HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2015 Çarşamba - 18:23

CHP’den Kemalpaşa çıkarması: Kocaoğlu Uğurlu’ya sert çıktı!

CHP Heyeti taş ocağı mücadelesinde gelen yargı müjdesinin ardından Akalan Köyü’nü ziyaret etti. Köylülere ‘arkanızdayız’ mesajı veren Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’ya ruhsat sözleri nedeniyle sert çıktı.

CHP’den Kemalpaşa çıkarması: Kocaoğlu Uğurlu’ya sert çıktı!

EGEDESONSÖZ - İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taş ocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa İlçesi'nin Akalan Köyü'nde vatandaşların mücadelesi sonuç verdi. 5'inci İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurdu.

- FLAŞ! KEMALPAŞA’DA DİRENİŞ KAZANDI…

Flaş gelişme köyde büyük sevinç yaşatırken CHP İzmir Örgütü de üst düzey temsille köye desteğe gitti. CHP İl Başkanı Bedri Serter’in il yönetimiyle birlikte yaptığı Kemalpaşa çıkarmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Milletvekili aday adayı İl Eski Başkanı Ali Engin de katıldı.



BİZ DOĞA KATLİAMINA KARŞIYIZ!
Köylülerle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu bölge halkına her zaman yanlarında oldukları mesajı verirken,  “Konunun başından beri durumu izliyoruz. Haklı mücadelenizde hepinizi tebrik ediyorum. Ne CHP, ne büyükşehir belediyesi, ne de vatandaşlarımız; sizler ve bizler hepimiz,  taş ocağı açılmasına, rüzgar santrali yapılmasına, güneş enerjisi yapılmasına karşı değiliz. Çünkü hepimiz düğmeye bastığımızda elektrik istiyoruz. Arabaya bindiğimizde yol istiyoruz. Ama biz neye karşıyız? Biz Ankara’da yapılan planlarla adamın evinin dibine rüzgar gülü dikilmesine, doğayı katledecek hidrolik santrallere karşıyız. Doğayı etkileyecek taş ocaklarına ve bu tür uygulamalara karşıyız” dedi.



19 köylünün iş makinalarına zarar verdiği gerekçesi ile ilgili başlatılan soruşturmayla da ilgilendiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “19 arkadaşımızın ifade vermesinden haberim oldu. Baro Başkanı’yla görüştüm. Gerekli desteği veriyor. An be an takip ediyoruz. Gövdemiz burada olmasa da aklımız, gönlümüz burada. Mücadele kanun çerçevesinde olmalıdır. Mücadele hiçbir vatandaşımızın, çocuğumuzun, ablamızın, abimizin burnunu kanatacak şekilde olmamalıdır. Sizler ve bizler demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bu demokratik hakkımızı kullanırken, nolur yargı önünde, mahkeme önünde suçlu duruma düşecek eylemlerde bulunmayalım. Soğukkanlı olalım ve haklı mücadelemizde haksız duruma düşmeyelim. Mücadelemizi verelim, sonuna kadar yanınızdayım ama haksız düşmeyin” diye konuştu.

UCUZ SİYASET!
Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun köylülere ruhsat verme yetkisinin Büyükşehir’de olduğunu söylemesini de sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Yalan vardır yalan vardır! Hadi bir tarafından tutarsın! Yalan vardır dedikodudan ileri gitmez. Çamur atmaktan ileri gitmez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocağı ve maden ruhsatları verme yetkisi yoktur. Ya belediye başkanı bilgisizlikten söylemiştir yahut da ucuz politika yapmak için söylemiştir. Bilgisiz olduğuna ihmal vermiyorum. Bu yetki İzmir Valisi İzleme ve Koordinasyon Kurulu’ndadır. Onun da tek karar vericisi İzmir Valisidir. Bunun aksinde bir laf varsa, gelsin bana söylesinler. Yanlış bilgi kardeşim” ifadelerini kullandı.



BELKAHVE’Yİ DÜZELTTİK AMA SONRA…
Kocaoğlu Belkahve’deki taş ocakları hakkındaki uygulamayı örnek gösterdi:
Kentin inşaat sektörünün, sizler de ev yaparken malzeme ihtiyacınız var, Belkahve’de çimento fabrikalarının aldığı malzeme ocakları var. Bunlar vahşi üretim yapıyorlardı, Belkahve’ye giderken toz topraktan göz gözü görmüyordu. Biz bir çalışma başlattık. Taş da mıcır da kentin ve memleketin ihtiyacı. Sulu sistem çalışacaksınız, kapalı mekanda ve bizim gösterdiğimiz yerde çalışacaksınız dedik. Şu anda geçerken tozla, toprakla, tesisle karşılaşmıyorsunuz. Kimse de rahatsız olmuyor. Orada istemediğiniz kadar taş var. Sadece Belkahve’de… Ruhsat verince bu kez ‘Pınarbaşı ve Işıkkent’in üstüne pilot uygulamayı koyalım’ dedik. O saat ruhsat verme yetkimiz elimizden alındı. Eski yasaya göre ruhsat verme yetkisi bizdeydi. Olsaydı vermeyecektik ruhsat. O dönem içinde de ruhsat vermedik.”

KENDİNİZE SAHİP ÇIKIN, HAKLIYKEN HAKSIZ OLMAYIN
Başkan Kocaoğlu köylülere haklıyken haksız duruma düşmeme uyarısı da yaptı:
“Buraya gerekli taşı, insanları rahatsız etmeyecek yerden ve teknolojiyle almaya kimsenin karşı çıkması mümkün değil. En sonunda yol yapılacak, hizmet görecek. Hazır mahkeme de yürütmeyi durdurmuş iken tüm yetkililerin sağlıklı düşünmelerini, haklı mücadelesini adil şekilde değerlendirmelerini ve vatandaşlara ve diğer köylere, hiçbirisini rahatsız etmeyecek yerde ve konumdaki bölgelerden taşın alınması için özel gayret sarf etmelerini, aklı ve bilimi kullanmalarını diliyorum, istiyorum, temenni ediyorum., ve haklı mücadelenizi canı gönülden kutluyorum. Nolur haklı iken haksız duruma düşmeyin.”



HEPİNİZİ KUTLUYORUM!
CHP İl Başkanı Bedri Serter de köylülere, “Sizin çocukluğunuz burada geçmiş. Ekmek memleketimizin her yerinde taş var. 3 km ileriden böyle katliamlar yapmadan gerekli işlemler yapılabilir. Bugün aldığımız mahkeme kararının hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bu, sizin mücadelenizin sonucu. Bu mücadelenizi hükümettekiler de göreceklerdir. Onlar da buranın kirazını yiyorlar, havasını soluyorlar. Bu katliamın içinde sizi bırakmayacaklardır. Direnişimiz devam edecek. Sizlerle olacağız. Hepinizi candan kutluyorum” sözleriyle seslendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalpaşa Belediye Başkanı 15 Ocak 2015 Perşembe 14:03

Maden ve taş ocağı ruhsatlarını uzun süreddir Öel İdare'nin verdiğini bu işle ilgili herkes biliyor? Özel İdare'nin kapanmasından sonra bu yetki Valilik Bünyesindeki Yatırım İzleme Kuruluna geçti. Koca Kemalpaşa Belediye Başkanı bunu bilmiyor mu? Bile bile yalan söylüyorsa takdiri İzmir ve Kemalpaşa halıkına bırakıyorum.

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Y 15 Ocak 2015 Perşembe 13:18

esnaf kardeşim, o çimento fabrikaları 1950 lerde yapıldı, o zaman o fabrikalar şehir dışıydı. bilmeden konuşma.....

Yorumu oyla      13      5  
ahmet 15 Ocak 2015 Perşembe 08:34

Fuar yerini bilmeyen orada gerçekten bir orman olduğunu düşünür. Bu nasıl ucuz bir siyasettir anlamak zor.

Yorumu oyla      14      5  
Bornovalı vatandaş 15 Ocak 2015 Perşembe 08:31

Sayın Başkanım, taş ocaklarına ruhsat verdiğiniz zamanlarda bornovanın suyu çıktı zaten. iyiki artık izin-ruhsat belgelerini siz vermiyorsunuz. Yoksa oy kaygısı ile ruhsat vermez ama çalışmasınada ses çıkarmazdınız. kısaca diğer işlerinize benzetirdiniz. İzmire geçen gün yağan yağmurda narlıdere balçova sınırındaki derenin ordan geçerken, dereden su akmadsığını ama yokuştan aşağıya dereden beter su aktığını gördüm. İzmirde altyapı yok, üst yapı çarpık, yollar delik deşik vs. vs. ama sn. başkan ucuz siyasetten bahsedebiliyor.

Yorumu oyla      13      10  
sorumluluk 15 Ocak 2015 Perşembe 08:23

sorumluluktan kaçma, altındağ naldökenin hali ortada, sen ne yapabiliyorsun onu söyle milleti kandırma ortak akıllılarınla

Yorumu oyla      13      9  
ali yıldız 14 Ocak 2015 Çarşamba 22:28

fuar alanının oraya orman diyen hayatında izmire gelmemiştir bildiğin küçük çalılıklar vardı orada,birazda zeytin ağacı vardı onlarda taşınmış zaten.

Yorumu oyla      18      7  
h.a. 14 Ocak 2015 Çarşamba 20:11

Doğa katliamına karşıymış masalcı Aziz amaca.oysa yeni fuar alanında bir orman ı katlettiler ah İzmirli ah nasıl kandırlıyorsun.bu bu kadar mı biretin bağlanmış.mahküm musun Azi beyin masallarını dinlemeye ama doğru ya burası İzmir.Korku siyaseti ile sindirildin önüne ne koyarlarsa onu iyiyorsun.Çok geri kaldın çok aldatıldın çok kandırlıdın sevgili İzmirli.Kemalpaşada taşlar dursun sen güzelim ağaçalrı prasa gibi kestiirdin ama ne yaparsın ki İzmir de muhalefet de yok oyan bakalım isteğin gibi.

Yorumu oyla      16      17  
esnaf 14 Ocak 2015 Çarşamba 19:42

başkan neden bornovada çimento fabrikasına ruhsatı verdiniz o halde, Bornova pınarbaşında hava çok kirli

Yorumu oyla      44      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engin'den DİSK'e ziyaret ve destek mesajı
Üç yıldır CHP İzmir İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve görevinden ...
Akdoğan'dan 'Charlie Hebdo' Tweeti: Provokasyon!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. ...
CHP’li Güler’den YDK’ya yazılı savunma
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman ...
 
Flaş! CHP’li Eski Belediye Başkanı’na hapis cezası şoku!
Selçuk’ta seçimi kaybettikten sonra CHP İlçe Başkanlığı’na giderek binada ...
CHP İzmir’de buzları eriten zirve: Serter 2 başkanı buluşturdu
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter son günlerde yapılan açıklamalar ile ...
AK Parti İzmir’de sabah mesaisi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı 31 Ocak’ta düzenlenecek İl Kongresi hazırlıklarına ...
 
Davutoğlu: Halkbank Genel Müdürünü çağırdım ve…
Başbakan Davutoğlu, Halkbankası Genel Müdürü'nü çağırarak faizsiz krediyle ...
Çıray: Çocuklara devlet eliyle travma yaşatıldı!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet ...
CHP'li Türeli'nin 'emekli' sorularına yanıt geldi!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, hükümetin, emekli olduktan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva