HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2016 Çarşamba - 15:34

Polis Akademisi sınavı sorularını FETÖ'cü savcı sızdırmış

2012'deki Polis Akademisi sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında sınav sorularını sızdıran ve öğrencileri yetiştiren yapının liderliğini FETÖ'den tutuklu eski savcı Coşar'ın yaptığı belirlendi.

Polis Akademisi sınavı sorularını FETÖ cü savcı sızdırmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı 2012'deki Polis Akademisi sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında sınav sorularını sızdıran ve öğrencileri yetiştiren 8 kişilik yapı deşifre edildi. Yapının liderliğini ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde abisi "Tarık" kod adlı tutuklu eski savcı Aykut Coşar'ın yaptığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosundan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in koordinatörlüğünde yürütülen ve Polis Akademisi yazılı giriş sınavı öncesi soruların FETÖ'ye mensup şahıslar tarafından edinilip, sınava giren adaylara verilerek sınavda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada operasyonların büyük kısmı tamamlandı.

Gerçekleştirilen soruşturmalar kapsamında soruları sızdıran ve öğrencileri yetiştirenlerin bulunduğu 8 kişilik yapının içerisinde örgütün sözde abileri ve öğrencilerin yer aldığı tespit edildi. 

Örgütün Polis Akademisi sınavına ilişkin yapısını 9 Kasım ve 28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında tutuklanan şüpheliler oluşturdu.

Lider, "Tarık" kod adlı tutuklu eski savcı
Söz konusu yapının başında ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan "Tarık" kod adlı eski Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Aykut Coşar'ın bulunduğu belirlendi. Yapıda örgütün sözde abileri Hamza Öztürk, Abdurrahim Metin, Hamit Barışan ile öğrenciler Ahmet Özlü, Erkin Eren, Volkan Özkan ve Samet Özkürkçü yer aldı.

Coşar'ın yapı içerisinde aktif rol aldığı ve bu kapsamda örgütün faaliyetleri çerçevesinde öğrencileri yetiştirip sınav sorularının dağıtımını sağladığı öğrenildi. Coşar'ın lise döneminde, üniversite sınavında da dereceye girdiği tespit edildi.

Öğrenci yurdunda soruları verdiler
Soruşturma kapsamında, ifadesine başvurulan örgüt mensupları beyanlarında, FETÖ mensuplarınca, 2012 Polis Akademisi sınav sorularının, sınav öncesi ele geçirilerek, aynı yapılanmaya mensup adaylara İstanbul'un Bahçelievler semtindeki "Hafızali" adlı öğrenci yurdu ile aynı ildeki başka bir öğrenci yurdunda verildiği tespit edildi.

Sınavda sorulan 100 sorudan 90'ının önceden sızdırıldığı tespitinin yapıldığı soruşturmada, sözde cemaat abisi kişilerin öğrencilere, "Sizin yeriniz Polis Akademisi, Harp Okulları. Buralara kafirler mi yerleşsin, siz oralara yerleşin ki İslam'a hizmet edin" şeklinde telkinde bulundukları belirlendi.

Soruşturma kapsamında, sınavı asıl listede kazanan 200 kişiden 198'inin kuvvetli suç şüphelisi, 2 kişinin ise şüpheli olduğu tespit edildi. Sınavı yedek listede kazanan 200 adaydan ise 55'inin kuvvetli şüpheli, 14'ünün şüpheli olduğu belirlendi.

Kuvvetli şüpheli olduğu tespit edilen sınava giren adaylardan gözaltına alınan 33 kişi, 9 Kasım tarihinde Ankara'da adliyeye sevk edilmiş, 9 şüpheli tutuklanmıştı, 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerden 21'i ise gözaltında bulundukları sırada itiraflarda bulunmuşlardı. Soruşturma kapsamında başlatılan başka bir operasyonda ise 15 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 11 şüpheli tutuklanmıştı. (AA)

 
Ortaokul öğrencisinden ilkokul çocuklarına taciz!
 
ÖSYM'nin 'kozmik odasında' arama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nasuh Mahruki AKUT başkanlığından istifa etti
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki, başkanlık görevinden istifa etti.
İzmir’de 4 kişinin öldüğü çatışmada kritik gelişme
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde biri polis 4 kişinin hayatını kaybettiği ...
Türkiye'nin yüreğini yakan faciada 8 gözaltı
Kozan Cumhuriyet Başsavcılığının, Aladağ'da özel öğrenci yurdundaki yangınla ...
 
Sokakta yaşıyordu, kurtarıcı oldu!
Bir hayvanseverin evine aldığı ve 'Zeytin' adını verdiği sokak köpeği, ...
İKÇÜ Rektörü’nden CHP’li Baydar’ın iddialarına sert tepki!
CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın ‘FETÖ iddiaları’na yazılı ve detaylı ...
İzmir'e ilk kar düştü, dondurucu soğuk kapıda!
Kentte 2 gün süren sağanak yağışlar yaşamı felç ederken, kara bulutlar ...
 
Ankara'daki hain saldırının faillerine ne ceza istendi?
Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği ...
Dikkat: Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği takma uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ...
İzmir'de FETÖ soruşturmasında AK Partili eski başkan tutuklandı
Adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden, aralarında eski AK Parti Bergama İlçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva