HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2013 Salı - 00:12

Demirel 65 yıllık hayat arkadaşını kaybetti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Süleyman Demirel, hastane çıkışı, 65 yıllık hayat arkadaşının vefatıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Demirel 65 yıllık hayat arkadaşını kaybetti

ANKARA - 86 yaşında vefat eden Nazmiye Demirel, yaklaşık 8 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu. Gece geç saatlerde eşinin vefat haberini alan Süleyman Demirel hastaneye geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Demirel, hastanede kendisini karşılayan doktorlardan bilgi aldı. Kendisi de bir süredir sağlık sorunları yaşayan Demirel’in yanındaki görevlilerin yardımıyla yürüdüğü gözlendi.

FOTO GALERİ: Demirel'i hiç yanlız bırakmadı...

SÜLEYMAN DEMİREL: ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİ AMA OLMADI

Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti. Eşinin vefatı üzerine hastaneye gelen Süleyman Demirel, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok iyi mücadele etti ama olmadı. Başkent Üniversitesi Hastanesi değerli hekimine, Üniversite Rektörüne, Tıp Fakültesi dekanına ve bütün hekimlerine, bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerinden razı olsun" diye konuştu.

Nazmiye Demirel'in doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yaptığı açıklamada, 2010 yılından buyana Nazmiye Demirel'in alzaymır hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtirken, "Ancak bugün akşam üzeri gelişen kandaki oksijen azalması ve bilahare de kalp durması sonucunda, tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen saat 22.27 itibarıyla hastamızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

İLK ÖNE ÇIKAN FIRST LADY
Nazmiye Demirel, Türk siyasi yaşamının ilk öne çıkan First Lady’lerinden biri oldu. Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948’de evlendi. Nazmiye Demirel, Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan Süleyman Demirel’i kötü günlerde de hiç yalnız bırakmadı. 12 Eylül 1980 sabahı Demirel, Hamzakoy’a giderken yanında yine Nazmiye Hanım vardı.

HEP YANINDAYDI
DYP’nin kuruluşunu da Nazmiye Hanım an be an izledi. O hep Demirel’in gizli kadın kurmayı oldu. Yasaklı yıllar bitti. 40 yıldır eşi ile birlikte protokoldeki yerini dolduran Nazmiye Hanım Köşk’te sayısız kere dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine evsahipliği yaptı.

Nazmiye Demirel’in, 1950’li yıllarda kendine ait arabasıyla Ankara caddelerinde gezmesi de o dönemde oldukça dikkat çekmişti. Nazmiye Demirel bu olayla ilgili olarak 1969’da verdiği bir söyleşide, “Mevsimine göre üstüme pardösü giyerim. Seyahatlerde ve araba kullanırken tayyörü tercih ederim. Kısa kollu esvapla sokağa çıkmam. Ama kocam DSİ Müdürüyken çıkardım. 1955’den beri araba kullanırım. Prensip olarak, kocama verilen makam arabasında bir yere gitmezdim. Alışverişlerim, ziyaretlerim için ben de bir arabaya ihtiyaç duydum. Kendi arabamı kendim kullanırım” demişti.

DOBRALIĞI MEŞHURDU
Nazmiye Demirel 1927’de doğdu. Eşiyle kardeş torunuydu. Beşik kertmesi, 12 Aralık 1948’de İslamköy’de yapılan üç gün üç gecelik düğünle evliliğe dönüştü. 1951’de yakalandığı hastalığa yanlış tedavi uygulandı, anne olma fırsatını yitirdi. Olayı "hayatımın en üzücü günleri" diye hatırlar.

Eşiyle ABD’ye gittiğinde tutkuya dönüşecek bir hobi edindi: Otomobil kullanmak. Hamur işleri, yaprak sarması kadar dobralığı da meşhurdu. "Bizimki" diye bahsettiği eşini eleştirmekten hiç çekinmedi. Nazmiye Hanım’ın ilginç özelliği paket açmaktan hoşlanmaması idi. Hediyeleri birilerine açtırır, sebebini sorana "Öyle alıştım" derdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 28 Mayıs 2013 Salı 10:37

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel 86 yaşında yaşamını yitirdi.....ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN HAKKIMIZ YOK AMA VARSA HELAL OLSUN TOPRAĞI BOL OLSUN.Sayın Süleyman Demirel'in Başı sağ olsun ALLAH sabır versin.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      17      11  
Işık Dikicigil 28 Mayıs 2013 Salı 10:15

ALLAH RAHMET EYLESİN, NE SEMRA ÖZAL NE DE , EMİNE ERDOĞAN GİBİ , DEVLET İŞLERİ İÇİNDE GÖRMEDİK NE SOSYAL HAYATIYLA İLGİLİDE UFACIK BİR RESMİNİ GÖRMEDİK. ŞİMDİKİLER AİHM TÜRKİYE Yİ ŞİKAYET EDİYOR. GÖRGÜ BAŞKA BİR ŞEY.

Yorumu oyla      19      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve tarihi davada ‘eskort kızlar’ hakim karşısında…
İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanığın ...
İzmir’de ‘22.00’ isyanı: Bu yasa dükkan kapattırır!
Alkollü içki kurallarını yeniden düzenleyen yasa tasarısına İzmir’den ...
İzmir’deki cezaevinde çocuk mahkumlara işkence iddiası!
ÇHD, Şakran Cezaevi’nde çocuk mahkumlarla yapılan görüşme sonunda hazırladıkları ...
 
İzmir'de korkunç son: Trenin önüne atladı...
Bayındır’da kimliği belirlenemeyen bir kişi, yolcu treninin önüne atlayıp ...
DEÜ akademisyenin kitaplara adanmış hayatı…
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. ...
İzmir’de bedenlerle barış mesajı!
İzmir’de Ege Üniversitesi’nde okuyan toplum gönüllüsü 200 öğrenci, Bornova ...
 
İzmir'de Kars günü: Halaylı-mesajlı piknik!
İzmir ve İzmir’e yakın çevre illerde yaşayan bin civarında Kars Sarıkamışlı, ...
2. Abdülhamid'e doktora: Osmanoğlu Arapça konuştu
Karabük Üniversitesi, Hicaz demiryolunun yapımına katkılarından dolayı ...
Müsteşar İzmir’de açıkladı: ‘Yargılama süresi’ raporu!
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Hukuk İşleri ve İnsan Hakları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva