HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Mayıs 2023 Pazartesi - 16:39

EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu'ndan sandık çıkışı: Türkçe bilmeyenler oy kullandı!

EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu seçim süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Öncelikle Türkçe dahi konuşamayan, vatandaşlık verilmiş kişilerin oy kullanmış olmalarını anlamak da zorlanıyoruz. Hiçbir ülke bu kadar kolay vatandaşlık vermez, vermek de istemez. Üstelik hala da mülteciler gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar, birçok kereler de ifade ettiğimiz gibi hem demografik yapı açısından hem de ülke güvenliği, huzuru açısından büyük riskler taşımaktadır. Bu konuda akl-ı selim davranılması talebimizi tekrarlıyorum" dedi

EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu ndan sandık çıkışı: Türkçe bilmeyenler oy kullandı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ -  EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Ürün ve Meclis Üyesi sanayicilerin katılımıyla düzenlenen mayıs ayı toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar 31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek TOBB Genel Kurulu’ndaki görevi nedeniyle katılım sağlayamadı.

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Gökçüoğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunarak seçim sürecinin etik koşullarda gerçekleşmediğine dikkat çekti. Gökçüoğlu şunları söyledi:

“Seçim gündemi ile geçen yoğun bir Mayıs ayını tamamlamak üzereyiz. Öncelikle sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlk turda %87, ikinci turda  %84 oranındaki katılım demokrasi adına son derece kıymetlidir. Avrupa’da seçimlere katılım oranı %50-60 arasında değişirken, 2 hafta önce seçime giden Yunanistan’da oran %61’dir. İlk turda seçilen milletvekilleri, ikinci turda seçimi kazanan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 

GÖKÇÜOĞLU: SEÇİM EKONOMİSİ ÖZEL SEKTÖRÜ İŞ YAPAMAZ HALE GETİRDİ
Seçim süreci ile ilgili birkaç konunun altını çizmek istiyorum. Öncelikle Türkçe dahi konuşamayan, vatandaşlık verilmiş kişilerin oy kullanmış olmalarını anlamak da zorlanıyoruz. Hiçbir ülke bu kadar kolay vatandaşlık vermez, vermek de istemez. Üstelik hala da mülteciler gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar, birçok kereler de ifade ettiğimiz gibi hem demografik yapı açısından hem de ülke güvenliği, huzuru açısından büyük riskler taşımaktadır. Bu konuda akl-ı selim davranılması talebimizi tekrarlıyorum.Diğer bir husus da, seçim kampanyasının hiç görmediğimiz kadar etik, ahlaki kuralların dışında gerçekleşmiş olmasıdır. Öyle ki, gerçek olmayan görüntülerin, sözlerin kullanılmasından rahatsızlık duyulmaması, bu yaklaşımın teşvik edilmesidir. Dilerim tekrarı olmaz.  Bundan sonra bizlerin vekillerden tek beklentisi, seçildikleri illerde gerçekten hizmet vermeleri, iş dünyası ile diyalog içinde olmaları, illerin gelişimi için katkıda bulunmalarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de, ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki, piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur.  En basitinden üretim ve sonrasında ihracat yapmak için gereken ithalatı yapacak dövize dahi ulaşılmaz noktaya gelinmiştir. Seçim ekonomisi özel sektörü iş yapamaz noktaya getirmiştir. Diğer yandan, meclisin karma yapısının, Cumhuriyetimizin kazanımları ve ülkemizin kuruluş değerleri üzerinde yeni tartışmalara zemin hazırlamaması, tamamen ekonomiye odaklanması, toplumsal kutuplaşmadan uzak durulması, kadın haklarının gözetilmesi noktasında hassasiyet göstermesini diliyorum. Vatandaş yüksek enflasyondan kaynaklı yoksullukla mücadele ederken, sanayici üretim maliyetleri altında ezilirken, ihracatçı gerçekçi olmayan kurların ve günübirlik düzenlemelerin mağduriyetini yaşarken, gençlerimiz iş bulamamanın çaresizliği içindeyken ne bizlerin ne de Meclisimizin farklı bir gündemi olamaz. O nedenle de, hem Bakanlar Kurulumuzun hem de vekillerimizin bu gündemin gereğini yapmalarını umuyoruz

 
Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı!
 
'Yeni bir Türk yüzyılının ilk adımı atıldı!'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 30 Mayıs 2023 Salı 09:21

resmi rakamlar 125 bin. chp li lerin söyledikleri bu sayı 250 bin civarı... sizin söylediğiniz bile olsa bu binde 4 gibi bir rakam yapar.bu sayı muhtar bile seçmez. insanları kandırmayın. kandıra kandıra bu hale geldiniz.

Yorumu oyla      3      6  
30 Mayıs 2023 Salı 08:29

alttaki akepeli troller. kaç para maaş alıyorsunuz? hile ve cebren, devletin tüm olanaklarını kullanrak zorla kazandığınızı tekrar hatırlatırım. Kesin sesinizi.

Yorumu oyla      4      4  
işçi 29 Mayıs 2023 Pazartesi 22:16

İŞİNE BAK İBRAHİM BEY YATIRIM YAP...

Yorumu oyla      3      5  
tuna 29 Mayıs 2023 Pazartesi 19:02

bos konusma senın anlamadıgın işler kılıcdaroğlunu destekledin belli ama kılıcdaroğlu kazanırsa turkce konusamayanlar dediklerini unuturdun di mi üçkagıt hayatınız secim ekonomisi sanayiyi vurmadı yaan soyleme kapanan bir tek fabrıka yok cevremızde

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusuf Vangöl, hayatını kaybetti
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Gıda Birimi Müdürü, ...
ESİAD Başkanı Zorlu: Gündemimiz ekonomi olmalı!
Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk kez iki turlu bir Cumhurbaşkanlığı ...
Ege ihracatının amiralinden seçim sonrası acil çağrı: Dövizde baskıya son verilsin
Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk kez iki turlu bir Cumhurbaşkanlığı ...
 
ESBAŞ toplumsal fayda sağlayan firmalar arasında!
Gelecek nesillere iyi bir gelecek sağlamak için BM Sürdürülebilir Kalkınma ...
Sahte bal ihracatçıların imajını çiziyor!
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ...
Büyükşehir by-pass edildi… Yeşil alan gitti, konut geldi!
Çiğli Egekent’te 236 bin metrekarelik alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Beyaz eşyada ithalat arttı, ihracat azaldı
Beyaz eşya pazarı yılın ilk 4 ayında büyürken, bu dönemde sektörün ihracatında ...
Ege'nin zeytini Latin Amerika pazarında!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın ...
İzmirli iş insanı Bencuya yaşamını yitirdi!
İzmir’in saygın iş insanlarından, sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva