HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2016 Pazar - 14:30

FETÖ'nün firari 10 tepe yöneticisi için iade talebi

FETÖ çatı davası sanıklarından Akın İpek'in de aralarında bulunduğu, örgütün firari durumdaki üst düzey yöneticilerinin Togo'dan Brezilya'ya, ABD'den İngiltere'ye kadar farklı ülkelere kaçtıkları belirlendi.

FETÖ nün firari 10 tepe yöneticisi için iade talebi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Togo'dan Brezilya'ya, ABD'den İngiltere'ye kadar farklı ülkelere kaçtıkları belirlenen örgütün üst düzey yöneticisi firari 10 sanık hakkında hazırlanan iade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığına gönderildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük'ün İngiltere'de, Nejdet Başaran'ın Hollanda'da, Cemil Koca'nın Togo'da, Hamdullah Bayram Öztürk'ün Brezilya'da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara'nın ABD'de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül'ün ise Almanya'da bulundukları tespit edildi.

FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, bu belirlemeler ışığında, İpek ve Büyük'ün iadesi için İngiltere, Başaran için Hollanda, Koca için Togo, Öztürk için Brezilya, Büyükçelebi, Kurucan ve Kara için ABD, Şahinalp ve Şengül için ise Almanya adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi.

İade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığına gönderildi.

İadesi istenen sanıklar
İadesi talep edilen sanıklardan Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireyleri hakkında, "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek" suçlarından soruşturma bulunuyor.

FETÖ'nün "Almanya imamı" olduğu iddia edilen Şahinalp'in 2014'te, "Hollanda imamı" olduğu iddia edilen Başaran'ın ise 1970'den itibaren İzmir'de oluşturulan örgütün çekirdek kadrosunda olduğu ve 2013'te yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.

Firari sanık Cemil Koca'nın FETÖ'nün "Ankara imamı" olduğu belirtiliyor. KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın da sanıkları arasında bulunan Koca'nın, Ankara'daki FETÖ okullardan sorumlu olduğu ve 2014'e kadar "Ankara il imamı" olarak faaliyet göstererek, iş adamlarından "himmet" adı altında yüklü miktarda para topladığı ifade ediliyor.

FETÖ çatı iddianamesinde Talip Büyük'ün "Kuzey Irak ve Ortadoğu imamı" olduğu ve örgütün finansmanında kilit rol oynadığı kaydediliyor.

Hamdullah Bayram Öztürk'ün "Molla" ve "Brezilya imamı" olduğuna yer verilen iddianamede, Kurucan'ın ise Fetullah Gülen'den sonra örgüt için lider adayları arasında gösterildiği, Gülen'in yeğeniyle evli olduğu ve örgüt adına "Molla" olarak faaliyet yürüttüğü bildiriliyor. (AA)

İddianamede sanık Ahmet Kara'nın ise örgüt içinde "tayin heyeti üyesi" olduğu ve "bir dönem örgütün mahrem hizmetlerden saydığı TSK, Emniyet ve MİT'in imamlarının" kendisine bağlı olarak görev yaptığı belirtiliyor.

Sanık Büyükçelebi'nin örgüt içerisindeki sorumluluk alanının Ankara "imamlığı" ile başladığı, Eskişehir ve İzmir "imamlıkları" yaptıktan sonra "tayin heyeti" içerisinde faaliyet yürüttüğüne yer verilen iddianamede, Şengül'ün ise örgütün etkili isimlerinden olduğu ve "istişare heyeti üyesi" olarak görev yaptığı kaydediliyor.

 
İnsan kaçakçılığı operasyonu: Deneme sürüşünde yakalandılar!
 
CHP'li Güven'den hükümete 'kadın hakları' salvosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ çarpıcı 15 Temmuz mesajları: MİT'e darbe ihbarını...
TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK ...
Kaynak açıkladı: 'Bedelli' çalışması var mı?
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bedelli askerlikle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi.
Seferihisar'daki taş ocağı davasında keşif mesaisi
İzmir’in ‘Sakin Şehir’ ünvanlı ilçesi Seferihisar’da DSİ’nin yapacağı ...
 
İzmir'de 'vicdanları sızlatan' hırsızlık: Ekmek teknesini...
Çiğli'de oturan ve pazarlarda kapalı kasa minibüsüyle giysi satan 48 yaşındaki ...
Şok eden görüntü: Otomobil metroya uçtu!
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir ...
Diyarbakır'da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi
Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda 2 bin 400 kilo amonyum nitrat ile ...
 
Flaş: Yurt faciasında 4 tutuklama
Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili ...
İzmir’de yasa dışı geçiş operasyonu!
Urla'da yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 72 Suriyeli ile ...
İzmir’de piyangoculardan hipermarket protestosu!
Paşa Çakmak, yılbaşı öncesinde hipermarketlerin piyango bileti satmasının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva