HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Mayıs 2023 Pazar - 09:31

ESBAŞ toplumsal fayda sağlayan firmalar arasında!

Gelecek nesillere iyi bir gelecek sağlamak için BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gönüllülük esasıyla çalışmalar yürüten ESBAŞ, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde en çok toplumsal fayda sağlayan şirketlerin yer aldığı ‘GPTW En İyi İşverenler Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük 2023 Listesi’nde yer aldı.

ESBAŞ toplumsal fayda sağlayan firmalar arasında!

Listeye ikinci kez girme başarısını gösteren 3 firmadan biri olan ESBAŞ, sistemli bir gönüllülük yönetiminin olması, gönüllülerin karar noktalarında söz sahibi olması, üst yönetimin aktif ve motive edici rol alması, toplum algılama anketlerinden yüksek memnuniyet oranları alması, gönüllülük faaliyetlerinin ölçümlenmesi ve ileriye dönük hedefler konulması gibi konularda fark yarattığı için listeye girme hakkı kazandı.  

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda global otorite konumunda bulunan Great Place to Work Enstitüsü ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarla sosyal uygulama ve yaklaşımları ile sosyal sorumluluk ve gönüllülük alanında fark yaratan şirketleri belirliyor ve seçilen firmaları, ‘En İyi İşverenler Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Listesi’nde yer vererek açıklıyor. Bu yıl başvuruda bulunan 500 şirket arasında yapılan değerlendirme sonucunda 14 firma listeye girme hakkı kazandı.  

ESBAŞ İkinci Kez Listede
Türkiye’de en çok toplumsal fayda sağlayan firmaların yer aldığı ‘En İyi İşverenler Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Listesi’ne şirketlerinin ikinci kez girdiğine dikkat çeken ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, bu listeye şirketlerinin dışında sadece iki firmanın ikinci kez girebildiğini vurgulayarak, “Sosyal sorumluluk çalışmalarında yer aldığımız projelerin başta insana ve çevreye yönelik olmasına dikkat ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alırken mutlaka stratejik işbirliği yapabileceğimiz, beraber projeleri yürütebileceğimiz işbirlikleri geliştirmeye önem veriyoruz. Özellikle çevremizdeki kamu, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, okullar ve üniversitelerle bu tür işbirlikleri yürütüyoruz. Bunun yanı sıra, dahil olduğumuz projelerin öncelikli olarak yerele, ikinci aşamada ise kente ve ülke geneline dokunan projeler olmasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda şirketimizin bulunduğu Gaziemir’de insana ve çevreye ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Sonra şehrimiz, ülkemiz ve dünya içir neler yapabiliriz diye bakıyoruz” diye konuştu.

Dr. Faruk Güler, ESBAŞ’ın yer aldığı kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde çalışanlarının da mutlaka kendi emek ve özverileriyle yer almaları için onları teşvik ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “ Tüm canlılara, doğaya ve  topluma dokunan; cinsiyet ayrımcılığı başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı duran ve herkes için harika işler inşa eden bir şirket olmayı amaçlayan bir şirket olarak çalışanlarımıza, sadece iş yerlerinde değil, içinde bulundukları sosyal çevre ve toplumda da kendilerini güçlü ve iyi hissedebilecekleri anlamlar  kazandırmak istiyoruz. Bunu sağlamak için de ESBAŞ’lılara çalışan gönüllülüğü ve sosyal sorumluluk konularında yer alabilecekleri alanlar yaratıyoruz. Sosyal altyapı ne kadar güçlü ise sürdürülebilir gelişim o derece sağlam olur. Bu bakımdan şirketimizde kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin sahiplenilmiş olması ve bu yaklaşımların çalışanlarımızın davranışlarına işlemiş olması şirketimizin sürdürülebilirlik yolculuğundaki başarısını da arttırmaktadır.”

 

 
Başkan Tugay eşiyle birlikte oy kullandı!
 
Otomobil ağaca çarptı... Sürücüsü can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte bal ihracatçıların imajını çiziyor!
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ...
Büyükşehir by-pass edildi… Yeşil alan gitti, konut geldi!
Çiğli Egekent’te 236 bin metrekarelik alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Beyaz eşyada ithalat arttı, ihracat azaldı
Beyaz eşya pazarı yılın ilk 4 ayında büyürken, bu dönemde sektörün ihracatında ...
 
Ege'nin zeytini Latin Amerika pazarında!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın ...
İzmirli iş insanı Bencuya yaşamını yitirdi!
İzmir’in saygın iş insanlarından, sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde ...
Türk balından 4 ayda 13,5 milyon dolar gelir
Türkiye'den ocak-nisan döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin dolara ulaştı.
 
Hububat ihracatçılarının yeni rotası Brezilya 
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ...
Esnaf Birliği'ne aday olan Ata'dan iddialı çıkış: Kimse sultan değil!
İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Başkanlığı için 128 ...
Genç İZİKAD Projesi eğitimleri sürüyor
İZİKAD’ın en önemli projelerinden biri olan ve bu yıl on birinci kez organize ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva