HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2012 Perşembe - 20:27

Erdoğan: Türkiye'de darbeler sorgulanıyor

Başbakan Erdoğan Katar'a hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat soruşturmasındaki ikinci dalga operasyonlarla ilgili değerlendirme yaptı. Erdoğan "Türkiye'de darbeler sorgulanıyor" dedi.

Erdoğan: Türkiye de darbeler sorgulanıyor

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Katar’a hareketinden önce bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bir gazetecinin 28 Şubat soruşturmasındaki ikinci dalgaya yönelik sorusu üzerine, şu anda olanın bir araştırma, soruşturmanın devamı olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Konuyla ilgili olarak herhangi bir değerlendirmeyi yapmaktan öte Türkiye’de herkes şunu biliyor, şunu görüyor; darbeler artık bu ülkede sorgulanıyor. 12 Eylül referandumunda verilen söz vaatler yerine geliyor. 12 Eylül referandumunda meydanlarda söylediklerimizi farklı bir şekilde eleştirenler ‘bunlar sadece meydanlarda söylenir burada kalır’ diyenler herhalde bu referandumun neticesine yüzde 58’le ‘evet’ diyenlerin haklılığını ortaya koymuş durumdadır. Burada da temennim hak yerini bulsun, adalet süratle tecelli etsin” dedi.

“CHP’NİN HER ZAMANKİ TUTARSIZLIĞININ DEĞİŞİK BİR VERSİYONU”
Bir gazetecinin CHP’nin 4+4+4 yasasının şekil bakımından iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Bu ana muhalefet partisinin zamanki uygulaması ve tutarsızlığının değişik bir versiyonudur” dedi. Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kutlu Doğum Haftasında yaptığı konuşmada peygamberin hayatıyla ilgili güzel sözler sarf ettiğini hatırlatarak, “İstanbul’daki konuşmasında farklı bir takdim sunmuştu. Ben de heyecanlanıp, ‘Herhalde Anayasa Mahkemesi’ne gitmezler’ demiştim. Bu yasada Kuran’ın öğretilmesi, peygamberimizin hayatı var. Peygamberin hayatıyla ilgili bu kadar güzel sözleri söyleyenler bu yasayı Anaysa Mahkemesi’ne götürmezler. Temenni ederiz ki son anda yine vazgeçerler, vazgeçmeleri daha isabetli olur. Aksi takdirde tutarsızlıklarının yeni bir uygulaması olacaktır” dedi.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ FARKLI YAKLAŞIMLAR VAR
Başbakan Erdoğan tutuklu milletvekilleri konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in üç partiyle görüşmeler yaptığını fakat görüşmelerde üç farklı yaklaşımın ortaya çıktığını söyledi. Yaklaşımlar örtüşmeden Çiçek’in kendilerine bu konuda bir teklif getirmeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Ama böyle o farklı o farklı öbürü daha farklı bir yaklaşım tarzı ortaya koyarlarsa, Meclis Başkanımız kendi ifadesiyle, ‘Böyle bir durumda bu konuyu iktidar partisine götüremem’ dedi. İşin aslı da budur zaten” diye konuştu.

BARZANİ’YLE IRAK, SURİYE VE PKK’YI KONUŞTU
Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yle yaptığı görüşmenin sorulması üzerine, “Irak görüşülen ilk konuydu. Irak’ta gelişmeler pek de hayra alamet değil. Mevcut Başbakan’ın gerek kendi koalisyon ortaklarına davranışları, gerek Irak’taki yapılanmada ben merkezli ve şartları zorlayan tutumu, Irak’taki Şii grupları, Sayın Barzani’yi ve Irakiyye grubunu rahatsız etmekte ve süreci olumsuz etkilemektedir. Bu konu üzerinde durduk” dedi. Barzani’yle yaptığı görüşmede Suriye ve PKK ile ilgili konularında gündeme geldiğin ifade eden Başbakan Erdoğan, Barzani’yle gerek Suriye konusunda gerekse PKK konusunda yaklaşımlarının örtüştüğünü söyledi. Erdoğan, Barzani’nin PKK konusundaki rahatsızlığını kendisine ilettiğini kaydederek, Irak’ın Kuzeyi ile enerji ve altyapı ekseninde süren ekonomik ilişkilerin devamının da görüşmede değerlendirildiğini belirtti.

“İŞİN ASLINI YARGI ORTAYA ÇIKARIR”
Erdoğan, İstanbul’da emniyetin yaptığı operasyonlarda bulunan bombaların Mesut Barzani’ye yönelik bir eylemde kullanılmak üzere hazırlandığı iddialarının hatırlatılması üzerine de yapılan operasyonun 25 günlük bir izleme çalışması sonucu olduğunu ifade etti. Operasyonu yapan güvenlik güçlerini tebrik eden Erdoğan, “Bu aşamadan sonra işin aslını yargı ortaya çıkaracaktır” dedi.

ÜLKESİNE GÖNDERİLEBİLİR, ALIKONABİLİR
Başbakan Erdoğan, Suriye’ye silah taşıdığı iddiasıyla İskenderun’da tutulan gemiyle ilgili soruyu da “Henüz boşaltma çalışimaları yapılıyor. Silah konusu işin tahmini. Konşmentosunun incelenmesi sonucu ülkesine gönderilmesi ya da beyannamesinde farklı şeyler varsa alıkoymak da söz konusu. Bunların incelemesi şu anda yapılıyor. Neticeyi ondan sonra alacağız. Şu an kesin bir şey söylemem doğru olmaz” diye yanıtladı.

“ARTIK YOKLUK BELİRTİLERİ BAŞLADI”
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin “Bugün Birleşmiş Milletler Suriye’de olan gözlemcilerinin sayısını 30’dan 300’ artırma talebinde bulundu. Bu sayı sizce yeterli mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Sayı noktasında kararı gerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, gerek ilgili birimler verecekler. Ama başta söylenen mesela 250’ydi. Yani 250 yeter deniyordu. Şimdi 300 talebi geldi. İnanıyorum ki araziye gelenler oradaki, oradaki çalışmayı yürütenler yeter diyecekler veya daha fazla gözlemci talebinde bulunacaklar. Daha fazla gözlemci talebinde bulunmaları halinde de zaten bu tekrar gündeme gelecektir. Ona göre artırma yoluna gidilecektir. Bir de tabi buradaki gözlem çalışmaları ne denli sağlıklı yürütülebilecek. Yani buna rejim ne denli yardımcı olacak, önlerini nasıl açacak, nerelerde müsaade edecek nerelerce etmeyecek tabi bunlar ı şu anda bilemiyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla işte bugün Cenevre’de imzalar atıldı. Temenni ederiz ki kan ve ölüm durur, bundan sonraki halkın özgüveni biraz daha artar. Burada yardım paketleri dağıtılıyor. Yardım paketlerinin dağıtılıyor olması Suriye’de durumun nereye geldiğini alametidir. Yani artık yokluk belirtileri başladı. Tabi üretim filan bunlar neredeyse durma noktasına geldi. Milli bütçe ciddi bir zaafın içerisinde. Tabii böyle bir sürecin içerisinde buna ne kadar dayanabilir, ne kadar tahammül eder onu bilemem. Biz gerek Çin seyahatinde gerek İran seyahatinde edindiğimiz bilgileri zaten paylaşmıştık. Çin bu konuda düşünceleri bizimle örtüşüyor. İran farklı bir yaklaşım içerisinde. Rusya müşterek bir çalışma yapalım diyor. Bunlar ile bu çalışmaları yürüteceğiz. Bizim bütün temennimiz İstanbul zirvesinde alınan karar muzibince de İstanbul’daki Ulusal Geçiş Konseyi toparlayıcı bir çalışmayı sürdürmek suretiyle inşallah çok daha güçlü bir çıkışı yaparlar ve Suriye’deki Ulusal Geçiş Konseyi’yle koordineli olan Suriye halkı bütün Suriye halkını buradaki rejimin yanlışlarına evet demeden bu işi demokratik bir yolla çözmeyi gerçekleştirir.”

“SONUNUN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Suriye’de demokrasi olmadığı sürece, halkın iradesi iktidar olmadığı süreci Suriye’nin aşamayacağı sıkıntıların olacağını vurgulayan Erdoğan, “Şu anda çünkü orada otokratik bir yapı vardır. Dayatmacı, otoriter bir sistem vardır. Suriye halkı bu sistemden kurtulma kararını vermiştir ama bunu Suriye halkının büyük bir oranda kabullenmesi, onun mücadelesini vermesi Suriye’nin biran önce demokratik bir sisteme geçmesini yolunu açacaktır. O zaman kan duracaktır, o zaman ölüm duracaktır” dedi. Şu anda 10 bini aşkın ölünün olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan “25 bini aşkın şu anda bizde sığınmacı var. 100 bine yakın Ürdün’de sığınmacı var. Bütün bu insanlara biz tabi ki kollarımızı açtık. Biz gelene hayır diyemeyiz. Tedbirlerimiz aldık. AFAD bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Elimizden geldiği kadar desteğimiz veriyoruz, kardeşlik, komşuluk görevimizi yapıyoruz. Sonunun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 20 Nisan 2012 Cuma 12:06

Yeter darbeden başka söylem yokmu.Amma da şarkıymış.

Yorumu oyla      12      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 20 Nisan 2012 Cuma 10:51

CAMBAZ HİKAYELERİNİ BİR TARAFA BIRAKIP,GERÇEĞİ GÖRELİM.SİZ,ÇÖL EŞKİYALARINDAN PARA DİLENİP,SURİYE'YE ABD EMPERYALİZMİ ADINA SALDIRMAK İÇİN GİDERKEN,ESAD;"BANA PARA VERİNDE ÜLKEMİ SAVUNAYIM"DİYE KİMSENİN AYAĞINA GİTMİYOR.GERÇEK HALK KAHRAMANLARI BÖYLE OLUR.ADINI UMUTTURMAYA ÇALIŞTIĞINIZ KAHRAMAN ATAMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,TE AYNEN ÖYLE YAPMIŞ;"MİLLETİN İSTİKLALİNİ YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR" DEMİŞTİR.ŞİMDİ AYNAYA DÖNÜP ACZİYET VE BİTİŞİNİZİ SEYREDİN.EL AÇIYORSUNUZ,TÜKENDİNİZ.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Komisyonu'ndan İzmir çıkarması: İlk durak kuzey aksı!
TBMM Çevre Komisyonu bir dizi kritik inceleme için kente geldi. Vekiller ...
AK Partili Çetin İnce'yi topa tuttu: Zayıf Başkan!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, CHP'li Güzelbahçe Belediye ...
CHP Gaziemir'de 'eski başkansız' devir-teslim
CHP Gaziemir'de kıran kırana geçen başkanlık yarışında rakibi İlçe Başkanı ...
 
Oktay Vural: 28 Şubat AKP'nin ebesidir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Barzani'yi karşılayan Başbakan Recep ...
CHP'den 'Darbe Temizliği İçin Demokrasi Paketi'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği ...
Tutuklu vekiller bayram sonrasına kaldı
Tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşmek için yapılan Cemil Çiçek ...
 
AK Parti Balçova'dan Başkent çıkarması
AK Parti Balçova İlçe Teşkilatı, Başkent’i ziyaret ederek, Başbakan Recep ...
Şengül: 2B yarasının tedavisiyle meşgulüz
TBMM Çevre, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi AK ...
Serveti bir yılda bir milyon lira arttı!
Erdoğan'ın mal varlığı Başbakanlık internet sitesinde yayınlandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva