HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2014 Cuma - 09:12

EBSO iş güvenliğinde farkındalık yaratmaya devam ediyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), iş güvenliği ve sağlığı eğitiminde farkındalık yaratmak için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

EBSO iş güvenliğinde farkındalık yaratmaya devam ediyor

İZMİR - EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Grubu Başkanı Ateş İlyas Demirkalkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı işbirliği ile gerçekleşen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği hükümler hakkında otuzuncu toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “EBSO, hızla yenilenen ve yeni tedbirlerle genişletilen mevzuata uyum sağlama konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyor. Düzenlediğimiz toplantılarla bölgemiz sanayicilerinin önemli bir bölümüne ulaşarak İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği hükümler hakkında farkındalık yarattık. Amacımız iş sağlığı ve güvenliği konusunda bölgemiz ve ülkemizin daha iyi noktalara gelmesine katkı sunmak” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş, İş Başmüfettişleri İlknur Özkan ile Tuncay Halaçoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Demirkalkan, “Bizler sanayiciler olarak, gerek işyerlerimizin ve çalışanlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, gerek ülke ekonomimizin iş kazaları dolayısıyla taşıdığı yükten kurtulabilmesi amacıyla söz konusu kanunun uygulanması açısından ciddi sorumluluklar taşıyoruz” dedi.

İSTATİSTİKLER ORTADA
Demirkalkan, geçtiğimiz aylarda Soma’da yaşanan maden faciasının ardından İstanbul’da asansör faciası karşısında üzüntülerini dile getirerek, “Ülkemizde ne yazık ki, her gün ortalama 172 iş kazası meydana gelirken, bunların 3’ü ölüm ve 6’sı iş görmezlikle sonuçlanmaktadır. Ülkemizde son dönemde yaşanan Soma faciası, asansör kazası gibi  iş kazaları hepimizi derinden etkilemiş ve konuya olan yaklaşımımızı değiştirmiştir. Bütün bu olumsuzlukları önlemek, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak ve çalışma hayatına bu kültürü yaymak amacıyla mevzuat çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar içinde en önemlisi ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’dur” diye konuştu.

SANAYİCİ SORUMLULUĞUNUN FARKINDA
Demirkalkan, sanayicinin işyerlerinin ve çalışanların huzur ve güvenliğinin sağlanması, ülke ekonomisinin iş kazaları dolayısıyla taşıdığı yükten kurtulması amacıyla  6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanması konusunda taşadığı sorumluluğun farkında olduklarını vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş ise İş sağlığı ve güvenliğinin devamını sağlamak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göktaş, “Denetimle her şeyi çözemezsiniz. Denetim yaptığınız alan işin çok küçük bir kısmı olabilir. Bu yüzden bunu denetimle değil sürdürülebilirlikle çözebiliriz” dedi. İş Başmüfettişi İlknur Özkan da 2014’te iş kazaları sonunda yaşanan ölümler konusunda bir rekora doğru gidildiğini belirterek, Belgeler, evraklar tamam ama önemli olan sahada alınan önlemlerin etkinliği. İş güvenliği işletmenin düzenini sağlar. Bu da iş kazalarının önüne geçilmesini. İş güvenliği iş verimini ve üretimini doğrudan etkiler” dedi. İş Başmüfettiğişi Tuncay Halaçoğlu  da 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Hakkında bilgi vererek İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü ile İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarının Hukuksal Boyutları hakkında açıklamalarda bulundu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın yere çakıldı: 7,5 ayın en düşüğü!
Altın, ABD'de faizlerin daha erken artırılabileceği korkusu, güçlü dolar ...
İZSİAD'tan kritik zirve: İş işten geçmeden!
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafndan “İzmir İş Sağlığı ...
TED Denizli Koleji'nin ilk öğrencileri için zil çaldı
Türk toplumuna yüksek karakterli, donanımlı, meslek ve sosyal yaşamında ...
 
İzmir’den 2 kritik açıklama: İnşaatın çivisi çıkmış!
İstanbul’da rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında 10 kişinin ...
Başçı enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, son çeyreğe doğru büyüme hızının toparlanmasını ...
Cari açıkta Temmuz müjdesi
Cari açık Temmuz'da 2,6 milyar dolarla beklentilerin altında gerçekleşti. ...
 
İzmir’de ‘enerjik’ kavga: Enda zirvesi karıştı!
Egelilerin Kipa modeli ile kurduğu Enda Enerji Holding, işadamlarını karşı ...
Fitch’ten flaş Türkiye açıklaması
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk ekonomisindeki iyileşmenin giderek ...
Yorgancılar’dan ‘büyümede hayal kırıklığı’ değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, yüzde 2.1'lik büyüme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva