HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 15:01

Devlet 3 genç için ödediği tazminatı faiziyle geri alıyor!

Kuşadası’nda 7 yıl önce meydana gelen bombalı saldırıda, İngiliz turistlerle birlikte hayatını kaybeden 21 yaşındaki Deniz Tutum, 23 yaşındaki Ufuk Yücedeniz ve 24 yaşındaki Eda Okyay'ın ailelerine verilen 70'er bin TL tazminat, İçişleri Bakanlığı'nın itirazı üzerine Danıştay tarafından 'Devletin hizmet kusuru olmadığı' gerekçesiyle bozuldu.

Devlet 3 genç için ödediği tazminatı faiziyle geri alıyor!

İZMİR - Aydın İdare Mahkemesi'nin bozma kararına uyması üzerine büyük şok yaşayan aileler, itirazları Danıştay'da kabul edilmediği takdirde, çocukları için aldıkları 70'er bin lirayı faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacak. Kurbanlardan Deniz Tutum'un annesi Sevim Tutum, "Tek kuruş istemiyorum. Devletin kusuru yoksa, kızımı geri getirsin o zaman" dedi.

Kuşadası'nda, 16 Temmuz 2005 tarihinde, Kadınlar Denizi'ne giden minibüste patlama meydana geldi. Bombalı saldırıda, Deniz Tutum, Ufuk Yücedeniz, Eda Okyay ve İrlandalı Tana Whalen olay yerinde, İngiliz vatandaşı Helyn Bennett de hastanede kurtarılamadı. Bombalı saldırıda 13 kişi de yaralandı. Bombalı saldırıdan yaklaşık 9 ay sonra eylemi gerçekleştiren M.S.K., Elazığ'da yakalandı. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan M.S.K.'ye, 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

AİLELERE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK
Saldırıda ölen Deniz Tutum, Ufuk Yücedeniz ve Eda Okyay'ın aileleri de Aydın İdare Mahkemesi'nde tamzinat davası açtı. Yargılama sonrasında mahkeme, ölenlerin anne ve babalarına 30'ar bin TL, kardeşlerine ise, 10'ar bin TL tazminat ödenmesine kadar verdi. Birer çocukları daha bulunan aileler, karar doğrultusunda, 70'er bin TL tazminatı aldı. Tazminat tutarını fazla bulan İçişleri Bakanlığı avukatları ise karara itiraz ederek temyize götürdü.

Dosyayı inceleyen Danıştay 10'uncu Dairesi, terör saldısında 'Devletin hizmet kurusu olmadığı' gerekçesiyle kararı bozdu ve tazminat ödenmesine gerek olmadığını belirtti. Davayı yeniden bakan Aydın İdare Mahkemesi de, 70'şer bin TL tamzinata hükmettiği önceki kararında direnmeyip, Danıştay'ın bozma gerekçesine uydu, tazminat ödenmemesi kararı verdi.

ACILI AİLELER FAİZİYLE BİRLİKTE PARAYI ÖDEYECEK
Yerel mahkemenin kararıyla ikinci şoku yaşayan ailelerin tek seçeneği ise, kararı bozan Danıştay 10'uncu Dairesi'ne yapacakları itiraz oldu. Danıştay 10'uncu Dairesi'nin, kararı onaması durumunda aileler, evlatlarının kaybetmenin acısı yanında büyük de bir ekonomik yükün altına girecek. Aileler, yerel mahkemenin kararının ardından hesaplarına yatırılmış olan 70'er bin TL parayı, faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalacak.

İNGİLİZ TURİSTE REKOR TAZMİNATA AÇIKLAMA GELMEDİ
Bu arada, olayın ardından İngiliz Sky News kanalı, terör saldırısında hayatını kaybeden İlgiliz turist Helyn Bennett'in ailesine Türkiye'nin 1 milyon sterlin (yaklaşık 2.8 milyon TL) tazminat ödediğine yönelik iddiada bulundu. Bunun üzerine Türk ailelerin, yaptıkları yazılı başvurulardan sonuç alamadığı, bu konuda kendilerine açıklayıcı bilgi gelmediği de belirtildi.

AİLELER ENDİŞELİ
Terör örgütünün bombalı saldırısının kurbanlardan Eda Okyay'ın babası Azmi Okyay, kararın kendisiyle birlikte diğer ailelere de büyük üzüntü yaşattığınız dile getirdi. Paranın bir bölümünü kullanmak zorunda kaldıklarını anlatan Azmi Okyay, "Çocuklarımızı teröre kurban verdik. Devlet bizlere asla çocuklarımızın yerini alamayacak olan tazminatı verdi, şimdi de sanki çocuklarımız bizim kusurumuzdan ölmüş gibi parayı geri almaya çalışıyorlar" dedi.

Aynı saldırıda hayatını kaybeden Ufuk Yücedeniz'in babası Hüseyin Yücedeniz, "Oğlum için verilen parayla bir hastanede oda yaptıracaktım ama bizden almaya çalışıyorlar. O parayı almaya hak kazandıktan sonra da bunu gerçekleştireceğim" diye konuştu.

Kuşadası'nda evlilik hayalleri kurduğu sırada teröre kurban giden Deniz Tutum'un annesi Sevim Tutum ise, şöyle dedi: "Hiçbir zaman çocuğumuzun ardından para peşinde olmadık ama o zaman tazminat davası açmamız istendi. Bizlere bu paralar önce verildi, sonra alınmak isteniyor. Kızım gencecik, hayatının baharında teröre kurban gitti. Bunun hesabı yapılmıyor, Uludere'de hayatını kaybeden kişilere para veriyorlar, ama bizim kızımıza karşılık vermemek için direniyorlar. Ben onlardan tek kuruş istemiyorum, kızımı milyonlara değişmem. Ama o zaman kızımı geri getirsinler bana. Kızım kimin yüzünden hayatını kaybetti?" (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Temmuz 2012 Salı 01:34

tabi alırlar, bu kardeşlerimizin kaçakçılar kadar değeri yok ki bu ülkede. terörist sanılarak öldürülen kaçakçıların ailelerine bir madalya takmadıkları kaldı ama yitip giden 3 kızımızın onlar kadar değeri olamadı. yazıklar olsun, bu ülkede yaşamaktan utanıyorum. son 10 yılda biz nerelerden nerelere geldik ama malesef sorgulayan bir toplum olamadık. İçişleri Bakanlığı benim canıma ve malıma karşı sorumlu değilse benimde bu ülke vatandaşı olmama gerek yok. Kaçakçı Suriye vatandaşı daha kıymetli.

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 9 Temmuz 2012 Pazartesi 23:55

VATANDAŞIM verin tazminatları isteyin DEVLETTEN CANLARINIZI.VEREMEZLERSE CANA KARŞI CAN İSTEMEK EN TABİ HAKKINIZ.BU DÜNYANIN EN ESKİ HAK KANUNUDUR.

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil 9 Temmuz 2012 Pazartesi 16:14

DEVLET VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU DEĞİLMİDİR.

Yorumu oyla      16      5  
9 Temmuz 2012 Pazartesi 15:15

uludere olayındakilere ödenen tazminatıda alın ozaman

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Casus avında’ bu kez tutuklama yok
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eskort kızları kullanarak askeri belgeleri ...
İzmirli stajyer hemşirenin sır ölümü
İzmir’de hafta sonunu fırsat bilip havuza giden, döndüğü evinde uykuya ...
Sigortası atan Müdür Bilkay’ı arıyor!
Telefon numarasını vatandaşlarla paylaştıktan sonra 155’e ulaşamayan ona ...
 
Yakuza Türkiye’yi mesken tuttu: İstanbul’a ofis
Dünyanın en acımasız örgütlerinden Japon Yakuza mafyası İstanbul’a ofis ...
“Savaş çıkaracak halimiz yok ama…”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türk uçağını düşüren Suriye’yle ...
ÖSYM Başkanı: KCK operasyonuna misilleme!
ÖSYM Başkanı Ali Demir, KPSS’de soruların çalındığı iddialarının doğru ...
 
Özgür nehirler için Gediz Deltası'na 'atla'dılar
Nehirlerin özgür akması amacıyla 2005 yılından beri Avrupa'da düzenlenen ...
Bakanlık aile içi şiddeti e-maille öğrenecek!
Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı yeni başlattığı uygulama ile aile ...
KCK 'Joker'lerine 3 milyon lira vermiş!
İzmir'in de aralarında bulunduğu 8 ilde, KCK yapılanması altında 'Joker' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva