. Durum gayet açık. Seçim öncesi chp den zerre taviz vermeyen düşük akıllar bile alyhte yazmaya başlamış; maaşlar yatmayınca durum tersine dönüyor demek. Kendilerini burada üç beş cümle yazınca potansiyel siyasi güç gören hödükler İzmir in sırtına kene gibi yapışıp sağa sola pislik atarak attığınızın iftiraların size geri döneceğini hiç düşünmediniz değil mi?

Yorumu oyla      0      0  
Vazgeçersen , kaybedersin 13 Mayıs 2024 Pazartesi 21:11

Belediyeye borcum var . . Bankada param da var . Borcumu Ödemiyorum . Eeeee. Haciz gelince mağdurumda mağdurum . Vergisini , borcunu harcamalarından kısıp ödeyen ne oluyor ki acep . . Su içemeyen . vatandaş , sadece içemediği suyu değil borcunu da unutmaz .

Yorumu oyla      12      0  
Z.Ülkü Göçet 13 Mayıs 2024 Pazartesi 20:15

Her su içiste o anı hatırlaması güzel olmuş.Esnaf için de"YAZ TAHTAYA AL HAFTAYA"devri bitmeli.İcemediği su isçilerin alamadığı maaşı hatırlatsın ona iş hayatı boyunca.

Yorumu oyla      4      0  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 19:50

Nasılda şeytanın avukatlığına soyunanalar yakınmaya başladı. 1-Bld çalışanları doğru dürüst çalışmayıp hakkını vermeden aylığı alıyorlar. 2-Esnaf vs dediklerimizde yıllardır kamuya bld ait gerek kiralık gerekse zaten cüzi miktarda ki vergilerini ödemeden malum şımarık tavırları na göz yumulmuş haksız kazançı ceplerine indirmişlerdi. pekiiii vergisini zamanında ödeyen illa kamudan geçineyim diye kamu sırtında vermeden hep almayı görev edinenlere neden bu musahama. o zaman herkes ödemesin adalet sağlansın öylemi.yoooo birileri hep görevini yapsın ama öbürleri şımarıkça torpille kollamayla kirasını vergisini ödemesin.bunumu takdir edelim.

Yorumu oyla      4      0  
13 Mayıs 2024 Pazartesi 18:26

Aslında sorulması gereken soru Foça Belediyesinin kasası neden boş? bildigimiz kadarıyla son senedir chp yönetiyor, acaba önceki başkanlar kasayımı boşalttılar? Yeni Başkan zaten zor bir kış döneminden çıkan esnafla kısa sürelki çözüm bulacağına sorunun kaynağını bulup konuyu yargıya taşımalıdır

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin uyardı: Seferihisar’dan hobi bahçesi almayın!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, son dönemde tarım dışı yapılaşmanın ...
Büyükşehir kapasite artışı için düğmeye basmıştı… Bakanlıktan ön onay geldi!
Kentteki nüfus artışları sonrası arıtma tesislerindeki kapasitelerde artışı ...
Başkan Hatice Gençay'dan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Dikili Belediyesi'nden ‘otopark’ kararı: Ver parayı, al ruhsatı!
Dikili Belediyesi’nin ilçe sınırlarında riskli yapıların dönüşüme teşvik ...
Selçuk’taki WC işletmelerinde tadilatlar başladı
Selçuk Belediyesi ilçedeki tüm umumi WC işletmelerinde köklü bir çalışma ...
Emiralem Çilek Festivali'ne büyük ilgi!
Menemen’de bu yıl 14. kez gerçekleştirilen Emiralem Çilek Festivali, yüz ...
 
Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor
Okul öncesi eğitimde “Yerinde öğrenme modeli” ile fark yaratan Bayraklı ...
Karşıyaka’da ‘katılımcı yönetim’ dönemi!
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, adaylık döneminde verdiği ...
Başkan Duman’dan Ova bölgesine müjde
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ova bölgesine kapalı pazar yeri yapılacağının müjdesini verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva