HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2012 Perşembe - 18:04

Yüksel’den Bakan Yıldırım’a sert cevap: Aday olması…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamalara cevap gecikmedi. Yıldırım’ı sert sözlerle eleştiren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Her halde kendisi ufak ufak belediye başkan adaylığına ısınıyor. İzmir’e yapılmayan hizmetlerin baş sorumlusu kendisidir. Halk zamanı geldiğinde ondan hesap soracak” dedi.

Yüksel’den Bakan Yıldırım’a sert cevap: Aday olması…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Atatürk Stadı Hakemler Seminer Salonu’nda gerçekleştirdiği bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine yanıt gecikmedi. Daha önce Yıldırım başta olmak üzere AK Partili bakanlar ve milletvekillerine yönelik sert açıklamalar yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bayramın ilk gününü memleketi Salihli’de geçirdi. Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören ile birlikte önce CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yüksel, baba ocağından Yıldırım’a yüklendi.

- Bakan Yıldırım neler söylemişti?..
 
Bakan Yıldırım’ın İzmir’de yaptığı açıklamalara değinen Yüksel, “Anlaşılan bakan galiba ufak ufak İzmir’e ısınmaya çalışıyor. Yani belediye başkan adayı olursa biz de seviniriz. Bu demokratik bir yarıştır. Bakanın olması da bizim açımızdan sevindirici olur. Kendisi bizim için kolay bir rakip. Belediye başkanlığı adaylığına göz kırpıyorsa bizim için sorun yok. Bizim için iki nedenle kolay olur. Birincisi İzmir’in kamu yatırımlarından aldığı paylardır. Kentin yatırımlardan aldığı pay belli... Bu işin sorumlularının başında Binali Yıldırım geliyor. Yani bu işin orkestra şefi Binali Bey’dir. İzmir’e yapılmayan kamu yatırımlarının birinci derece sorumlusu kendisidir. O geldikten sonra da kentin aldığı pay aynen kaldı. O yüzden bu durumun hesabını sormak için İzmirli seçmen zaten bekliyor. Engellenen projelerin bize göre baş sorumlusu yine Yıldırım’dır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni fuar alanı inşaatı ile ilgili yaptığı ihale 75 gün Kamu İhale Kurumu’nda bekletildi. Yine Ankara’nın kentsel dönüşüm projeleri bir günde geçerken İzmir’in 575 günde onaylanmıyorsa bunun birinci derece sorumlusu İzmirli olmayan ama İzmir’den seçilen bakanlardır.   AKP’li belediyelerin kentsel dönüşüm projelerinin onaylanma süresi 19 günken İzmir’in 19 aydır halen onay alamayan projeleri var. İzmir halkı bunun farkında. Bu durumun hesabını kesmek için zaten bekliyor. Bizzat Binali bey aday olursa bu hesabı zaten kendisine kesmiş olur. İkincisi bakan çıkıp ‘halkta sorun yok’ diyor. Seçimde oy veren zaten halkın kendisi. Onlar böyle tercih ediyor. Sadece oyu, CHP’nin örgütleri mi kullanıyor? Biz tek başımıza halk değiliz. İzmir’i cezalandırma anlayışları devam ediyor. 300 bin İzmirliye temiz su verilecek Çamlı Barajı’nı, katık atık tesisini, daha birçok projeyi engellediler. Bütün bunların hesabını görmek için İzmir bekliyor. Kendisi aday olsun çok seviniriz. Sandıkta hesaplaşırız. İkincisi ise İzmirli ithal aday istemiyor. Binali Yıldırım ithal bir aday olur. Milletvekili olarak tamam da belediye başkanlığı için ithal isim olmaz. Hepimiz bir yerlerden geldik ama Binali Yıldırım henüz İzmir’e bile gelemedi. Dört milyon nüfus arasında İzmir’i bilen, anlayan ve sokaklarını yaşayan belediyeyi yönetecek çok insan var. Bir ithal belediye başkanımız eksikti. Bir de o olmasın ” diye konuştu.
 
GÜNDEMİ SAPTIRIYORLAR
Bakan Yıldırım’ın bayramlaşmada söylediği “Sürekli korku salarak, Cumhuriyet’in değerlerini kullanarak, ‘AK Parti yaşam şartlarımıza müdahale edecek’ söylemleri ile bir iş yapılamayacağını herkes gördü. Ama bunlar anlamadı. İzmir’de Kurulu bir düzen vardı. Bu kurulu düzeni rahatsız etmek, düzenin içerisinde olanın hoşnut olmadığı bir şey” sözlerine de cevap veren CHP’li Yüksel, “Her şey ortada. Çıkıp ‘bayramları sivilleştirelim, resmi kutlamadan çıkartalım’ dediler. Halk şimdi sahip çıkıyor. Sivil kutlamak istiyor. Bayramı caddelerde sokaklarda kutlamak istiyor. Ondan sonra yasak koyuyorlar. Bunu yapan sensin. Bir hesap soracaksan önce kendine soracaksın. Elbette ki biz Atatürk’ün kurduğu bir parti olarak sahip çıkacağız. Atatürk ‘benim iki önemli eserim vardır, birisi Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyor. CHP’nin Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e ve laikliğe sahip çıkma gibi bir misyonu var. Türk milleti verdi bu misyonu. Tabi ki bunu yapacağız. Sel saltanatı savunuyorsun ben Cumhuriyeti. Sen hilafeti savunuyorsun biz de laikliği savunuyoruz. Bu kadar basit. Aslında biz bu durumu gündeme az taşıyoruz. Asıl bunların halka çektirdiği yoksulluğu, ızdırabı konuşamıyoruz. Herkesin hali perişan. Üzüm üreticisi geçen yıl 4,2 TL’ye sattığı kuru üzümü şimdi 2,5 TL’ye satıyor. Pamukçu perişan. İncirin durumu ortada... Hayvancılık biti. Kendileri asıl Atatürk, Cumhuriyet değerleri ile uğraşıyorlar. Gündemi saptırmaya çalışanlar onlar. Asıl yoksulluk ve işsizliği gizleyerek bunu yapanlar kendileridir” dedi.
 
BUNLAR ŞARK KURNAZI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Adam tutup belediye otobüslerinde yapılan çalışmaları kötülüyorlar” sözlerine de destek veren Yüksel, “AKP, bütün seçim çalışmalarında manipülasyon yaptı. Parti doğduğundan bu güne kadar hep yapıyorlar. Kamuoyu araştırmaları ile özellikle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışırlar. Onun dışında her seçim dönemi yasada değişiklik yaparlar. Yine bugün Bütünşehir Yasası’nı gündeme getiriyorlar. Bu yasa yerel yönetimlerin ve yerel demokrasinin idam fermanıdır. Sistemi etkilemek için yasa değişikliklerine gidiyorlar. Otobüslere adam bindirme de bunların en basit oyunlarından bir tanesi. Bunlar yaparlar. Rahatça başvurabilecekleri yöntemlerdendir. Her televizyona bir tane yandaş çıkartırlar. O da ‘ben AKP’li değilim’ der ama bir yandan propaganda yapar ve onları sonuna kadar savunur. Bunlar şark kurnazıdır” dedi.
 
AK PARTİ’YE ÖNERİ
AK Parti’nin İzmir’de yaptığı gergin siyasetin onların zararına, kendilerinin yararına olduğunu ifade eden Yüksel, önerilerde de bulundu. AK Parti’ye “böyle yapmayın, zarar görürsünüz” diyerek seslenen Yüksel, “Onlar böyle yaptıkça durum ters tepiyor ve süreç aleyhlerine çalışıyor. Çünkü İzmir’in modern, bilinçli bir seçmeni var. Gayet iyi izliyor. Bunların İzmir’i yönelik yaptıkları her türlü oyun ve baskı tam tersine dönüyor. Böylece bizim aramızdaki makas sürekli açılıyor. Yaptıkları aslında bizim lehimize. İzmirli kendi belediyesinin hizmetlerini ve çalışmaları eleştirecekken bunlar böyle yollara başvurunca İzmirliler savunmaya geçiyorlar. Daha da zararlarına, aleyhlerine oluyor. Böyle çocukça şeyleri yapmasınlar” diye konuştu.
 
30 YIL ÖNCEYİ SAYIYORLAR
Yıldırım’ın verdiği rakamlara yine kendi yaptığı hesaplamalar üzerinden yanıt veren Yüksel, AK Parti’nin geçmişin miraslarını sahiplendiğini söyledi. Yüksel, “İzmir’e yatırım yaptıklarını söylüyorlar. İzmir’in ödediği 27,5 milyar TL’lik vergi var. Türkiye’de mevcut bir yasa var. Yasa ‘kentin ödediği vergilerin yüzde 4’ü o kente yatırım olarak döner, oranın büyükşehir belediyesine verirsin’ diyor. Bunlar bu durumu hükümetin bütçesinden kendileri veriyormuş gibi hesaplar yapıyorlar. Bir başka yanlış hesapları da 30 yıl önce başlamış yatırımları da kendilerine sayıyorlar. Diyelim ki 30 yıl önce başlamış bir yatırım toplam 50 milyon TL’ye mal oluyor. Bunların döneminde son 1 milyon TL harcasalar da tamamını kendileri yapmış gibi gösteriyorlar. Devlet Demiryolları ile belediyenin ortaklaşa yaptığı Aliağa Menderes Projesi, hastaneler, okullar, barajlar, çevreyolu gibi birçok projede bunu yaptılar. Çıkıp Atatürk’ün millileştirme çalışmaları kapsamında TCDD rayları için ödediği paraları bile kendilerine saydılar” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR VERDİĞİNİ ALAMIYOR
İzmir’in kamu yatırımlarından aldığı payın AK Parti iktidarı öncesinde yüzde 6 olduğunu, bu durumun zamanla azalarak şimdi yüzde 3’e kadar düştüğünü söyleyen Yüksel, “AKP iktidarı döneminde yarı yarıya düştü. Bakan Yıldırım’ın çıkıp söylediği ‘8 milyar TL para verdik’ lafı afaki bir laftır. Aslı astarı olmayan bir durumdur. Bakana buradan bir tavsiyede bulunayım. Kendisi Devlet Planlama Teşkilatı’nın resmi internet sitesine girsin. Orada İzmir’e yapılan yatırımların rakamları var. Bütün illere kamu yatırımları için verilen paylar belli. Orada İzmir ile ilgili açıklamalardan 9 yıl boyunca yapılanları çıkarttım. Toplam 4 milyar 393 bin TL para harcamışlar. Bakan nereden buluyor 8 milyon rakamını bilmiyorum. Biz her zaman ‘İzmir 27,5 milyar TL vergi ödüyor, Ödediği vergi sıralamasında Türkiye’de üçüncü sırada’ diyoruz. Bunu ödeyen İzmir verdiğini alamıyor. Vergi tahsilatında da Kocaeli’nin hemen ardından İzmir yine ikinci sırada. Ama kamu yatırımlarından aldığı payda 72. Sıraya düştü. Daha önce İzmir 12. sıradaydı. Ne hale getirildiğine bakın” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR DEVLETTEN DAHA ÇOK YATIRIM YAPTI
Milletvekili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İzmir’de açılışını yaptığı 771 tesis ile ilgili soru önergesi verdiğini ifade eden Yüksel, bunların nerelerde ve hangi şartlarda yapılan projeler olduğunu öğrendiğini söyledi. Projelerin 711 tanesinin kapatılmak istenen İl Genel Meclisi’nin çalışmaları olduğunu anlatan Yüksel, “Çıkıp, birçok şeyi ‘hizmet yaptık’ diyerek anlatıyorlar. Bir hastaneye alınan EKG cihazını bile hizmet olarak gösteriyorlar. Ben de kendilerine ‘her şeyi yazmışsınız tuzluk da yok muydu?’ dedim. Ayrıca önergemde İzmir’de yapılan özelleştirmelerden ne kadar kaynak elde ettiklerini sordum. Maliye Bakanı çıkmış ‘özelleştirmelerden kar ettik’ diyor. İzmir’de yapılan özelleştirmelerden 2 milyar 779 milyon dolar gelir elde edilmiş. Yani bu 5 milyar TL’yi buluyor. İzmir’den alıyorlar kamu bütçesine aktarıyorlar. Hesap bu kadar basit. Biz, bu tartışılan sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin miktarını ve rakamlarını da çıkarttık. Belediyenin yaptığı yatırımların miktarı devletin yaptığından daha fazla” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNADINA SOL DEMEK, 0 ELDE 0 DEMEK. 27 Ekim 2012 Cumartesi 16:18

İÇİ BOŞ BU GÜNE KADAR MİLLETE HİÇ BİR FAYDASI OLMIYAN ORDAN AT, BURDAN TUT POLİTİKASI DEMEK. Bunları ancak C.H.P. nin civcivleri yiyor. 4 MİLYON İZMİRLİNİN BU NİŞANGAHSIZ ATIŞLARA KARNI TOK.

Yorumu oyla      13      6  
emekçi 27 Ekim 2012 Cumartesi 10:30

izulaşta neler oluyor başkanım bir sekercioglunun diktası sizi bitiriyor işçilerinizi dinleyin

Yorumu oyla      12      5  
Kerim Savun 26 Ekim 2012 Cuma 15:22

Aşağıdaki yorumlara bakın bir, CHP'liler CHP'lilerle tartışıyorlar.

Yorumu oyla      13      6  
partizan 26 Ekim 2012 Cuma 14:31

BİNALİYLE AZİZİ EL ELE TUTŞTURUN İZMİRİN EN ESKİ SEMTİ EŞREFPAŞADA İKİSİDE KAYBOLUR İKİSİDE İZMİRLİ DEĞİL İZMİRİMİZE İZMİRLİ YANİ ESKİ BAŞKANIMIZ YÜKSEL ÇAKMUR'LAR YAKIŞIR......

Yorumu oyla      17      7  
karşıyaka gençliği 26 Ekim 2012 Cuma 14:28

aşağıdaki gavur yorumunu algılayamayacak kadar faşist ve dar kafalılara bir çift lafımız var.EBEDİ DOSTUMUZ EZELİ RAKİBİMİZ le birlikte İZMİRİMİZİ AKAPEYE DAR EDECEĞİZ.İNADINA SOL İNADINA CHP.KARŞIYAKA VE GÖZTEPE YÜZYILLARDIR KARDEŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR.ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞAN VE ONDAN BESLENEN HAİNLER KALLEŞTİR.

Yorumu oyla      19      8  
İZMİR TÜRKTÜR TÜRK KALACAK. 26 Ekim 2012 Cuma 11:55

GAVURLUGU İLE ÖVÜNENLER, CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR .NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU GÜZEL İZMİRLİ YİM DİYENE.

Yorumu oyla      15      10  
GÖZTEPE CUMHURİYETİ 26 Ekim 2012 Cuma 09:57

AKAPE' Yİ GAVUR İZMİRİMİZİN KÖRFEZİNE DÖKECEĞİZ.

Yorumu oyla      22      10  
private35 25 Ekim 2012 Perşembe 23:41

Binaliye verin aracı karabağlardan sasalıya git de gidemez.12 yıldır ne yaptı bu şehir için.Kendi iradesi dışında izban hattı TCDD nin olduğundan şark kurnazlığıyla belediyenin projesi üzerine oturtmaya çalışıyorlar erzincan milletvekili olan binaliyi.Çok komik ya.AKP il örgütü okadar yeteneksiz ki bir adam çıkaramadı izmirden kocaoğlunun karşısına.

Yorumu oyla      18      9  
Gür 25 Ekim 2012 Perşembe 21:58

Hayal fakirin ekmeğidir. İzmir akepe için hep rüya olarak kalacak:))))

Yorumu oyla      23      11  
rüya 25 Ekim 2012 Perşembe 21:39

Sayın yorumcu çok hayalcisin. Olsun seçimlere az kaldı hayal kurmaya devam et. Binali Yıldırımı İzmirin hangi semtini, hangi sokağını hangi yöresini, hangi ilçesini biliyor.Gültepe de bırak Konağa kadar yolunu bulup gelemez. İzmir halkı bunu bilmiyormu. Akp li yorumcu izmirli kardeşimiz.

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerel seçime doğru: İlçe ilçe İzmir raporu
Büyükşehir için CHP’nin pusulası Kocaoğlu’nu gösterirken, AK Parti cephesinde ...
29 Ekim tartışması: Kılıçadaroğlu Erdoğan'a karşı!
Kurban Bayramı'nın ilk gününe 29 Ekim'de yapılacak kutlamalarla ilgili polemik damgasını vurdu.
Bakan Yıldırım’dan bombardıman: Telaş başladığında…
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan ...
 
CHP İzmir’den öneri: İki bayram bir arada kutlansın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür ...
“İçişleri Bakanı'na gazın tadını öğretiriz!”
CHP'li İnce, 29 Ekim kutlaması sırasında kendilerine müdahale gelmesi ...
Yunan liderlere örnek gösterildi
Yunan gazeteci ve yazar Vangelis Papadopulos, Başbakan Erdoğan'ın biyografisini ...
 
AK Parti’nin ‘olası’ İzmir adayları…
Yaklaşan yerel seçim öncesi CHP’nin İzmir’de sandığa mevcut Başkan Aziz ...
“Geri adım yok! İsrail suçunun gereğini yapacak”
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmeler ...
Kılıçdaroğlu’ndan çok renkli iki günlük İzmir turu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir ziyaretinde belediyelerin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva