HABERLER>EKONOMİ
11 Ağustos 2017 Cuma - 20:23

Dolandırıcılar devrede: Hesabınız boşaltılabilir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Reklama tıklandığı zaman açılan web sayfası üzerinden tüketicilerin kredi kartı bilgilerini alarak dolandırıcılık işlemleri gerçekleştiriyorlar" dedi.

Dolandırıcılar devrede: Hesabınız boşaltılabilir

Kurban Bayramı rezervasyonlarıyla ilgili  açıklamalarda bulunan Ulusoy, bayram tatillerinin sektöre ciddi hareketlilik sağladığını söyledi. 
Bu Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu kaydeden Ulusoy, özellikle Antalya'da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi'nde Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını belirtti. 

Bayram tatilinin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle birçok kişinin tatilini erken rezervasyonla aldığını kaydeden Ulusoy, "Bu nedenle bayram rezervasyonları belli seviyeleri yakalamış durumda. Tatil planını erken rezervasyon döneminde yapma fırsatı bulamayan vatandaşlarımız da şu anda acentelerimiz kanalıyla rezervasyon yaptırıyor. Şu anda sahil bandında yer alan tesislerde doluluk oranı yüzde 80'leri aşmış durumda. Kurban Bayramı ile birlikte doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağı düşüncesindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"SEYAHAT ACENTENİZİ SORGULAYIN" 
Son dönemde özellikle sosyal medya kanalları üzerinden reklam veren dolandırıcıların birçok otelin web sitesini taklit ederek tüketicileri aldattığını da dile getiren Ulusoy, şöyle konuştu:

"Reklama tıklandığı zaman açılan web sayfası üzerinden tüketicilerin kredi kartı bilgilerini alarak dolandırıcılık işlemleri gerçekleştiriyorlar. Tüketicilerin reklama tıklama sonucunda yönlendirildikleri sayfaları dikkatlice incelemeleri çok önemli. Tatil paketi satın alacak vatandaşlarımızın tatili satın aldıkları kurumun TÜRSAB üyesi olup olmadığını sorgulamaları da büyük önem taşıyor ayrıca paket tur satın alanların mutlaka seyahat sigortası yaptırmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu özellikle bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İnternetten tatil alan vatandaşların, siteleri olan acentelerin TÜRSAB logolarının ve acente numaralarının yanı sıra online 'TÜRSAB Tatil Meleği' logosu olmasına dikkat etmelerini öneriyorum." 

POYD BAŞKANI DURAN 
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da iç pazarın oldukça hareketli olduğunu belirterek, "Şu anda beklenti 30 Ağustos'tan önceki 2 gün ve sonraki yarım günün tatil olması yönünde. Turizmciler de okullar açılmadan önce son uzun tatil olsun diye bir beklenti içinde." dedi. 
Antalya'da yabancı turist açısından da ciddi bir yoğunluk olduğunu dile getiren Hakan Duran, "İç turizmdeki hareketle birlikte şu anda Antalya'daki otellerde yüzde 100'e yakın doluluk var. İç pazarda erken rezervasyon döneminde Kurban Bayramı tatilleri makul fiyatlara alındı. Bayramda bence adım atacak yer kalmayacak." diye konuştu. 
Duran, Rusya ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinden çok ciddi bir turist akışı olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

 
Erten'siz 17.yıl: İzmir 'efsane başkan'ı andı
 
Akıncı Üssü davasının kilit ismi savunma yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz et sektöründe büyük soruşturma!
Rekabet Kurumu, beyaz et sektörüne ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın ...
Avrupa'daki 'yumurta' krizi Türk ihracatçısına umut oldu
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ...
İZKA, fuara 'yenilebilir enerji atölyeleri' ile katılacak
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) bu yıl 86. kez gerçekleşen ve ana teması ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Sanayiye destek büyüme demek
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, haziran ...
Altın alacaklar dikkat! Fiyatlar 2 ayın...
Altın fiyatları, ABD ile Kuzey Kore arasında artan gerginliğin etkisi ...
Kamu kurumları para bastı! Yüzde 535 artış
Kamu kurumları 2016'da şimdiye kadar görülmemiş oranda kâr etti. Kâr toplamı ...
 
İki devin ortaklığı başlamadan bitti
Dünyanın en büyük araç üreticisi Volkswagen ile Hindistan merkezli Tata ...
TSE'den İZSİAD Başkanı Küçükkurt'a ziyaret
Bir süre önce Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü ...
İsviçre'nin köklü firmasından Manisa'ya dev yatırım
İşviçre’nin 1895 yılında kurulan köklü firmalarından Zehnder Group AG ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva