HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2018 Cuma - 10:05

Güzelbahçe'de ilk sefer heyecanı: Hem hızlı, hem modern, hem keyifli

Kent içi ulaşımda Körfez'den daha yoğun yararlanmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçelilerin heyecanla beklediği gemi seferlerini başlattı. Sabah 07.35’de Güzelbahçe İskelesi'nden Konak’a ilk seferini yapan geminin yolcuları arasında Başkan Aziz Kocaoğlu da vardı.

Güzelbahçe de ilk sefer heyecanı: Hem hızlı, hem modern, hem keyifli

Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilen Güzelbahçe seferlerinin startını verdi. Güzelbahçelilerin sabırsızlıkla beklediği ilk vapur seferi 07.35’de Konak’a hareket etti.

Yoğun ilgi gösterilen ilk sefere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve ilçe meclis üyeleri de katıldı. Güzelbahçeliler Başkan Kocaoğlu'nu Türk bayrakları ve İzmir Marşı eşliğinde karşıladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Melis Üyesi İsmail Kandemir ise balıkçı esnafı adına Başkan Kocaoğlu’na sinarit balığı hediye etti.

GÜLE GÜLE KULLAN GÜZELBAHÇE
Mordoğan, Urla ve Foça’dan sonra Güzelbahçe’de de vapur seferi başlattıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Güzelbahçe’ye iskele yatırımımızı yaptık ve vapur seferlerini yapacak duruma geldik. Bugün de Güzelbahçeli hemşerilerimizle birlikte ilk seferi gerçekleştiriyoruz. Umuyorum vatandaşlarımız destekler ve biz de bu hizmetimize devam ederiz. Sabah işe gelenler ve akşam evlerine dönenleri deniz havasıyla buluşturup evlerine taşıyabiliriz. Yaşatmaya çalışacağız. Tabii ki de hem Güzelbahçeliler hem de Urlalılar destek verirse. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Güle Güle kullan Güzelbahçe” dedi.

HEM MODERN HEM HIZLI HEM DE ÇOK KEYİFLİ
Modern gemileri İzmir’e kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise “Güzelbahçe, Yarımada’nın hemen kapısı. Vapur seferleri ise hemşerilerimizin uzun müddettir beklediği bir olaydı. Vapurla ulaşım çok keyifli. Güzelbahçelilerin, Seferihisarlıların ve tüm komşu ilçelerin modern, hızlı gemilerle ulaşım yapmalarını diliyorum. Önemli olan bu seferin konması değil kullanılmış olmasıdır. Ne kadar kullanılırsa, sefer sayıları da o kadar artacaktır” şeklinde konuştu.

DONANMA MÜRETTEBATI DA SELAMLADI
"İhsan Alyanak" vapurunun ilk Güzelbahçe seferi sırasında, tatbikat amacıyla İzmir’de bulunan donanmaya ait TCG Kemal Reis ve TCG Göksü gemilerinin mürettebatı da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu selamladı.

GÜZELBAHÇELİLER NE DEDİ?
İZDENİZ'in Güzelbahçe seferleri için yaptığı ilk sefer sakinlerini de çok mutlu etti. İlk vapurun seferine katılmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirten Fadime Özkalay, “Güzelbahçelilerin her gün merakla beklediği bir olaydı. 5 senedir bu ilçede yaşıyorum. İlk seferin heyecanından sabah altıda kalktım ve dedim ki ‘Bu vapura yetişmem lazım.’ Çok mutluyuz. Bundan sonra otobüse binmek yok” dedi.

Güzelbahçe vapurlarının hizmete girmesiyle büyük bir lükse kavuştuklarını dile getiren Mürüvet Ağar, “Güzelbahçe’yi çok seviyorum. Karşı komşumuz Karşıyaka’yla deniz ulaşımı yoluyla gidip gelemiyorduk. Şimdi ise deniz ulaşımı hem işe gidip gelecekler hem de vatandaşlar için inanılmaz bir fırsat oldu. Trafik keşmekeşi olmadan, insanların kalabalığından sıyrılmış bir biçimde bir ulaşım yapacağız. Çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Güzelbahçe deniz keyfiyle buluştu” şeklinde konuştu.

Şahal Pazır ise duygularını şu cümlelerle anlattı:

“Çok uzun müddettir Güzelbahçe seferini bekliyorduk. Sabah erkenden kalkıp ilk sefere binmek için hazırlandık. Artık trafiğe girmeden, denizin içerisinde huzurlu bir yolculuk yapacağız. Deniz yolculuğu hem çok keyifli hem de Güzelbahçe’ye yeni bir değer oldu.”

 
Çiğli Belediyesi'nden Ramazan sofrası
 
Konak'ta minik kramponlar göz doldurdu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 19 Mayıs 2018 Cumartesi 14:33

Çok geç kalınmış büyük eksiklikve ihtiyaç Emeği geçenlere çok teşekkürler.

Yorumu oyla      9      5  
Ali İhsan 19 Mayıs 2018 Cumartesi 08:50

Güzelbahçe ye yakışır emeği geçen herkese teşekkürler

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 18 Mayıs 2018 Cuma 16:05

Vapur ile İZBAN aynı tip ulaşım aracı mı ki otobüsler iptal olsun ? Bu nasıl mantık ? Aradaki yolcu yürüsün mü ? Vapur dediğimiz şey bir uçtan bir uca yolcu taşır , tren ile alakası yoktur. Torbalı'da da otobüsler İZBAN'a aktarma yapıyorlar ki doğal olanı da bu. İZBAN Torbalı ' nın haftalık yolcu sayısı da 50 bin civarında. Rakamlar böyleyken birde tren ile paralel giden otobüs mu koysunlar ?

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2018 Cuma 15:31

güzelbahçe bostanlı hattı daha iyi olmaz mı

Yorumu oyla      10      5  
İzban 18 Mayıs 2018 Cuma 14:15

Torbalı’ya İzban geldi Otobüs hattını iptal ettiler, Güzelbahçe’ye vapur geldi hadi otobüs hattını iptal edelim demesinler !

Yorumu oyla      9      10  
vay be 18 Mayıs 2018 Cuma 13:51

Sayın Kocaoğlu kocaman bir alkışı hakediyor. Ama nedense bekletilen izinlerden söz etmiyor, Urla ve Karaburun sefer izinleri bekleniyordu bakanlıktan, ne oldu o izinlere?

Yorumu oyla      10      5  
Ulaşım 18 Mayıs 2018 Cuma 13:04

Güzelbahçe - Konak arası otobüs+ metro veya otobüs + tramvay 2.86.-TL. Vapur ise 7,00.- TL. 2016 Şubat ayında aktarma hakkı iptal edilen çevre kentli mecburen dolmuşla ulaşımı tercih ettiğinden belediye otobüslerinin ücretli yolcu sayısı azalmıştır . Bu nedenle Güzelbahçe vapur yolcu sayısını çoğaltmak için ücreti makul seviyeye çekilmelidir . Ha parası olan faydalansın diyorsanız o ayrı bir konu !

Yorumu oyla      13      5  
Bornovalı 18 Mayıs 2018 Cuma 11:31

İyi ki varsın Kocaoğlu...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nden Ramazan sofrası
Çiğli Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle Çiğlili yüzlerce vatandaşa farklı ...
İzmir’in turizm cennetinde toprağın altından çıkanlar şok etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme'nin su şebekesini baştan sona yeniliyor. ...
Urla'da alternatif ürün zamanı: İlk fidan Başkan Uyar'dan
Alternatif ürün üretimi ve yaygınlaştırılması konusunda son zamanlarda ...
 
Selçuk’ta spor atağı: 19 Mayıs’a özel turnuva
Selçuk birbirinden önemli spor ataklarına ev sahipliği yaparken; diğer ...
İzmir'de köylüler belediye binasını bastı!
Meclisin geçtiğimiz günlerde Çaltılıdere’deki 3, Bozköy’deki 4 parselin ...
Buca’da ilk iftar Kasaplar Meydanı’nda 
Buca Belediyesi Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Bucalılar ...
 
Bornova, 19 Mayıs'a hazır
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
Narlıdere'de çiçek gibi festival
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali, eski belediye binası ...
Konak'ta Mehmet Erdem rüzgarı esecek
Konak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı son ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva