HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2015 Perşembe - 09:58

Davutoğlu’ndan ‘Cumhuriyet’ ve 'Cizre' mesajları

Başbakan Davutoğlu, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin Türkiye'de basılmasını "açık tahrik" olarak nitelendirdi. Davutoğlu, "Gelin bize saldırın gibi karikatür basarsanız güvenlik güçleri önlem alır" ifadesini kullandı. Davutoğlu Cizre'de öldürülen 12 yaşındaki çocuk için de "Emniyet görevlilerimizin kurşunuyla öldürülmesi söz konusu değil" dedi.

Davutoğlu’ndan ‘Cumhuriyet’ ve  Cizre  mesajları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce havalimanında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Davutoğlu'na Cahrlie Hebdo dergisinin saldırı sonrasındaki karikatürü ve Cumhuriyet gazetesinin dergiden bazı seçkileri yayımlamasına yönelik değerlendirmesi soruldu.
 
Dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı olduklarını kaydeden Davutoğlu, "Türkiye'de birileri bu karikatürleri basarsa burada açık bir tahrik vardır" dedi.
 
Davutoğlu, "Gelin bize saldırın gibi bir karikatür basarsanız güvenlik güçleri her türlü tedbiri alır. Bu baskı değildir" diye konuştu.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
 
"Bu konuda tutumumuz ilkeseldir. Dünyanın neresinde olursa olsun terörün karşısındayız. Terör saldırısında masum insanlarım ölümü söz konusudur. Terör saldırılarına karşı olmamız sebebiyle Paris'teki yürüyüşe katıldık. Türkiye teröre çok kurban vermiştir. Dünyanın hiçbir yerinde terörün olmasını istemeyiz.
 
Basın özgürlüğü hakaret özgürlüğü anlamına gelemz. Hele bu bizim kişiliklerimizden daha büyük anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan Peygamberimize yapılmışsa basın özgürlüğü değildir.
 
Kimse kimseye hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Bu anlamda Türkiye'de insanların büyük hassasiyetleri var. Şahsına gelecek hakareti bile sabırla karşılayabilecek insanlar Hz Peygambere hakareti bu ölçüde karşılamayacağı açıktır.
 
Türkiye'de birileri bu karikatürleri basarsa burada açık bir takrik vardır. Her bir Müslüman bütün varlığını ortaya koyacak şekilde bir hassasiyete sahiptir. Bu ülkede Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz.
 
Tahrik varsa, hakaret varsa ortaya çıkabilecek güvenlik problemini önlemek için her türlü önlem alınır. Gelin bize saldırın gibi bir karikatür basarsanız güvenlik güçleri her türlü tedbiri alır. Bu baskı değildir. Hakaretin ne sonuç doğuracağı bellidir.
 
Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili, burada net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu."

"EMNİYET GÖREVLİLERİMİZİN KURŞUNLARIYLA ÖLDÜRÜLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL" 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Cizre'de bir çocuğun hayatını kaybetmesiyle ile ilgili olarak "Biraz önce İçişleri Bakanımızdan da daha detaylı bilgi aldım. Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili burada net olarak ifade etmek istiyorum, bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" diye konuştu.
 
"CİZRE'DE TEKRAR GERGİNLİK YARATMAYA ÇALIŞANLAR PROVOKATÖRLERDİR" 
Başbakan Davutoğlu, "Bu konuda açıklamalar yapıldı, araştırmalar da devam ediyor ama böyle bir iddia, spekülasyon üzerinden Cizre'de tekrar gerginlik yaratmaya çalışanlar provokatörlerdir. Türkiye'nin her bir ilçesi, beldesi, sokağı aynı ölçüde, kamu düzeni anlamında aynı önemi taşır. Bunun için de Cizre'de alınması gerekecek tedbirler ne ise hepsinin alınması talimatını da verdik. Türkiye'de hiçbir ilçenin, köyün, sokağın ve orada yaşayan vatandaşlarımızın kamu düzeni anlayışı dışında olduğu kabul edilemez, böyle bir şey olmaz. Daha önce Cizre'de iki taraf arasında çatışmaların nelere yol açabileceği ortaya çıktı. O bakımdan her şeyden önce vatandaşlarımızı sükunete davet ediyorum, Cizre'de ve bütün Türkiye'de. 6-7 Ekim olayları benzeri provokasyonlara yönelinmemesi konusunda dikkatli davranmaya davet ediyorum" dedi.
 
"KARARLILIĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHE VE TEREDDÜT ETMEMESİ LAZIM"
Başbakan Davutoğlu, "Yine bundan sonra da Cizre'de de her türlü tedbiri alarak, kamu düzenini orada da her şekilde sağlamak konusunda da kararlılığımızdan kimsenin şüphe ve tereddüt etmemesi lazım" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 15 Ocak 2015 Perşembe 10:09

Valla uzun zamandır yüzüne bakmadığım bu cemaate göz kırpan gazetenin bu kadar hedef olacağı aklıma gelmemişti. Cumhuriyet gazetesi içeriği beni tatmin etmiyorken, sansürlü Hebdo'dan kıllananlar karşısında kendimi düşündüm. Epey bir uzaklaşmışız bir birimizden. Sizlere hayırlı işler, akıl fikir sağlığı diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2015 Perşembe 10:03

ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİ İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR. LAKİN BAĞIMSIZ YARGI, İNSANLIK İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler’den sert savunma: O ittifak soruşturulsun!
Disiplin Kurulu'na savunmasında, Cemaat ile ittifak konusunda resmi ve ...
Gül’ün ‘cemaati ziyaret’ talimatı kaldırıldı!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri ...
Kurtulmuş’tan Charlie Hebdo mesajları: Fransa’ya gitmeseydik…
Charlie Hebdo katliamı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin açıklamalar ...
 
Erdoğan açıkladı: Saray, külliye oluyor!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa ...
Flaş! Ve AVM Yasası Meclis'ten onay aldı
Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin ...
Öcalan’ın mesajını Dicle iletti: Maskeli…
ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’ne gelen DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, ilçeye ...
 
MHP'den ecdatla karşılamaya sert tepki
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ...
Baykal 'Rauf Denktaş' için İzmir'e geliyor: Kimlerle görüşecek?
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Foça Belediyesi tarafından ...
CHP’den Kemalpaşa çıkarması: Kocaoğlu Uğurlu’ya sert çıktı!
CHP Heyeti taş ocağı mücadelesinde gelen yargı müjdesinin ardından Akalan ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva