HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2015 Çarşamba - 18:04

Engin'den DİSK'e ziyaret ve destek mesajı

Üç yıldır CHP İzmir İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve görevinden milletvekili adaylığı için istifa eden Ali Engin’in DİSK ziyareti samimi bir ortamda gerçekleşti. Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu ziyaret süresince hem DİSK çalışanları hem de Ali Engin birlik beraberlik mesajları verdi.

Engin den DİSK e ziyaret ve destek mesajı

Toplantıda söz alan Ali Engin “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir il başkanı olarak DİSK çalışanları gibi ülkeme, partime ve halkıma hizmet etmeye çalıştım. Görev verilmesi halinde şimdiye kadar inandığım “eşitlik, adalet, demokrasi, emek, yurttaşlık” ilkelerine bağlı kalacağım” dedi.
 
Partisinin görev vermesi halinde tüm bu çalışmalarını önümüzde ki dönem milletvekili olarak devam etmek istediğini açıklayan Engin, DİSK’e mücadelemiz aynı mesajını verdi.
 
SADE BİR CHP’Lİ OLURUM
Ziyaret süresince  hizmette etme isteğini vurgulayan Ali Engin partiye, hizmetin her ne olursa olsun devam edeceğini şu sözlerle dile getirdi “Partimiz ’de etkin bir görev alamazsak sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak hep birlikte mücadeleye devam edeceğim” dedi.
 
“CHP İÇİN SENDİKALAŞMA VE SİVİL TOPLUM ÇOK ÖNEMLİ”
Sivil toplumun ve sendikalaşmanın önemini her platformda dile getiren Engin, ilk olarak neden DİSK’e ziyarete geldiklerini ve parti için öneminden bahsetti “DİSK bizim için hem sivil toplum örgütü hem de adalet, demokrasi, eşitlik ve cumhuriyetin temel değerleri koruyan bir sivil toplum örgütüdür. Bizler için DİSK’in Türkiye Demokrasi tarihinde ayrı bir yeri var.  Hükümet desteği ile kurulan sendikaların bundan yirmi yıl önce sendikacılığı nifak yuvası, sendikayı da ülkeyi bölen parçalayan ülkeye komünizmi getirmeye çalışan odak olarak gördüklerini “ belirtti.
 
Sivil toplum örgütlerinin farklı mecralarda da olsa sendikal hareketin ne kadar insanı bir öğütlenme olduğunu ortaya çıkarmasında DİSK’in önceliğini anlatan Engin,  Bülent Ecevit’in sendikal harekete ve emekçiliğe verdiği destekten ötürü kendisini rahmetle andı.  Engin bugüne kadar aramızda olan veya hayatını kaybetmiş bütün DİSK çalışanlarına da Allahtan rahmet diledi.
 
ŞİDDET VE HAKSIZLIĞA KARŞIYIZ
Görev süresi boyunca bütün sivil toplum örgütleri gibi DİSK’le de uyum içinde çalışan Ali Engin “DİSK ile empatiye dayanan bir çalışmamız vardı. Bir parti başkanı olarak kentin hem demokratikleşmesi hem de belediyelerle ilgili konularda ortak çalışmalarımız olmuştur” dedi.
 
 Gündemde olan belediye ve başka kurumlarda şoförlük hizmeti veren emekçilerin darp edilmesinden dolayı çok net bir şekilde konuşan Ali Engin “ 2014 yılı içerisinde toplam 81 şoförün darp edilmesi kabul edilemez bir olaydır”. Bütün kamuoyu önünde yaşananları şiddetle kınıyor ve konu hakkında herkesi göreve çağırdığını belirtti.
 
 HAZİRAN ‘DA YENİ BİR TÜRKİYE
Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi Türkiye’nin değişim istediğini ve bu değişimi iktidar partisinin değil CHP’nin yapacağını,  bunun için çalışıldığını belirtti.
 
Ali Engin ve DİSK’in gündeminde emekçinin en büyük sorunu taşeron işçilik vardı.
 
Engin “ Evet.  Türkiye değişim istiyor! Türkiye hak ve adalet istiyor!  Parti olarak işbirliği yapacağımız kesimleri genişletmek istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Hazirandan sonra tüm halkın, emekçilerin kazandığı bir toplum için, bütün coğrafyanın birlik beraberlik içinde örgütlenmesini ve devrimin sandıkta olmasını temenni ederim” dedi.
 
 DİSK’ten TAM DESTEK
Adaylık sürecinde DİSK’ten tam destek alan Ali Engin DİSK’in bu cumartesi gerçekleştireceği  “şoförüme dokunma” mitingi ve yürüyüşüne katılıp her zaman emekçinin yanında olacağının sinyalini vermiş oldu.  Sendika Başkanları  Engin Demir, Tamer Şamlı, Can Bahadır, Şükret Sevgener ve Naci Çetin  Gündemde olan şoför emekçilerine karşı yapılan şiddete karşı bütün haklarını kullanacaklarını belirttiler.
 
Ali Engin’e çıkmış olduğu bu önemli yolculukta başarı dileklerini  ileten  DİSK başkanları  bu ziyaretlerin devamlı olmasını ve birlik beraberliğin devam etmesini söylediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdoğan'dan 'Charlie Hebdo' Tweeti: Provokasyon!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. ...
CHP’li Güler’den YDK’ya yazılı savunma
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman ...
Flaş! CHP’li Eski Belediye Başkanı’na hapis cezası şoku!
Selçuk’ta seçimi kaybettikten sonra CHP İlçe Başkanlığı’na giderek binada ...
 
CHP İzmir’de buzları eriten zirve: Serter 2 başkanı buluşturdu
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter son günlerde yapılan açıklamalar ile ...
AK Parti İzmir’de sabah mesaisi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı 31 Ocak’ta düzenlenecek İl Kongresi hazırlıklarına ...
Davutoğlu: Halkbank Genel Müdürünü çağırdım ve…
Başbakan Davutoğlu, Halkbankası Genel Müdürü'nü çağırarak faizsiz krediyle ...
 
Çıray: Çocuklara devlet eliyle travma yaşatıldı!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet ...
CHP'li Türeli'nin 'emekli' sorularına yanıt geldi!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, hükümetin, emekli olduktan ...
Karataş’tan sert gönderme: Düzmece toplantı!
Kongreleri değerlendiren MHP İl Başkanı demokrasiden taviz vermeyeceklerinin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva