HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Aralık 2015 Perşembe - 10:07

EGEART 6'ncı kez kapılarını açıyor

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, alanında dünyaca ünlü uluslararası sanatçıları ve sanata tutkun olan tüm sanatseverleri ‘Algısal Farklılaşma’ ana teması altında 4 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir’de buluşturacak.

EGEART 6 ncı kez kapılarını açıyor

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinin açılışı 4 Aralık 2015 tarihinde saat 11.00’de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Kültürlerarası etkileşimi arttırmak, sanat belleğini zenginleştirmek ve sanatın gelişimine katkı sağlamak üzere alanında dünyaca ünlü sanatçıların katılımı ile  on yıl önce başlayan EgeArt Sanat günleri bu yıl Ege Üniversitesi’nin, 60.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yer alıyor. 
 
4 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında 16 farklı etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri; 26 ülkeden uluslararası sanatçıları 24 üniversiteden katılan akademisyenler, Türkiye’nin birçok ilinde eğitim gören yabancı uyruklu ve binlerce Türk öğrenci ve sanatseverler ile İzmir’de buluşturacak.
 
Ege Üniversitesi öncülüğünde birincisi 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri; iki yılda bir Aralık ayında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere İzmir’in 16 farklı kültür merkezinde açılacak sergiler, düzenlenecek paneller, sunumlar, sahne etkinlikleri, yarışmalar ve çalıştaylar ile her yıl olduğu gibi bu yıl da kente yayılacak. 6. EgeArt Sanat Günleri’ni bir hafta içerisinde 100.000’i aşan sanatseverin izlemesi bekleniyor. 
 
2013 yılında ÇAĞSAV Kurum Onur Ödülü’nü alan, Mayıs 2015 itibari ile EFFE - Europe for Festivals, Avrupa Festivaller Birliğine kabul edilen ve Avrupa’da 31 ülkede tanıtımı yapılacak olan 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri ülkemizin tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir.
 
Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli sanat etkinliklerinden birisi olan ve EgeArt  adıyla markalaşan sanat  günlerini geleneksel bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ege Üniversitesi, bu yıl da birbirinden farklı, kaliteli, alanında tanınmış sanatçıları ve  eserlerini ülkemizde buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı.
 
Ege Üniversite öncülüğünde, AKBANK ana sponsorluğunda, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları, AB Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Karşıyaka Spor Kulübü, Bosna- Hersek Fahri Konsolosluğu, İtalyan Konsolosluğu, Polonya Fahri Konsolosluğu, Slovakya Fahri Konsolosluğu ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile düzenlenen EgeArt Sanat Günleri, iki hafta boyunca gerçekleştirilecek olan sergiler, konserler, dinletiler, sunumlar, paneller, konferanslar, tiyatro gösterimleri ve film gösterimleri ile İzmirli sanatseverlere tam anlamıyla bir sanatsal şölen yaşatacak.

26 ÜLKEDEN 50 SANATÇI İZMİR'DE
6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne resim, baskı resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf,  videoart  ve  kağıt sanatları ile güncel sanat dallarından Türkiye’nin yanı sıra 26  ülkeden 50 yabancı sanatçı katılıyor.
 
Amerika, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İran, İspanya, İtalya, Kanada, Kore, Küba, Macaristan, Malezya, Mısır, Norveç, Polonya, Rusya, Tayland, Tayvan sanatçıların yer alacağı EgeArt’ta 2000’den fazla eser, İzmir’in farklı noktalarında bulunan kültür merkezlerinde ve sanat galerilerinde sergilenecektir.
 
ÇAĞDAŞ DÖNEMİN EN ÖNEMLİ SANATÇISI DANIEL BUREN İZMİR KÖRFEZİ'NDE
Savaş sonrası dönemin en önemli çağdaş sanatçıları arasında yer alan Daniel Buren’in imzası haline gelmiş beyaz aralıklarla bölünen renkli çizgilerden oluşan tuval yelkenli tekne filosu 17 Ekim 2015 tarihinde Karşıyaka Spor Kulübü önünden başlayarak İzmir Körfezi’nde yarıştı. Teknelerden sökülen ''yelken/tuvaller'' İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sergileniyor.
 
“USTA'YA SAYGI” VE “YAŞAYAN ANIT SANATÇILAR”
EgeArt Sanat Günleri’nde, Türk resim sanatına yaptığı katkılar nedeniyle;  Seyhun TOPUZ’a Onur Ödülü verilecek.  Öte yandan Azade KÖKER, Balkan Naci İSLİMYELİ, Bingül BAŞARIR, Füsun ONUR, Genco GÜLAN, Hale TENGER, Koray ARİŞ, Murat MOROVA, “Usta’ya Saygı” başlıklı sunumlar ve eserleri aracılığıyla izleyiciler ile buluşacaktır. Atilla ATAR, Ayfer KARAMANİ, Can GÖKNİL, Cuma OCAKLI, İbrahim BALABAN, Osman DİNÇ, Özdemir ALTAN ve Süleyman Saim TEKCAN gibi yaşayan duayen sanatçılar da birbirinden değerli eserlerini İzmirli sanatseverlere sunacaktır.
 
SANATA NEFES ALDIRAN DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇI SARKİS
Çağdaş sanat çalışmalarıyla tüm dünyada tanınan ve sıkça adından söz ettiren Sarkis İzmirli  sanatseverler ile ilk kez bulaşacaktır. Stalker - İzdüşümü adlı ünlü filmden etkilenerek hazırlamış olduğu 40 adet suluboya tablolar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki özel alanda sergilenecek ayrıca arzu eden sanatseverler filmi izleyecektir.
 
24 ÜNİVERSİTEDEN KATILIM İLE ETKİNLİĞİN AKADEMİK YÖNÜ DESTEKLENECEK
6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, akademik katılımın da yüksek olduğu bir organizasyon olacak. 24 üniversitenin güzel sanatlar fakülteleri, eğitim fakülteleri ve yüksekokullarından akademisyenler “Sanatsal Çözümlere Akademik Yaklaşımlar” isimli sergi ile bir araya gelerek sanatı bilimsel bir platformda tartışma olanağı yakalayacaklardır.
 
GENÇ YETENEKLERE DESTEK
Ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, genç yeteneklere destek olma amacını da taşıyor.  Genç yetenekleri desteklemek amacıyla “ Dinamik Algı” EgeArt Genç Sanat Yarışması ile “Farkında Olmak ve Hoş Görmek” konulu  “Kısa Film Yarışması” , “Foto Maraton” ve “Video Maraton” yarışmaları düzenlenmiştir.
 
TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri boyunca düzenlenecek  paneller sunumlar, canlı performanslar, konserler, tiyatro gösterisi ücretsiz olarak İzmir’in 16 farklı noktasında bulunan kültür merkezi ve sergi salonlarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak.  
 

 
CHP’de kongre maratonu tam gaz: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
 
Şehirlerde ‘kaz, yap, yeniden kaz’ dönemi bitiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sahnelerinde 2015'e muhteşem veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılını yine büyük ilgi görecek konserler, ...
İzmir tiyatro festivali ‘özgürlük’ temasıyla yola çıkıyor
Bu yıl 4.kez düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, ‘Özgürlük ...
‘Aşk Da Yorulur’a Konak'ta büyük ilgi
Şair Mehmet Sadık Kırımlı’nın bu yıl Attila İlhan Emek Şiir ödüllünü de ...
 
Konak'ta piyano resitali
Dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, Konak Belediyesi ile İzmir Devlet ...
İzmir’de 200 yıllık saatler cami deposundan çıktı!
İzmir’de 16'ncı yüzyılda inşa edilen tarihi Hisar Camisi'nnin deposundan, ...
Hayko Bağdat İzmirli okurlarıyla buluştu: Duyduğum her sese…
Gazeteci yazar Hayko Bağdat, Perin Sanat Galerisi’nde İzmirli okurlarıyla ...
 
Vurmalı çalgılar sihirbazı İzmir’e geliyor!
Dünyaca ünlü “vurmalı çalgılar sihirbazı” Martin Grubinger, 30 Kasım Pazartesi ...
Cem Yılmaz 'İftarlık Gazoz' setinde
Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde, yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı 'İftarlık ...
Taksim AKM reklam panosu oldu!
Uzun bir süreden beri ‘yıkım’, ‘onarım’ gibi tartışmalarla konu olan Atatürk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva