HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2015 Cuma - 10:41

FOODEX'e yabancı ziyaretçiler damgasını vurdu

Sektörün önde gelen temsilcileriyle yerli yabancı müşteriler buluşturan FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na daha ilk günden yabancı ziyaretçiler damgasını vurdu.

FOODEX e yabancı ziyaretçiler damgasını vurdu

İlk iki gününde 5 kıtanın 25 farklı ülkesinden ziyaretçi akınına uğrayan FOODEX 2015’e en fazla Balkanlar ve Ortadoğu’dan sektör profesyonelleri ilgi gösterdi. Hafta sonunda ziyaretçi sayısının katlanacağını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, katılımcıların nitelikli ziyaretçilerden oldukça memnun olduğunu söyledi. 

BALKAN VE ORTADOĞU ÜLKELERİNDEN BÜYÜK İLGİ
Geçtiğimiz perşembe günü Fuar İzmir D Salonu’nda başlayan FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin ilgi odağı oldu. İlk gün 3 bin 728 kişinin ziyaret ettiği organizasyona ikinci günü ilgi daha da arttı. Çok sayıda il ve ilçeden girişimcilerin ziyaret ettiği fuara bazı odalar alım heyetleri ile katıldı. Dünyanın dört bir yanından 25 farklı ülkeden sektör profesyonellerinin giriş yaptığı FOODEX 2015’e en fazla katılım Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden oldu. İran, Irak, Ürdün, Cezayir, Fas, Tunus, Suudi Arabistan, Bahreyn, Yunanistan ve adaları, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Bulgaristan en fazla katılımı sağlayan ülkeler oldu.



YENİ İŞ BAĞLANTILARI SAĞLANDI
Yaklaşık 100 stantta Süt ve Süt Ürünleri, Un ve Unlu Mamuller, Yumurta, Su, Çay, Kahve Ürünleri, Şeker, Şekerleme, Sirke, Turşu, Tahin, Pekmez, Reçel, Bal, Helva, Bakliyat, Baharat, Sucuk,  Yöresel ürünler, Meyve suyu ve Meyve suyu Konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergileyen katılımcılar ilk iki günkü iş bağlantılarından oldukça memnun olduklarını vurguladı. Gıda ve Gıda Teknolojilerinin perakendeci ve toptancıları, cafe, bar, restoran, kantin ve büfe sahipleri ve işletmecileri, market ve mağaza zincirleri, toptancı ve bayiler, marka sahipleri, dış ticaret firmaları, ikram ve konaklama tesisleri temsilcileri tarafından ziyaret edilen organizasyonun hafta sonundaki ziyaretçi sayısında büyük bir artışın olacağı tahmin ediliyor.

KATILIMCILAR VE ZİYARETÇİLER MEMNUN
Katılımcı ve ziyaretçi memnuniyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, ilk iki günde katılımcıların ve ziyaretçilerin memnuniyet ve takdirlerini bildirdiğini söyledi. Gençer, “Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olan Fuar İzmir’de bu ilk organizasyonumuzdu. FOODEX bu alanda her geçen yıl çıtası yükselerek yapılmaya devam edilecek. Katılımcılarımızın hak ettikleri yere ulaşması ve yeni iş bağlantıları kurmaları için titiz çalışmalarımız sürecek. Başarışı görenler gelecek yılın yer tahsislerini şimdiden yaptırmak istiyor. Çalışmalarımızın semeresini görmek bizi mutlu ediyor”dedi.

Basmane Meydanı’ndan Fuar İzmir’e 9.30’dan 16.30’a kadar her buçuk saatte, Fuar İzmir’den ise şehir merkezine 12.00’den 18.00’e kadar her saat başında ücretsiz ulaşım hizmeti sunuluyor. 8 Kasım 2015 tarihine kadar sürecek organizasyon sektör profesyonelleri tarafından her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
 

 
Mujica ile buluşmada kurultay mesajı!
 
İzmir’deki büyük ‘kumpas’ operasyonunda salon sürprizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli ünlü iş adamından bomba ‘cemaat’ mesajı!
Bir süredir hükümete yakın bir gazetenin İzmirli yazarı tarafından hedef ...
Ekonomiyi heyecanlandıracak hikaye aranıyor
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin genç ...
Bakan açıkladı: Asgari ücret 1300 lira olacak mı?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücrette söz verdik, 1300 lira yapılacak. ...
 
Görgüsüzlük internetten satışta: Birbirlerini ezdiler şimdi de…
İstanbul ve Ankara'da H&M ve Balmain işbirliğinin düzenlediği VIP etkinlikte ...
TÜGİAD ve LİYAKAT'tan proje işbirliği
Girişimcilik ve sonuç odaklı projeleri ile ön plana çıkan LİYAKAT (Lider ...
Bir gecede 170 ton hamsi
Karadeniz'de balıkçılar bir gecede 170 ton hamsi avladı,İnebolu Limanı'na ...
 
İzmir’de iki fuar bir arada!
Fuar İzmir, iki fuara birden ev sahipliği yapıyor. 21. Yapı Fuarı-Turkeybuild ...
Demirtaş üyelere seslendi, hükümete mesaj verdi: İşverenin sırtına…
İTO Başkanı, 1 Kasım seçimlerinin ardından üyelere mesaj gönderdi. Demirtaş, ...
İzmir’de FOODEX günleri
Dünya’nın gıda ve gıda teknolojileri üretim ve ihracat merkezi olma yolunda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva