HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2012 Cuma - 12:51

Çıray’dan şok iddia: ''One mınute'' tekrarlanacak

Ödemiş’te ÇHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray şok iddiası gündeme bomba gibi düştü. Çıray’a göre ikinci “one munite” oyunu sahnelenmeye başlandı. İsrail Türkiye’den özür dileyecek. Tazminat ödemeyi kabul edecek. Başbakan’ın Suriye’de çizilen Karizması Kudüs’te kurtarılacak.”

Çıray’dan şok iddia:  One mınute  tekrarlanacak

İZMİR - CHP Ödemiş İlçe Örgütünce düzenlenen törende katılan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş; Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin; Birgi Belediye Başkanı Cumhur Keser; Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel karşıladı. Partililerle sohbet eden Çıray hükümete yüklendi; iktidarın Suriye ve Terör politikalarını eleştirdi. Hükümetin Suriye’de çizilen karizmasını kurtarmak adına kirli oyunlar peşine düştüğünü ifade eden Çıray şok bir iddia da bulundu “ One Munite” olayının tekrarlanacağını söyledi. Çıray "One minute" benzeri bir tiyatro yeniden sahneye konuyor.Uyguladıkları dış ve iç politika yüzünden Erdoğan ve Davutoğlu’nun çizilen karizmalarını tekrar parlatmaya yönelik yeni bir oyun hazırlandı. Bunun için İsrail, Mavi Marmara olayı nedeniyle aslında hakkımız olan tazminatı ödemeyi ve belki de özür dilemeyi nihayetkabul edecek” dedi
 
DAVUTOĞLU "YALAN DÜNYA"DAKİ GİBİ
Oyunun senaryo aşamasının bittiğini ve sahnelenme sürecinin başladığını iddia eden CHP İzmir Milletvekili “Senaryosu dışarıda yazılan oyunun ilk adımını İsrail Dışişleri Bakanıattı ve Türkiye'ye işbirliği yapma çağrısında bulunarak Davutoğlu'nagollük bir pas attı. Davutoğlu’nun buna cevabı "Yalan Dünya"daki bir kahramanının çok kullandığı ifadeyle "Sert!"oldu. Davutoğlu, "İsrail Mavi Marmara olayı nedeniyle açıkça özür dilemedikçe ve bu konuda üstüne düşenleri yapmadıkça İsrail’le ilişkilerin normale döndürülmesi sözkonusu olamaz,"dedi. Başbakan ve onun Dışişleri Bakanı'nın raitingini artırmak için Türkiye dış siyasetinin içine sokulduğu bu utanç verici ikiyüzlü durum, Obama tarafından da teyit edildi. Obama, Rowney’le yaptığı son televizyon tarışmasında Suriye’de ABD-İsrail ve Türkiye’nin işbirliği içinde olduklarını söyledi. Taşlar diziliyor. Yakında oyun başlayacak” diye konuştu.
 
TÜRKİYE "MUTFAK ELDİVENİ" OLDU
AKP politikalarının Türkiye’yi uluslararası arena da küçük düşürdüğünü iddia eden Çıray ABD’nin Ortadoğu politikalarının takipçisi bu iktidardır diye konuştu. Çıray” Zaten Başkan Yardımcısı Biden da Erdoğan hükümeti ile ilişkilerini "El ve eldiven gibi"diye tanımlamıştı. Belli ki, Suriye fırınına "el"ini sokmak isteyenler Türkiye'yi "mutfak eldiveni" olarak kullanmak istiyorlar. Bu durumda yansa yansa eldiven yanar, ‘el’in sahibine de fırından çıkarılanı afiyetle yemek düşer ki; burada bir el değil iki el söz konusu. Amacımız ABD ve İsrail’i hedefe oturtma değil. Muhatabımız AKP hükümetidir. Türk Milletinin modernleşme sürecinde ciddi yarılmalara yol açabilecek birtakım olumsuz gelişmeleri dost ve müttefik ülkelerin de isteyeceklerini sanmıyorum. Kısacası Erdoğan'a "one minutes" şovuna benzer
yeni bir meddahlık gösterisi için fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
C.H.P. nin HEM ÇAKMA hemde ÇARKÇI 27 Ekim 2012 Cumartesi 13:42

İZMİR MİLLETVEKİLİ Aytun ÇIRAY'ın İÇİNİN KARASI DIŞI NA VURMUŞ. On parmagında on kara her zaman oldugu gi bi sürecek yer arıyor. YAKIN BİR ZAMANDA YENİ BİR OL UŞUMLA C.H.P. den ayrılacaklarına dair duyumlar var ortalıkta eh.serde çarkçılık var. Onun için söyledik leri yok hükmünde dikkate alınmıyor.

Yorumu oyla      16      13  
gerçek 27 Ekim 2012 Cumartesi 13:10

Bu milletvekilini kutluyorumn..Foyalarını meydana çıkarmış. Bunların işi gücü milleti kandırmak

Yorumu oyla      19      9  
Erdi 27 Ekim 2012 Cumartesi 07:58

Milletvekili arkadaş hayal görüyor galiba bize erdemli muhalefet lazım.

Yorumu oyla      14      20  
doğruysa 27 Ekim 2012 Cumartesi 01:22

"Obama, Rowney’le yaptığı son televizyon tarışmasında Suriye’de ABD-İsrail ve Türkiye’nin işbirliği içinde olduklarını söyledi. Taşlar diziliyor. Yakında oyun başlayacak” diye konuştu." Yukarıdaki metinde belirtilen bu konuşma doğruysa ve madem işbirliği varsa Mavi marmaradakiler niye öldürüldü . Bunlar ortadayken Böyle bir on münit benzeri olay yeniden gerçekleşirmi gerçekleşmezmi bilinmez.

Yorumu oyla      19      5  
SIDDIK SOYSAL 26 Ekim 2012 Cuma 23:03

SAYIN ÇIRAY KENDİNİ ÇOK AKILI TÜRK MİLLETİNİDE APTAL SANIYOR, TÜRK MİLLETİ SAYIN ÇIRAY GİBİLERİNİ HER ZAMAN TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATMIŞTIR.MAVİ MARMARA OLAYI OLDUĞUNDAN BERİ SAYIN BAŞBAKANIN TUTUMU AYNI ŞEKİDE DEVAM ETMEKTEDİR,BEKLENEN ÖZÜR VE TAZMİNAT OLAYINI KENDİ AKLINIZCA ÖNCEDEN SEZDİĞİNİZİ BU AZİZ MİLLETE YUTTURACAĞINIZI SANIYORSANIZ;TÜRK MİLLETİ SİZLERDEN ÇOK DAHA AKILLIDIR.GENEL BAŞKANINIZ DAHİL DÜN SÖYLEDİĞİNİN,BİR GÜN SONRA AKSİNİ SÖYLEMEKDE MEŞHURDUR.

Yorumu oyla      13      15  
senaryo 26 Ekim 2012 Cuma 20:24

Ortadoğu eş başkanlığına devam etmesi için seçimlerden önce Amerika ve israil abilerinden yeni bir ON MÜNİT senaryosu rica edilecek herhalde sayın vekil bunu dile getiriyor sanırım.

Yorumu oyla      32      10  
köyün delisi 26 Ekim 2012 Cuma 14:06

Oynanan oyunu alkislayacak bir seyirci kitlesi oldugu sürece,tekrar sahneye konmasi gayet normaldir.

Yorumu oyla      40      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Baydemir'e 'tarihi' ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Türeli: İncir bahçeleri tarlaya dönüştürülüyor!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Şahitleri Erdoğan olunca şark hizmeti 1 ay sürdü!
Başbakan Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığı Yargıtay üyesinin kızı ile ...
 
Yerel seçime doğru: Konak’ın olası başkan adayları…
Büyükşehir için CHP’nin pusulası Kocaoğlu’nu gösterirken, AK Parti cephesinde ...
Yüksel’den Bakan Yıldırım’a sert cevap: Aday olması…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti ...
Yerel seçime doğru: İlçe ilçe İzmir raporu
Büyükşehir için CHP’nin pusulası Kocaoğlu’nu gösterirken, AK Parti cephesinde ...
 
29 Ekim tartışması: Kılıçadaroğlu Erdoğan'a karşı!
Kurban Bayramı'nın ilk gününe 29 Ekim'de yapılacak kutlamalarla ilgili polemik damgasını vurdu.
Bakan Yıldırım’dan bombardıman: Telaş başladığında…
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan ...
CHP İzmir’den öneri: İki bayram bir arada kutlansın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva