HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2021 Salı - 20:15

Gaziemir'de 'Tepe Tesisleri' tartışması: AK Parti'den 'ek delil' uyarısı

Gaziemir Belediyesi'nin Eylül ayı ikinci meclis oturumuna AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca'nın ‘Tepe Tesisleri’ için söylediği "Eski bina ile ilgili karar ile yeni bina için karar alınıyor. Bununla ilgili bizim savcılığa müracaatımız var. Pazartesiden itibaren ek delil ve belgeleri savcılığa sunacağız. Attığınız imzayı lütfen dikkatlice takip edin" ifadeleri tartışmalara neden odlu.

Gaziemir de  Tepe Tesisleri  tartışması: AK Parti den  ek delil  uyarısı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen oturuma ise Belediye Başkanı Halil Arda ise katılmadı. Meclise Arda'nın yerine Başkan Vekili Necati Kırmaz başkanlık yaptı. Meclisin gündeminde ise gündem dışı konuşmalardan ortaya çıkan tartışmalar yer aldı.

ATMACA: ESKİ BİNAYA AİT KARAR İÇİN YENİ BİNAYA UYGULANDI
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak Tepe Tesisleri ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Tepe tesisleri ile ilgili bazı açıklamalar yapmak istiyorum. 2020'nin 2'nci ayında sanırım orada bir karar alındı… Cumhur İttifakı’nın muhalefetine rağmen oy çokluğu ile alındı. Tanımlı parsellerde kalan binanın işletme haklarının 10 yıl süre ile SEYDAŞ isimli belediye şirketine ayni sermaye olarak kullanılması… 7'nci veya 8'nci ayda bu bina yıkıldı. Yıkıldıktan sonra yeni bir bina yapıldı ve süreç bugüne kadar geldi. Bizim bu bina ile ilgili bir soru önergemiz var. Bu binanın kim tarafından hangi şartlar ile yapıldığı ve bu bilgilerin bize verilmesi yönündeydi. Ancak bize verilen cevap belediyede bununla ilgili bilgi veya belge bulunmadığı. Alınan meclis kararı eski tepe tesisleri olarak söylediğimiz binaya ait. Ayni sermayeyi biz hangi bina için yaptık? Yeni bina için. Bunun için biz bir meclis kararı aldık mı? Hayır. Burada eski binaya ait karar için yeni binaya uygulandı" dedi.

ATTIĞINIZ İMZAYI DİKKATLİCE TAKİP EDİN
Söz konusu yapılan tüm çalışmaların devlet kanunu gereği ihale usulü ile yapılması gerektiğini de vurgulayan Atmaca, "Burada çok ciddi bir sıkıntı var binanın yapımı ile ilgili. Belediye şirketleri her ne kadar tüzel kişilikler olsa da 4734 sayılı devlet ihale kanuna tabidir. Yani her harcamayı kanun hükümlerince yapmalıdır. Bununla ilgili EKAP'ı açtık SEYDAŞ'ın yazdığı 3 işlem var. Bunlar pazarlık usulü ile yapılmış ancak hizmet alımı diyor. Yapılan binanın çelik kolonları, çatı ve dış cephe… Bu binanın kalemleri nerede? Belediyemiz kendi imkanları ile yaptığı diyebilirsiniz ancak bu mümkün değil. Orası belediye mülkü değil kamuya ait bir alan. SEYDAŞ'ın yüzde 100'ü bize ait olsa bile burada inşaat yapamaz. Eski bina ile ilgili karar ile yeni bina için karar alınıyor. Bunla ilgili bizim savcılığa müracaatımız var. Pazartesiden itibaren ek delil ve belgeleri savcılığa sunacağız. Attığınız imzayı lütfen dikkatlice takip edin" diye konuştu.

Kamu zararı oluştuğuna dikkat çeken Atmaca, "Bu konuda asıl önemlisi o bina 8-10 yıllık bir binaydı. O binanın yıkılması için bir gerekçe olması lazım. Bu binanın yıkılması da kamu zararıdır. Konu ciddi ve uzun bir süreyi kapsayacaktı. Bu bina ile ilgili de sizlerde çalışmalarınızı araştırmalarınızı yapın" ifadelerini kullandı.

Başkan Arda ve AK Partili Atmaca arasında söz düellosu... Gaziemir'de  'Yeşil' atışma tam gaz!

KIRMAZ: GAZİEMİR BELEDİYESİNE YAKIŞIR BİR BİNA YAPMAYI TERCİH ETTİK
Söz alarak iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Necati Kırmaz, "Uğur beyin soru sorma tarzından başlıyayım. Konu hakkında bilgi almak tarzında sorsan yanıtlardım. Tepe Mahkeme tarafında 2018 yılında tahliye kararı verilmiş ancak biz yönetime gelmeden 1 yıl önce bir rolü tahliyesi yapılmamış. Buranın tahliyesini polis eşliğinde yaptık. Tahliyesini yaptığımız gece burayı kullanan eski kullanıcıları, kepçe ile mevcut eski binanın kirişlerini kolonlarını yer betonlarını, balyozlarla da pisuvar ve lavabolarını kırmıştır. Bina kullanılmayacak bir durumdaydı. Biz bu binayı rehabilite edip kullanmaktansa yıkıp daha uzun vadeli daha sağlıklı Gaziemir Belediyesine yakışır bir bina yapmayı tercih ettik" dedi.

GERÇEKLER ZATEN ORTAYA ÇIKAR
AK Parti Meclis üyelerini Porta Cafe de çaya da davet eden Kırmaz, "Porta konusunda geçtiğimizi hafta hiçbir açılış yapmadan hizmete açtık. Bütün Gaziemir halkını ve sizleri bir şey eleştirmeden önce gelip bir çay için. Çayımız 2 TL. Eski tepe ile karşılaştırın ve biz ne yapmışız. Buradan kim yararlanıyor, kim çay kahve içiyor… 1 haftadır aldığımız teşekkürden gurur duyuyoruz. Sizde gelin orada gelen vatandaşlar ile konuşun. Yakında Atatürk Kültür Merkezi de bitecek onla ilgili de şikayetlerini olacak çünkü oradan da rahatsız olacaksınız. Bu yatırımların muhalefeti rahatsız etmesi kadar normal bir şey yok. Bu açıklamalarınızı birkaç müfettiş tarafından inceleniyor. Sabredelim incelemeler bitsin, gerçekler zaten ortaya çıkar" dedi.

ÇAĞLARSU: EN BÜYÜK SORUN TRAFİK
Başkan Vekili Kırmaz'ın ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Belediye başkanımız yok, çok farklı sorularım vardı ancak kendisi yok. Yine de söylemek istediğim konular var. Canlı yayın konusunda biraz daha ilerlersek, bir değişim olursa mutlu oluruz. Ses ve görüntü çok kötü. Telefonum ile küçücük bütçe ile buradaki kalitenin çok sütünde bir kalite ile insanlara ulaştık. Bu konuda biraz daha özen gösterilirse mutlu oluruz. Gaziemir'in sorunları var. Okulların açılması ile Gaziemir'e gidemiyorsunuz, Gaziemir'den çıkamıyorsun. Alt üst yolları hepsi trafik . Buna belediye olarak çok fazla bir şey yapamayız ancak büyükşehir meclis üyelerimiz var. Onlar ağabeylik yapsın ve yeni yollar açılır diye düşünüyorum. Trafik beni en fazla rahatsız edenlerden biri de gürültü kirliliği. Caddelerde insanlar çok rahatsız. Bütün Gaziemir bu trafik gürültüsünden rahatsız. Bir diğer sorunda Gaziemir'in çarşı meydanı. Büyükşehir belediyesi bir çalışma başlattı 5-6 ay önce. Pişmanlığım o kepçenin önüne geçip keşke Büyükşehir'in çalışmasını engelleseydim. Orada sorduğumda çalışma amirine, Gaziemir belediyesi bizden bunu istedi. Bölgede vatandaşların oturmasını engellemek amacıyla çamların dikilmesini istediler' dedi. Burada tepkiler çoğaldı, ancak Gaziemir belediyesi yine kulaklarını tıkadı. Gaziemir halkı adına söylüyorum lütfen burayı düzenleyin. Bu konuda şikayetler var" diye konuştu.

KIRMAZ: EN BÜYÜK SORUN GÜVENLİK
İddialar sonrası yeniden söz alan Başkan Yardımcı Kırmaz, "Saha çalışmalarımızda bizlere gelen en büyük şikayet Gaziemir'deki güvenlik ile ilgilidir. Parklarda alkol, hatta uyuşturucu kullanıldığı yönünde şikayetler var. Bu konuda emniyet güçleri arandığı zaman gelinmediği görülüyor. Vatandaşların bazıları artık bu olaylardan dolayı parkları dahil kullanmadığı yönünde şikayetler var" dedi.

 
Salgında günün bilançosu: 274 can kaybı, 23 bin 638 yeni vaka
 
İzmir'de yalnız yaşayan kişi evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzak Eğitim 18 Eylül 2021 Cumartesi 20:18

Gaziemirde eğitim seviyesi en düşük vatandaşın bu başkanlığa atamayla gelen adamdan daha iyi tahsili vardır. Eğitimin ötesinde hayatında kaç kitap okumuş merak konusu. Eline bir kitap alıp foto çekip paylaşmakla kitap okumak ayrı şeyler. Her şeyin başı eğitim kültür ve feraset

Yorumu oyla      4      3  
mahmut 8 Eylül 2021 Çarşamba 07:42

adam sana yaptığın usulsuz diyor sen gel çay 2 tl diyorsun. demek ki çay 2 tl olunca istediğin herşeyi yapabilirsin kamuyu zarara ugratabilirsin. ne güzel iş be

Yorumu oyla      7      3  
haydar haydar 8 Eylül 2021 Çarşamba 07:35

bir kere de sorumluluk alın kardeşim hep şikayet hep başkalarından bekleme sizi o makama ne diye seçti insanlar bahanelerinizi dinlemek için mi?

Yorumu oyla      6      3  
Balaban 7 Eylül 2021 Salı 23:47

Bu Gaziemir belediyesinden artık hizmet alınması çok zordur,çünkü başkan ve ekibi TOPAL ÖRDEK durumuna düşmüşlerdir.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi 'tartışmalı planlarda' geri adım attı!
Karşıyaka’da büyük tartışmalara sebebiyet veren Cumhuriyet Mahallesi İmar ...
AK Partili Hızal, Başkan Sandal'a sordu: O reklama kaç lira verdiniz?
Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda, Başkan Sandal'ın ...
Başkan Engin’den lidere ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut ...
 
85. Bergama kermesi için geri sayım başladı
Türkiye’nin ilk yerel festivali ünvanına sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ...
Büyükşehir’den o iddialara yalanlama!
Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yer alan Eski CHP Erzurum İl ...
Selçuk Belediyesi'nden okullara temizlik harekatı
Selçuk Belediyesi, yüz yüze eğitim öncesinde, kent genelinde eğitim verecek ...
 
Altınyol'da su taşkınları tarihe karıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Şubat’taki sel felaketinde sular altında ...
İzmir Valiliği'nde 'Kapasite Geliştirme Çalıştayı' düzenlendi
Cumhurbaşkanlığınca finanse edilen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ...
İzmir servis araçlarına sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva