HABERLER>YEREL MEDYA
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 16:13

Gözlem Gazetesi’nden çeyrek asır kutlaması

Ekonominin ve siyasetin nabzını tutan Gözlem Gazetesi, 25. kuruluş yıldönümünü Alsancak Tarihi Havagazi Fabrikası'nda verdiği kokteyl ile kutladı.

Gözlem Gazetesi’nden çeyrek asır kutlaması

1991 yılından bu yana ekonomiye ve politikaya yön vererek reel sektörün nabzını tutan Gözlem Gazetesi, 25. yayın yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen törene yerel yöneticiler, siyasetçiler, gazeteciler, sektör temsilcileri, oda başkanları katıldı. Törenin ev sahibi Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeynep Gürel, 'farklı' gazete olmak için çıkılan bu yolda geçirilen 25 yılı özetledi.



Gözlem'in bugün 30 bin okura ulaştığını, tarafsız ve dürüst ve objektif haberleriyle fark yarattığını vurgulayan Zeynep Gürel, “Benim için Gözlem’in çizgisini korumak, değiştirmeden yol almak önemli bir hedefti. Ve bugün geldiğimiz noktada bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyorum. Gözlem’le insanların hayatlarına dokunduğumuzu, el verdiğimizi, sesleri olduğumuzu düşünüyorum. Bir haber satırı, bir fotoğraf karesiyle çeyrek asırdır binlerce gözle buluşuyoruz. Ve buluşmaya, hayatlarına dokunmaya, özgür ve doğru haberi sayfalarımıza taşıyacağımıza söz veriyoruz. Başarmanın önündeki en büyük çekici güç 'inanç'. Biz, Gözlem’e inandık. Prensiplerinden taviz vermeyince ve sadece gerçekleri yazınca, tüm kilitler açılıyor aslında. 25 yılda, değiştik, büyüdük ama en önemlisi güçlendik. Yaralarımız olmadı mı? Elbette oldu. “Nerede kalmıştık” diyerek ilk günkü şevkle yola yeniden koyulduk. Engellerden yılmadık, öncü olduk, haberlerimizle ses getirdik. Bizim işimiz “haber” ve işimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
'ANA İLKELERİMİZDEN AYRILMADIK'
Gözlem'in 25. yaşına basmasının onurunu ve gururunu yaşadıklarının altını çizen Gözlem Gazetesi Kurucu Başkanı Çetin Gürel, Gözlem okumanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak yaptığını konuşmasında, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve demokratik hukuk devletini savunucusu olarak belirledikleri ilkelerinden hiç bir zaman ödün vermediklerini ifade etti. Gözlem'in yola ekonomiye ve politikaya yön verenlerin gazetesi olarak çıktığını belirten Çetin Gürel, bugün halen bu mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Gürel konuşmasına şöyle devam etti: “Başka kurumlarda çalışmakta olanlar da dahil, bu mücadelemizde bize destek olanlara ve bütün okuyucularımıza şükranlarımı sunmayı ulvi bir görev sayıyorum. Bu mutlu gecemizde, bu görevi yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyor ve sizlerle paylaşıyorum. Bugün ayaktayız ve ana ilkemizden ayrılmadan yolumuza devam ediyoruz.”
 
25 YILLIK 'GÖZLEM'CİLER
Konuşmaların ardından Gözlem'de 25. yılını dolduran çalışan ve yazarlardan Ali Nail Kubalı, Ali Abalı, Öcal Uluç, Güman Kızıltan ve Yılmaz Salım'a günün anlam ve önemini temsilen üzerinde güzel temennilerin yazılı olduğu nazar boncuğu ve çiçek verildi. Gözlem'e 25 yıldır köşe yazısı yazmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Güman Kızıltan,  “İlk günden beri inandığımız tek bir şey vardı o da gazetemizin fikriyatı ve inancı. Bir günden bir güne yazdığım satırlara en ufak bir müdahalesi olmayan gazetede hür yazmanın keyfini bana tattıran bu güzel aileye teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.
Gazetenin kuruluşundan itibaren yazdığı yazılarla adından söz ettiren Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ise yaptığı konuşmada, Gözlem'de çalışmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı.
'Gözlemci olmak tıpkı Gözlem okumak gibi bir ayrıcalıktır' diyen Uluç, “Yıllardır beraber olduğum danışma kurulu üyelerimizle, patron ailemizle ve bizlerle beraber çalışan genç arkadaşlarımızla ve Gözlem'e emek veren bütün kardeşlerimle beraber şunu iyi biliyoruz ki; Gözlemcilik sadece bir gazetecilik mesleği değil, bir yaşam tarzıdır. Çağdaş, Atatürkçü, cumhuriyetçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasında yazılı, değiştirilemez maddelerin savunucusu, ahlakçı, inançlı, inançlı olanlara saygılı bir yaşam tarzı. Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça bu yaşam tarzı inşallah bayrağı teslim edeceğimiz arkadaşlarımızla da devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen 25. yıl pastasıyla tören sona erdi.



KİMLER KATILDI?
Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, EBSO Başkanvekili Işın Yılmaz, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, KORUNCUK Vakfı Başkanı Işıl Nişli, DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, DTO Meclis Başkanı Geza Dologh, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ve çok sayıda gazeteci, sektör temsilcisi ve davetli katıldı.

 
CHP'li vekilin Soma gözyaşı
 
Dehşet: Gazeteciler canlı yayında öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC’den sert tepki: Yönetmelik dayatma, kabul etmiyoruz!
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce Basın Kartları ...
İGC Başkanı Dikmen: Sansür var, bayram yok!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 24 Temmuz Gazeteciler ...
İGC, Baro Başkanı Özcan'ı ağırladı
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva