HABERLER>SPOR
29 Nisan 2024 Pazartesi - 13:35

Göztepe'de Süper Lig coşkusu!

1'inci Lig'de evinde Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Göztepe bitime 2 maç kala Süper Lig'e yükselmeyi garantilerken, camianın hasreti 2 sene sürdü. Son olarak 2021-22 sezonunda Süper Lig'de yer alıp küme düşme üzüntüsü yaşayan sarı-kırmızılılar, çabuk ayağa kalkmasını bildi. Geçen sezon başında kulüp hisselerinin yüzde 70'ini alan ve futbol şubeyi yöneten Sport Republic şirketi Göztepe'yi hedefine 2 sezon içinde ulaştırmayı başardı.

Göztepe de Süper Lig coşkusu!

Gençlerbirliği maçı için İzmir'e gelen Ankersen, elde edilen şampiyonluk sonrası çok büyük mutluluk yaşadı. Ülkesi Danimarka'da Midtjylland'ı zirveye taşıyan, İngiltere'de Brentford'u 74 yıl sonra Premier Lig'e çıkaranların başında gelen Rasmus Ankersen, kariyerine önemli bir başarı daha ekledi. Gürsel Aksel Stadı'ndaki büyük coşkuyu yerinde yaşayan Ankersen, Mehmet Sepil, Sportif Direktör Ivan Mance ve VEO Kerem Ertan'la birlikte sahaya inip sevince ortak oldu. Oyuncularla birlikte tribünleri dolaşan Rasmus Ankersen tüm camiayla gurur duyduğunu belirterek, "Herkesi tebrik ediyorum, bu şampiyonluğu hak ettik" dedi.

100'ÜNCÜ YILDA SÜPER LİG'DE
Göztepe, Gençlerbirliği zaferiyle kuruluşunun 100'üncü yılını kutlayacağı 2025 yılını Süper Lig'de geçirmeyi de garantiledi. 14 Haziran 1925'te kurularak Türk futbolunun en köklü kulüplerinden olup 29 yıl Süper Lig'de yer alan, ülkemizin Avrupa'da yarı final oynayan ilk takımı olan Göz-Göz, 2 sezonluk aranın ardından gerçek ligine döndü.

GÜRSEL AKSEL'DE TARİHİ GÜN
Gürsel Aksel Stadı ise dün tarihi günlerinden birini yaşadı. 26 Ocak 2020 tarihinde ilk kez Göztepe'nin Beşiktaş'la oynadığı maçta kapılarını açan statta ev sahibi sarı-kırmızılılar, ilk kez şampiyonluk mutluluğunu yaşadı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran futbolseverler koreografi gösterisiyle adeta görsel şov yaptı. Maç sonunda ise yaşanan coşku görülmeye değerdi. Hiçbir taraftar sahaya girmezken, ışık ve müzik gösterileri Gürsel Aksel Stadı'na festival alanına çevirdi. "Şampiyon Göztepe" tişörtlerini giyen futbolcular, teknik ekip ve personelle Süper Lig sevincini doyasıya kutladı. Disiplinli yapısıyla ön plana çıkan teknik direktör Stanimir Stoilov da ilk kez tribünlere gelip üçlü çektirdi.

STOILOV'LA BAŞARI GELDİ
Göztepe'de göreve 13'üncü haftada başlayan ve takımı 6'ncı sırada devralan Bulgar çalıştırıcı, müthiş bir performans ortaya koydu. Göz-Göz'de 20 maça çıkan 56 yaşındaki teknik adam, 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Stoilov yönetiminde 46 puan toplamayı başaran Göztepe, bitime 2 maç kala en yakın rakibi Sakaryaspor'a 9 puan fark atmış oldu. Oyuncular da maçın ardından basın toplantısı odasına gelerek tecrübeli çalıştırıcıyla zaferi kutladı. Stoilov'u ıslatan futbolcular ardından hocalarıyla birlikte tezahüratlar da yaptı. Bulgaristan ve Kazakistan'da yaşadığı şampiyonluklara Türkiye'yi de ekleyen Stoilov ise gelecek sene de işlerinin yoğun olacağını belirterek, Göztepe ile yola devam edeceğinin sinyallerini verdi.

"Bu kulüp, bu taraftar, bu şehir Süper Lig'de olmayı hak ediyor" diyen Stoilov, "Taraftarımızdan seneye de bizi Süper Lig'de her zaman desteklemelerini istiyorum. Seneye Süper Lig'de taraftarımızın için elimizden gelenin en iyisini yaparak en iyi performansımızı göstereceğiz. Tüm kulüp çalışanlarına, bu kulüp için emek veren herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Herkes büyük bir mücadele gerçekleştirdi. Aynı zamanda özellikle Rasmus Ankersen, Ivan Mance ve Mehmet Sepil'e teşekkür ediyorum. Bana her zaman, ilk andan beri güven verdiler. Bu büyük kulübün Süper Lig'de olmasını istiyordum, bunu başardığımız için çok mutluyum" dedi.

FIRATCAN'DAN MUTLUSU YOK
Gençlerbirliği maçında ilk golü atarak şampiyonluk ateşini yakan sağ bek Fıratcan Üzüm, kariyerinin en mutlu anını yaşadığını söyledi. Sezon başında Ankaragücü'nden transfer edilen 24 yaşındaki oyuncu, "İnanılmaz gururluyum. Çok anlamlı bir maçta hayatım boyunca unutamayacağım bir gol attım. Yaşadığım mutluluk ve gurur tarif edilemez. Bu şampiyonluğu hak ettik" dedi.

KAPTAN İSMAİL GURURLU
Göztepe'nin kaptanı İsmail Köybaşı kendileri için çok değerli bir şampiyonluk kazandıklarını söyledi. Yaşadığı sakatlık nedeniyle son haftalarda forma giyemeyen tecrübeli futbolcu, "Bu başarıda herkesin payı var. Tüm camiamıza, taraftarımıza armağan olsun. Sonuna kadar hak ettik. Geçen sezon da bu sevinci yaşayabilirdik. Sonuçta hedefimize ulaştık. 100'üncü yılımızda layık olduğumuz yerde olacağız" diye konuştu.

MEHMET SEPİL TAKIMI AĞIRLADI
Göztepe'nin eski başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig sevincini en içten yaşayan isimlerin başında geldi. Şu an Göztepe Olimpik Branşlar Başkanı olan Sepil, Gürsel Aksel Stadı'ndaki yerini alıp maçın ardından saha içindeki mutluluğa ortak oldu. Oyuncuları ve teknik ekibi tek tek kutlayan Mehmet Sepil, takımı maçın ardından fabrikasında ağırladı. Yönetime, teknik ekibe ve oyunculara kokteyl veren Mehmet Sepil, Başkan Rasmus Ankersen, Sportif Direktör Ivan Mance ve Teknik Direktör Stanimir Stoilov'la zafer pozu vermeyi de ihmal etmedi.

TARAFTAR UYUMADI
Gençlerbirliği galibiyetiyle Süper Lig coşkusu yaşayan Göztepe'de taraftarlar sabaha kadar uyumadı. Gürsel Aksel Stadı'nda yerini alan Göztepeliler şampiyonluk sevincine yakından şahit olurken, on binlerce taraftar da Paten Parkı'nda kurulan dev ekrandan maçı takip etti. Gelen şampiyonluk sonrası Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Güzelyalı'da büyük coşku yaşandı. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenen taraftarlar Süper Lig'i doyasıya kutladı.

KUTLAMALAR BODRUM MAÇINDA
Süper Lig biletini bitime 2 maç kala alan Göztepe'de kutlama son hafta iç sahada oynanacak Bodrum FK maçında yapılacak. Şampiyonluk kupasını da o gün havaya kaldıracak Göztepe'de taraftarlar Bodrum FK müsabakasında Levent Yüksel konseriyle coşacak. Tribünlerin her maçta büyük coşkuyla söylediği 'Medcezir' şarkısını seslendiren Levent Yüksel karşılaşma öncesinde sahne alacak. Göztepe takımı maçın ardından ise üstü açık otobüsle şehir turu atacak.

 
Karşıyaka'ya voleybolda Kübalı iki yıldız!
 
Karşıyaka'da kongre tarihi netleşti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ya voleybolda Kübalı iki yıldız!
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nden yıllardır Sultanlar Ligi'ne dönmeye ...
Altay'da Biçer yeni sezondan ümitli!
1'inci Lig'de küme düşmesi kesinleştikten sonra prestij mücadelesi veren ...
Beşiktaş 'Beyaz Futbol' için harekete geçti
Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören futbolcuları Al Musrati ...
 
Stoilov, takımını Süper Lig'e çıkaran 6. yabancı çalıştırıcı oldu
1. Lig'de bu sezondan itibaren yabancı teknik direktörle çalışmanın serbest ...
Erden Timur'dan 'tarikatçı' isyanı: Alevi olduğumu açıklamak zorunda kaldım!
Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, katıldığı programda, ...
Ankara'da bir tuhaf maç: Şutsuz maçta iki takım da kazandı
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Nazilli Belediyespor ve Ankaraspor arasındaki ...
 
Şampiyonluk kutlamasında kavga: 6 gözaltı!
İzmir'in Konak ilçesinde Göztepeli taraftarların kutlamaları sırasında ...
Panathinaikos'a şampiyonluk yolunda büyük darbe
Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu'nun 8. haftasında Fatih Terim'in ...
Muhittin AKBEL yazdı... Buralara bir daha dönme Göztepe!
Muhittin AKBEL yazdı... Buralara bir daha dönme Göztepe!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva