HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2012 Çarşamba - 16:35

CHP İzmir’den öneri: İki bayram bir arada kutlansın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür Park Sanat Galerisi'nde yapıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kurban ve Cumhuriyet Bayramı'nın aynı döneme denk geldiğini ve bir arada kutlanması gerektiğini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e seslendi.

CHP İzmir’den öneri: İki bayram bir arada kutlansın

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü, bayramlaşma programı sebebiyle bir araya geldi. CHP İzmir İl Örgütü tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Kültürpark İzmir Sanat Kafe'de düzenlenen bayramlaşma programında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin söylemler damgasını vurdu.

Bayramlaşma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam ve Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile partililer katıldı.


 
“ETNİK AYRIM YAPMAYIN”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin iki bayram coşkusunu bir arada yaşadıklarını söyleyerek “Cumhuriyet bayramı da kurban bayramı da bizimdir. Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk’ün ülkemize yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bunu bize unutturamayacaklar” dedi. Parti içi etnik kavgalara girilmemesi isteğinde bulanan Engin, “Ülkemiz din ve ırka göre kurulmamıştır. Değişik etnik grupların devleti değildir. Siyaset yaparken çok rica ediyorum tek hedefimiz partiyi iktidar yapmak olsun. Parti içi etnik kavgalara girmeyelim. Kendimizi sosyal demokrat olarak ifade edelim. Hepimiz Cumhuriyetçi ve Atatürkçüyüz. Başka şekilde kendimizi tanımlamayalım. İktidar partisinin başı vatandaşlarımızı kışkırtıyor ve bundan besleniyor. Partimizi birlik ve beraberliğini İzmir’de kurmuş durumdayız. İzmirli olmayı yüceltmeliyiz. Kadına, çevreye ve cumhuriyetçiliğe ve hukuka saygılı olmalıyız. İzmirli olmak bu ilkelerden geçer” dedi.

 
“YEŞİL ALANLARI SATIYORLAR”
Partililerin birbirini kötülemek yerine birbirine destek olmasının önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Vatandaşları bir araya toplayacak olan CHP’dir. Rejimi kurtarmak için tüm vatandaşlar bizim yanımızda alması gerekiyor. Yerel yönetimlerde görmediğimiz şeyler yaşıyoruz. İzmir’de yeşil alanlar satılıyor. Yeşil alan satılır mı? Ağaçlandırılacak alanlar satılıyor. Bunu 35 proje ile vatandaşlara yutturarak yapıyorlar. Ben böyle bir kepazeliği ilk defa görüyorum. Seçimlere kadar vatandaşa bunları anlatmamız lazım. Bizim savunamayacağız belediye başkanımız yok. Birbirimizi kötülemeyip birbirimizi destekleyelim. Siyasi partilerin temeli ilçelerdir. İlçeleri sağlam olanın ili, ili sağlam olanının genel merkezi sağlam olur. Tüm gerçekleri anlatacağız. Bu gerçekleri anlatarak iktidara geleceğiz” şeklinde konuştu.

 
“GEÇMİŞİNE TARİHİ LEKE EKLEME”
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e seslenen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise “Türkiye gergin bir dönemden geçiyor. Yakın coğrafyamızda savaşların olduğu ve kardeşin kardeşi vurduğu bir ortamda iki bayram aynı ana denk geldi. İktidar iki bayramı da kutlamalı ve kardeşlik mesajları vermeliydi. 29 Ekim bayramında yürümek isteyenleri engellemek yakışıyor mu? Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e sesleniyorum. Kendisi İzmir Valiliği yaptığı dönemden tanıyorum, Atatürk’e sevgisini biliyorum. Ama Atatürk sevgisi olanlar bile iktidar baskısı ile 29 Ekim’de yasaklama yoluna gittiler. Vali geçmişinde tarihi bir leke oluşmasını istemiyorsa bu yasaklamadan uzak durmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
 
“AK PARTİ ÜLKEYİ DİZAYN EDEMEYECEK”
AK Parti’nin vatandaşın umudunu kırdığını söyleyen Susam sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Önümüzde yerel seçim var. Türkiye’de gidişatı değiştirecek bir seçim olacak. 10 yıllık iktidarın en büyük olumsuzluğu insanların umudunu kırmak oldu. Ebedi bir iktidar gibi 2023 dizayn edeceklerini söylüyorlar. Cumhuriyet’i kuran parti olan CHP 2023’te Türkiye’yi şekillendirecektir. Bir ülkenin 100 yılını şekillendirmek için evrensel değerlere sahip bir olmak gerekiyor. Bizde bu ilkeleri sahip çıkarak birlik ve beraberlik içinde bu ilkeler ile iktidar olacağız. Bu iktidar esnafı, köylüyü ve emekliyi perişan etti. Gençlik işsiz ve umutsuzdur. Kadınlara gösterilen zulüm bu iktidarın 10 yıllık bir çalışmasının ürünüdür. O yüzden iktidarın olumsuz olarak gerçekleştirdiklerini anlatmamız gerekiyor. Rahat ve demokratik bir Türkiye yaratmak CHP’nin görevi olacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet bayramını kutlayacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İçişleri Bakanı'na gazın tadını öğretiriz!”
CHP'li İnce, 29 Ekim kutlaması sırasında kendilerine müdahale gelmesi ...
Yunan liderlere örnek gösterildi
Yunan gazeteci ve yazar Vangelis Papadopulos, Başbakan Erdoğan'ın biyografisini ...
AK Parti’nin ‘olası’ İzmir adayları…
Yaklaşan yerel seçim öncesi CHP’nin İzmir’de sandığa mevcut Başkan Aziz ...
 
“Geri adım yok! İsrail suçunun gereğini yapacak”
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmeler ...
Kılıçdaroğlu’ndan çok renkli iki günlük İzmir turu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir ziyaretinde belediyelerin ...
“Cezaevlerindekilerle birlikte biz de ölürüz!”
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde açlık grevi devam ...
 
CHP’den 29 Ekim resti: O genelgeyi yırtar atarız!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 29 Ekim’deki Cumhuriyet yürüyüşü ...
Kılıçdaroğlu Wall Street Journal’a ‘Suriye krizi’ni yazdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kıllıçdaroğlu, Türkiye'nin yıllardır süregelen ...
Güler: Hayvanın sütü boğazını karşılamıyor!
CHP İzmir Milletvekili Güler, uygulanan yüksek girdi fiyatları nedeniyle ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva