HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2014 Pazartesi - 09:39

Flaş gelişme: ABD PYD’lileri Türkiye’de eğitecek!

Amerikan kaynaklarından gelen bilgilere göre Türkiye'nin 'Eğit-Donat' programına katılması ABD ile olan gerginliği kısmen azaltmış. Bu program dahilinde PYD'nin bir grubunun eğitilmesi de kesinleşti. Eğitimin Türkiye içinde nerede yapılacağı ise halen görüşülüyor.

Flaş gelişme: ABD PYD’lileri Türkiye’de eğitecek!

ABD ile Türkiye arasında IŞİD ile mücadele konusunda gerilen sinirler kısmen yatışmış görünse de ABD’den bu hafta gelecek olan Askeri planlama heyetinin yapacağı görüşmeler durumun hassasiyetini koruduğunu gösteriyor.
 
Org. Necdet Özel’in Washington’dan yapılan davete icabet etmemesi konusunda bilgi veren kaynaklar, Özel’in bu kararının arkasında karargahın iç hassasiyetlerinin de yer aldığına vurgu yapıyor. “NATO Zirvesi dışında Genelkurmay Başkanı zaten bu tip toplantılara nadiren katılır, Harekat Kurmay Başkanı ya da en fazla Kara Kuvvetleri Komutanı gider” diyen kaynaklar, yine de Org. Özel’in gitmeme tercihinin kırgınlığı da içinde barındırdığını doğruluyor.
 
Radikal’in haberine göre Amerikan kaynaklarından gelen bilgilere göre Türkiye’nin özellikle “Eğit-Donat” programına katılması ABD ile olan Kobani gerginliği kısmen azaltmış. Bu program dahilinde Fırat Volkanı adı verilen ılımlı İslamcı muhalif grupları ve PYD’nin bir grubunu eğitmesi kesinleşti. Eğitimin Türkiye içinde nerede yapılacağı ise halen görüşülen konular arasında…
 
PYD’lileri eğitme işini Türkiye sınırları içinde ABD’nin üstlenmesi bekleniyor. Tahsis edilecek bir üssün kontrolü ABD’de olacak ve ılımlı muhalifleri sınıra yakın bir ilde bulunması beklenen bu üste eğitecekler.
 
Bu hafta içinde Ankara ’ya gelecek Askeri planlama heyetinin öncelikli konuları arasında İncirlik’in kullanım koşullarının yanı sıra olası bir kara harekatında Türkiye üzerinden Suriye’ye girecek yabancı askerlerin hangi lojistik merkezleri kullanabileceğine dair de konular yer alıyor.
 
BARZANİ’NİN YARDIMI İKİ HAFTA ÖNCE GİTTİ
PYD’ye askeri yardım sevkiyatının ilk kez 25-26 Eylül tarihlerinde Barzani Vakfı’nın tırları ile yapıldığını CNN Türk’te ekranlara taşımıştık. Vakfın 7 TIR’lık konvoyunun 4 tanesi açık kamyonlarla ve denetlenerek gitmiş, 3 frigorifik kamyon ise hiç açılmadan Mürşitpınar’dan karşıya geçmişti. Yabancı kaynaklar o kamyonlarda omuzdan atılabilen anti-tank silahlarının bulunduğu bilgisini vermişti. Vakıf yetkilileri yardım konvoylarının devamının geleceğini o tarihte belirtmişlerdi. Neçirvan Barzani de yaptığı basın toplantısı ile Türkiye üzerinden PYD’ye askeri yardım yapıldığı bilgisini resmileştirmiş oldu.
 
IŞİD’E AVRUPA’DAN KATILIMI DİYANET ENGELLİYOR
Türkiye’nin özellikle militan girişi konusunda son bir ay içinde önemli tedbirler aldığını belirten kaynaklar Avrupa’da yaşayan Türklerden IŞİD’e katılımın neredeyse yok denebilecek kadar az olduğunu vurguluyor.
 
Almanya’da Friedrich Naumann Vakfı’nın Türkiye’den gelen gazetecilerle yaptığı bir çalıştayda alınan bilgiye göre özellikle Almanya’daki Türkler arasında IŞİD’e katılım diğer Müslüman göçmenlere oranla çok düşük seviyede. Bunun temel nedeni de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Görüş’ün Almanya’daki Türk camilerine olan hakimiyeti. Bosna, Kosova hatta Çeçenistan savaşlarına Almanya’dan çok sayıda Türk mücahit katılmıştı. Alman uzmanlara göre Suriye ve Irak’taki IŞİD savaşçıları arasında Almanya kökenli Türk’ün az sayıda olmasının nedenleri arasında “Türkiye’nin dindar ve muhafazakar kimliğinin ılımlı çizgide” olmasının etkisinin yanı sıra Avrupalı Türklerin bu çatışmada özellikle Ezidi ve Kürtlerin yaşadıklarına tepki göstermelerinin de payı var. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAKLACI 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:32

ABD DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLAYICI CIKAR..SON TÜRK KALINCAYA KADAR BU VATAN BİZİM..

Yorumu oyla      12      5  
TC. Öz Vatandaş. 13 Ekim 2014 Pazartesi 11:06

AKP nin devamlı toplantı yaptığı ve her türlü kirli ittifakların yapılıp kararların alındığı Abant bence bu iş içinde uygun bir mekan olur. Nede olsa Mekan olarak alışkın böylesi kirli işlere.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 13 Ekim 2014 Pazartesi 10:48

BESLE KARGAYI, OYSUN GÖZÜNÜ. ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUN OYNANIYOR. KARGA İLE ARKADAŞLIK EDENİN BURNU B..K TAN KURTULMAZ.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eker: Lastikleri Almanlar yaktırdı!
Bakan Mehdi Eker, Kobani'ye destek eylemlerinin çözüm sürecini sabote ...
HSYK seçimlerinde müthiş iddia: 'Lehimize çekil'
Hükümet için kritik önem taşıyan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ...
Dağdan inen PKK'lılar Kobani eyleminde yakalandı!
Diyarbakır'daki Kobani eylemlerinin bilançosu açıklanırken, iki PKK'lının ...
 
Erdoğan'ın programından dönen otobüs kaza yaptı: 3 şehit
Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya ...
Kayıp helikopterden kara haber: 4 şehit
Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan ...
HSYK seçimini yaptı: İşte sonuçlar
HSYK seçim sonuçları, YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklandı. Sonuçlara ...
 
Ödemiş'te rahvan at heyecanı
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen 'Rahvan At Yarışları' ...
Bayrak ve Atatürk büstlerine saldırılara İzmir’de protesto
İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip toplanan grup, ...
İzmir’de yerel tohum şenliği
İzmir'in Torbalı İlçesi'ne bağlı Karaot Köyü'nde 2006 yılında kurulan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva