HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2016 Cuma - 12:05

İzmir’de darbe karşıtı vatandaşlara silahlı saldırı iddianamesi hazır: Ne ceza istendi?

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de bir kişinin darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş etmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin biri tutuklu 5 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Metin A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıla kadar hapis cezas

İzmir’de darbe karşıtı vatandaşlara silahlı saldırı iddianamesi hazır: Ne ceza istendi?

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi bir kişinin, darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş etmesi ve bu olayda bir kişinin yaralanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, o gece, sela okunmasından rahatsız olan alkollü sanıkların camiye girerek ellerindeki içki şişelerini kırdıkları ve taşkınlık çıkardıklarına yer verildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Metin A. hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "kasten hayati tehlike doğuracak şekilde silahla yaralamak", "6136 sayılı Yasa'ya muhalefet" ve "mala zarar verme" suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tutuksuz sanıklardan Ali C, hakkında "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "6136 sayılı Yasa'ya muhalefet" ve "dini mekanlara hakaret" suçlamalarından 14 yıla kadar, diğer sanıklar Cumhur B, Sedat K. ile Ceyhun C.A'nın ise "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "dini mekanlara hakaret" suçlamalarından 11 yıla kadar mahkumiyeti talep edildi.

Sanığın evinde 1 ABD doları bulundu
İddianamede, darbe girişiminin yaşandığı gece Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla FETÖ mensuplarına karşı halkın direnişe geçmesi amacıyla camilerden sela okunmasının istendiği hatırlatıldı.

Sanıkların, alkollü şekilde girdikleri Bostanlı Camisi'nde sela okunmasına engel olmaya çalıştıkları vurgulanan iddianamede, "Sela okunması üzerine şüphelilerin aldıkları alkolün de olumsuz etkisiyle caminin içine girerek sela okunmasını engellemeye çalıştıkları ancak içeride kimseyi göremeyince ellerindeki içki şişelerini yere atarak kırdıkları ve taşkınlık yaptıkları görülmüştür. Ayrıca sanık Metin A'nın evindeki aramalarda 1 ABD doları bulunmuştur." denildi.

Konak Meydanı'nda toplanan darbe karşıtı vatandaşlardan bazılarının Bostanlı'daki olaylardan haberdar olmasıyla bu bölgeye geldikleri, bu sırada sanıklar Metin A. ile Ali C'nin silahlarıyla havaya ateş ettikleri, sonrasında ise Metin A'nın hedef gözeterek grubun üzerine ateş ettiğine değinilen iddianamede, bu esnada mağdur Ali Gürsu'nun "hayati tehlikesi olacak" şekilde yaralandığı kaydedildi.

İddianamede şu değerlendirmelere yer verildi: "Yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarında pek çok şüphelinin evinde darbe gecesi bir nevi kimlik kartı yerine geçecek olan bir dolar bulunmuştur. Bu dolarların terör elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgüt üyelerine gönderildiği, bu dolarların örgüt lideri tarafından okunduğu ve bu şekilde dini bir telkinde bulunulduğu değerlendirmektedir. Şüphelilerin büyük bir bölümü savunmalarında, 'koleksiyon amaçlı bu paraları biriktirdiklerini' ifade etmişlerse de anılan paranın düğünlerde orkestranın ayaklarının altına atılan sıradan, kolayca bulunan bir para birimi olması nedeniyle bu ifadeler samimi bulunmamıştır."

İddianamede ayrıca, FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminde silahlı dışarı çıkan Metin A'nın, darbenin sivil ayağı olarak selanın okunmasını engellemeye çalıştığına dair kanaate varıldığı kaydedildi.

Olay
FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de bir kişinin darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş etmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettiği Metin A. (43), Cumhur G.B. (36), Ali C. (24), Ceyhun C.A. (30) ve Sedat K'yi (32) gözaltına almıştı.

Metin A, 11 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

 
Mavi Marmara davasında savcıdan flaş talep
 
Buca'da 30 ayda 60 milyonluk yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavi Marmara davasında savcıdan flaş talep
Mavi Marmara davasının, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşma gerekçe gösterilerek ...
'Bordo bere'ye rekor müraacat!
Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanması için Milli ...
İzmir'deki 'Şeb-i Arus davetiyesinde M.K.A skandalı’nda 2 kritik açıklama
Şeb-i Arus töreninin davetiyesinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun ...
 
İzmir'i korkutan ihbar asılsız çıktı!
İzmir Karşıyaka'daki ek adliye binasında bomba olduğu ihbarı üzerine olay ...
O uçak Cumhurbaşkanı Erdoğan için İzmir’den gitmiş!
Erdoğan'ı İstanbul'a getiren TC-ATA uçağının, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan ...
Kahreden haber: Çukurca'da 3 asker şehit
Hakkari’nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler ...
 
İzmir'de çifte FETÖ baskını: Yargı yapısı ve işadamlarına operasyon
İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
Fırat Kalkanı'nda 5 terör hedefi vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, ...
Avrupa Şampiyonu boksör kardeşlere silahlı saldırı
Adana'da Avrupa Şampiyonu milli boksör kardeşler Buğra Öner ve Alptuğ ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva