HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2016 Çarşamba - 18:24

Emniyet Müdürü Aşkın İTO’da yeni sistemi anlattı: İzmirli imdat dediğinde…

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın, İTO’da görev süresinde geçen 1 ayı ve projeleri anlattı. İzmir’de yeni geliştirilen sistem ile 155 hattına çağrının düştüğü andan en geç 4 buçuk dakika sonra vatandaşa ulaşılacağını açıklayarak, “İzmirli imdat dediğinde yanında olacağız” dedi.

Emniyet Müdürü Aşkın İTO’da yeni sistemi anlattı: İzmirli imdat dediğinde…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Bir ay önce yapılan atamayla Celal Uzunkaya’nın yerine gelen İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilen Hüseyin Aşkın, İzmir Ticaret Odası’nın konuğu oldu.

İzmir’in iş dünyasına seslenen ve sorunları dinleyen Aşkın, 1 aylık dönemi değerlendirirken yürütülen çalışmaları anlattı. 

İZMİR’İN BÜYÜK SORUNLARI VAR
Meclis oturumu öncesi konuşmasını gerçekleştiren Emniyet Müdürü Aşkın, asıl görevlerinin kent içinde güvenliği sağlamak olduğunu söyledi.  İzmir’de büyük bir güvenlik sorunu olduğunu, 1 aylık görev süresinde İzmir’in daha iyi bir kent olması için çalıştıklarını söyleyen Aşkın, “İzmir’in büyük sorunları var. Biz bu sorunları çözecek kadar büyük bir teşkilatız” şeklinde konuştu.

ALSANCAK’TA NE ELİ SOPALI OTOPARKÇI NE DE FUHUŞ OLACAK
Göreve geldiği günden bugüne Alsancak sokaklarında güvenliğin sağlanması için çalışma yaptıklarını söyleyen Emniyet Müdürü Aşkın, “Alsancak deyince benim aklıma çok güzel şeyler geliyor. Ben Türkiye’de adı bu kadar güzel bir yer görmedim. Ama İzmirlilerin aklına başka şeyler geliyormuş. ‘Bu Alsancak nedir?’ dedim. ‘Alsancak yıllardır böyle’ dediler. Bundan sonra Alsancak’ta ne elinde odun olan otoparkçıları göreceğiz; ne de geçimini fuhuştan kazanan garip insanlar… Onların o çirkin görüntüleri artık Alsancak’ta hiç yok! İlk geldiğimizde 50’den fazla saydım. Dün gezdim 1  tane gördüm. Orada iş yerleri dershaneler, okullar var” diye konuştu.

İZMİR HAK ETTİĞİ PAYI ALMIYOR
Aşkın, “İzmir, Allah’ın çok överek yarattığı bir yer. İzmir hak ettiği güzelliğinin karşılığını alamıyor. Ben 34 ülke gördüm. İzmir hak ettiği kadar dünya parasından payını alamıyor. Burada benim de sorumluluğum var. Ben İzmir’i daha güvenli, bir kent haline getirebilirsem İzmir belki daha çok pay alacak. Siz de İzmir’i daha fazla tanıtırsanız İzmir daha güzel bir yer olacak” dedi. 

EĞLENME HAKKINI SAĞLAYACAĞIZ
Geçtiğimiz hafta Karşıyaka’da 4 kişinin ölümüyle sonlanan kanlı çatışmayı yorumlayan ve artan şiddet olaylarıyla önlemlerin alınacağını söyleyen Aşkın,  içkili eğlence mekanlarının verilen iznin dışında faaliyet göstermesini engelleyeceklerini ifade etti.

Aşkın ”İnsanların eğlenme hakkını sağlayacağız. Burada kendi sorumluluğumuz var. Sizin de sorumluluğumuz var.  Geçen hafta Karşıyaka’da kavga çıkan işletmenin kapanma saati 01.00 iken olayın gerçekleşme saati 02.00… Olayları daha geç saatlerde işlendiğini biliyoruz. Tabi ki insanlar alkol alacak eğlenecekler. Bunu akabinde trafik kazaları oluyor. Biz bunların neden hata olduğunu İzmir halkına anlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA 2, İZMİR’DE 12 MAHALLEDE UYUŞTURUCU SATIŞI
İzmir’de terör olaylarının gerçekleşmemesi için yoğun güvenlik önlemi aldıklarını söyleyen Aşkın, uyuşturucu satışıyla ilgili olarak, “Uyuşturucu ile ilgili geniş çalışma başlattık. İzmir maalesef bu konuda zor bir yer. Ankara’da 2 mahallede uyuşturucu satışı varken, İzmir’de 12 mahallede uyuşturucu satışı var.  İzmir’in işi zor… Ama biz bundan vaz geçmeyeceğiz. Dün açıklanan rakamlarda 26 uyuşturucu satıcısı cezaevine girdi. Daha başlangıç... Uyuşturucuyla ilgili çok büyük bir savaş veriyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİRLİ İMDAT DEDİĞİNDE YANINDA OLACAĞIZ
Konuşmasında kent güvenliğinin sağlanması için 155 polis imdat irtibat hattında yeni bir çalışma yapılacağını açıklayan Hüseyin Aşkın, MOBESE sistemlerini kuran Siemens firması ile ortaklaşa bir sistem geliştirildiği söyledi.  Sistem ile birlikte 155’e çağrısı düşen bir vatandaşa en yakın olan polis birimi direk yönlendirilecek. 

Sistem hakkında konuşan Aşkın, ”Telefon çalarken aranan bölgeye polis ekiplerinin sevk edileceği sistemin kurulması için çalışmalara başladık. Bundan sonra bir vatandaşımızın çağrısı siteme düştükten en geç 4 buçuk dakika sonra yanında olacağız.  İzmir’e öyle bir yayılacağız ki vatandaşımız ‘imdat’ dediğinde anında yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 

 
Facia soruşturmasında son durum: 14 gözaltı
 
AK Parti’de Başkan Delican’dan teşkilata talimat yağmuru!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Aralık 2016 Perşembe 01:10

ilk heves hep böyle oluyor !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Facia soruşturmasında son durum: 14 gözaltı
Türkiye'yi yasa boğan facianın araştırılması için 3 cumhuriyet savcısı ...
İzmir'de 2 ilçede 3 operasyon: 'Ölüm imalathanesi'ne baskın!
Bornova ve Konak ilçelerinde polis tarafından düzenlenen 3 ayrı operasyonda, ...
'Fırat Kalkanı'nda çatışma: 5 asker yaralı
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de yaralanan 5 asker, tedavi için Türkiye'ye getirildi.
 
ÖSYM'nin 'kozmik odasında' arama
2009-2014 yılları arasındaki ALES sınavlarında usulsüzlük iddialarıyla ...
Polis Akademisi sınavı sorularını FETÖ'cü savcı sızdırmış
2012'deki Polis Akademisi sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma ...
Nasuh Mahruki AKUT başkanlığından istifa etti
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki, başkanlık görevinden istifa etti.
 
İzmir’de 4 kişinin öldüğü çatışmada kritik gelişme
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde biri polis 4 kişinin hayatını kaybettiği ...
Türkiye'nin yüreğini yakan faciada 8 gözaltı
Kozan Cumhuriyet Başsavcılığının, Aladağ'da özel öğrenci yurdundaki yangınla ...
Sokakta yaşıyordu, kurtarıcı oldu!
Bir hayvanseverin evine aldığı ve 'Zeytin' adını verdiği sokak köpeği, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva