HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 18:00

Gaziemir danışma meclisinde tartışma: İspatlamazsan şerefsizsin!

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği danışma meclisi toplantısında konuşan Meclis Üyesi Murat Murat Serin partinin içine bazı yapıların dışarıdan müdahale ettiğini söyledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil Arda, “Birileri benim belediye dershanesini başka bir yere devredeceğimi söylüyor. Tamamen yalan” dedi. Toplantı sonrasında, Serin ile Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz arasında “şerefsiz” tartışması çıktı.

Gaziemir danışma meclisinde tartışma: İspatlamazsan şerefsizsin!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçelerde düzenlediği Danışma Meclisi Toplantıları sürüyor. Her ilçe kendi belirlediği yer ve zamanda toplantıları planlarken milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe örgütlerinde görev alan isimler katılıyor.  

CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi ile İlçe Başkanı Kasım Özkan, Belediye Başkanı Halil Arda, eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eski İlçe Başkanı Umut Tekin gibi birçok ismin katıldığı ilçe danışma toplantısında “şerefsizsin” tartışması çıktı.

Milletvekili Kani Beko’nun hükümeti ve AK Parti’yi eleştiren sözlerinin ardından konuşan Belediye Meclis Üyesi Murat Murat Serin, CHP içinde de sorunların olduğunu dile getirdi. Partinin üst yönetimlerine dışarıdan müdahaleler yapıldığını bunun da parti alt örgütlenmelerine yansıdığını belirten Serin’in “SAROS’un uzantıları” sözü gerilime neden oldu. Parti içinde tarikat benzeri yapıların da yer aldığını anlatan Serin’in kapalı toplantıdaki sözleri dikkat çekti.

Meclis Üyesi Serin’in sözleri sonrasında Belediye Başkanı Halil Arda söz alarak eleştirilerin kendisini ima edip etmediğini sordu. Arda’nın, Afyon Kampı’nda anlattığı ve Avrupa Fonları’ndan öğrencilerin burs almasını sağlayacak Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) üzerinden devam eden tartışma daha sonra belediye dershanesinin devrine gelince gerilim tırmandı.  Arda, eleştirileri yanıtlarken, “Biz farklı bir belediyecilik yapıyoruz. Bunu da hiçbir çıkar ve menfaat gütmeden yapıyoruz. YABO, bir akademik yurt dışı eğitim sistemidir. Bizim ilgili müdürlüğümüz burs ve hibe olanakları üzerinde çalışacaktır. Zaten bunu Afyon’da da anlattık” ifadelerini kullandı.

Arda, geçtiğimiz günlerde Meclis Üyesi Serin’in kendisine gelerek belediye dershanesi GAZİSEM’i özeleştirip bir yere devredip devretmediğini sorduğunu açıkladı. Arda, “Benim İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Okulları ile bir görüşme yaptığımı söylüyorlar. Neymiş burayı onlara verecekmişim. Böyle bir şey olabilir mi? Ben kimseyle görüşmedim. Bir anlaşma da yapmadım. Tamamen uydurma ve karalamaya yönelik” dedi.  Arda, toplantıda ayrıca belediye projelerinden ve yeni belediyecilik anlayışından da bahsetti.

KAPIDA SERT TARTIŞMA!

Toplantının ardından, katılımcılar dağılırken bu kez Meclis Üyesi Serin ile Siyasi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Necati Kırmaz karşı karşıya geldi. Serin, Arda’nın dershaneyi devretmeyle ilgili görüşmeleri yaptığını, bunun belgelerinin olduğunu ve kayıtlarının bulunduğunu söyleyince Kırmaz, “Böyle bir şey yok. Başkan samimi bir şekilde anlattı. İspatın bile yok” sözleriyle cevap verdi. Bu kez, Serin, “İspatlamazsam şerefsizim” deyince Kırmaz, “İspatlamazsan şerefsizsin” yanıtını verdi. İkili arasındaki gerilimi araya girenler yatıştırdı.

 GÖNLÜM DE VİCDANIM DA RAHAT

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve gerilimli geçen toplantıda yansıyanların kendisine sorulması üzerine Belediye Başkanı Halil Arda açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Arda, “Meclis üyesi arkadaşımız iyi niyetli. Bizim bir problemimiz yok. Fakat belediye başkanı olduktan sonra farklı bir sistem oturtmaya çalışıyorum. Biz, YABO dediğimiz projenin lansmanını 28 Ağustos’ta yapacağız. Alman Konsolosu da davetli. Almanya’da eğitim görenlere burs veren ve hiçbir karşılık beklemeyen Mercedes ve BMW gibi şirketlerin vakıfları var. Eşim de Alman Dili Edebiyatı’nda doktora yapıyor. Bizim amacımız tamamen eğitimin geliştirilmesi ve Gaziemir’de yaşayan gençlerimizin daha fazla dil öğrenmesidir. Belediye dershanesinin yapısını değiştireceğiz. Zaten belediyeler dershane kuramıyor. Şimdi adı GAZİSEM yani sanat merkezi statüsünde olan bu yer GAZİDEM olacak. Eğitime destek adını taşıyacak. Şu anda 40 bin lira binalarına kira veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak yeni bir yönteme geçeceğiz. Bizim, burasını bir özel kuruluşa ya da koleje vermemiz söz konusu değildir. Belediye eğitim sistemi ile özel üniversite vakfına bağlı kolejin ne alakası var? Atılan iftiraları vicdanlara havale ediyorum. Herkes yaptığından ve söylediğinden bir gün mutlaka utanacaktır. Benim gönlüm de vicdanım da rahat” diye konuştu.  

 
Çevre Bakanlığı'ndan Salda Gölü açıklaması
 
Akrabaya istihdam tartışması tam gaz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aktepeli 30 Temmuz 2019 Salı 21:53

Bu belediye başkanı BEŞ yılı görmez. Demedi demeyin....

Yorumu oyla      9      5  
Parti tabanı 30 Temmuz 2019 Salı 20:20

Anlaşılan o ki taban iyi sindirilmiş bu bozuk düzende. Nursoyu destekleyenler şimdi Halil Ardacı olmuşlar. Daha Halil İbrahim senol zamaninda danisma kurullarinda halil ibrahim senolu bas bas elestirenler simdi ses cikarmiyorlar. Bu sessizlikten bir sonraki secimde cok iyi saglam bir ekip cikacaktir UMUDUMUZ var. degerli bir insan der ki ilce birsey yapmiyorsa belediye birsey yapmiyorsa dedikodu olur ayrisma olur bir kez daha kanitlandi. Bircok belediye ilk yüz günde yaptıklarını anlatırken biz halil ardadan sadece yapamayacagi islerin vaatlerini duyuyoruz.

Yorumu oyla      7      5  
Gaziemir ilçe anakademe yöneticisi 30 Temmuz 2019 Salı 11:57

Biz diyoruz ki Belediye Başkanları örgüte ki gençliğe kadına sahip çıksın diyoruz ama halil arda başkan da diyor ki yöneticilik yapan adam belediyede çalışmasın eğer ki belediyede çalışacaksa yöneticilk yapmayacak diyor peki ilçe örgütleri nasıl ayakta kalacak bunu biri açıklasın yazık günahtır Dışarda kuzu kesen muhalif ekip o akşam sus pus oldular hepsi hadi halil ibrahim şenola diklendğiniz gibi bu başkana da diklenin göreyim yüksel demirsoy umut tekin ramazan özkan sesiniz neden çıkmadı hadi bunları geçtim kasım özkan senin sesin neden çıkmadı senin yanında ki ikinci adam olan yasine diyor ki ya siyaseti bırak ya da belediyeyi ama tek kelime çıkmıyor senden ilçe başkanım neden peki yoksa bir sürü yeğenin belediyede çalıştığı için mi Başkanım örgüteki gençlere ne olur sahip çık hepsi pırıl pırıl gençler onlar

Yorumu oyla      7      5  
has Partili 30 Temmuz 2019 Salı 07:46

Fotoğrafta Kasım Bey'in solunda oturan kişi hani iki ay boyunca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan yönetici mi?

Yorumu oyla      7      5  
Arda can arda 29 Temmuz 2019 Pazartesi 21:42

Helal olsun halil ardaya dün o salondaki herkes taraflı tarafsız herkes mumla halil ibrahim Şenolu arar oldu Eee bu daha iyi günleriniz chp yönetimi ve mualif ekip İlçe örgütün işi çok zor demedi demeyin Hail arda diyor ki ilçe örgütü olan yönetici olan belediyede çalışmasın vay ki ne vay halil ibrahim şenol nede çok haklıymış

Yorumu oyla      9      5  
  29 Temmuz 2019 Pazartesi 18:54

şu divanın güzelliğine bi bakarmısın.. Kendin pişir kendin ye dükkanı mübarek :)

Yorumu oyla      10      5  
Mahmut 29 Temmuz 2019 Pazartesi 18:19

Dedikodu ile siyaset yapmayınız!belgeleri medyaya veriniz.varsa öyle belgeler herkes öğrensin.Elimde belge var diyerek meclis üyeliği yapılmaz.

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan 'erken seçim çağrısı' açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yapacakları iddialarını "Böyle ...
Soyer’den Dağ’a nepotizm cevabı: Ankara’ya baksınlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, belediyelerdeki atamalar için ...
Dışişleri'den Afganistan'daki saldırıya ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen terör ...
 
CHP’li Sındır’dan ‘Torbalı’ ve ‘Karaburun’ yorumu: Bu sancılı süreç aşılacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kamuoyunda tartışmalara neden ...
Lider’e giden Başkan Yücel: Hata yapma lüksümüz yok!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ve rapor sunan İl Başkanı ...
Kılıçdaroğlu 'teşekkür' turuna çıkıyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Türkiye ...
 
AK Partili Dağ’dan ‘Torbalı’ çıkışı: Yapmayacağız dedikleri her şeyi tek tek yapıyorlar
İzmir’in gündeminde yer alan bazı konularla ilgili açıklama yapan AK Parti ...
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'teknoloji' mesajları: Zamanından bazı trenleri kaçırmışız
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin daha hızlı koşması ...
AK Parti'den teşkilatlarına 'Suriyeli' talimatı
AK Parti yönetimi, Ankara'da toplanan il başkanlarına, vatandaşlara ulaşıp ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva